Senaste artiklar
Rädda blomkålen från att ruttna på åkern – här är fem tips på vad du kan göra av den
Använd blomkål istället för ris eller i pizzabotten.
Österbottniska råvaror på midsommarbordet – brist på jordgubbar men nypotatis och kål finns att tillgå
Så ser österbottniska skörden ut inför midsommar.
Designa din köksträdgård – använd struktur, färg och storlek på ett smart sätt
Nya grönsaker förändrar designen varje år.
Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp
Den smakar precis så fräsch som den ser ut.
Löpeost, surkål och rotfrukter – Polen har ett rykte som Europas miljöbov men landets ekoodling blomstrar
Antalet ekologiska gårdar har sexfaldigats på ett decennium.
Vintern kan vara en tid rik på egna råvaror
Hur ska man tänka inför en ny odlingssäsong?
Hasselbackspalsternacka med getmjölksstuvad kål
En tillagning som lyfter alla sorters rotsaker.
Ingen hälsofara äta grönsaker odlade intill hårt trafikerade vägar
Läsare undrade om odling intill vägar utgör hälsofara.
Festbuffé av gamla råvaror och rester
Improvisera i köket med gamla råvaror.
Att odla bönor i en låda passar både på gräsmattan och på balkongen
Småskaligt, lättplacerat och passar alla.
Läs om hur du kan odla rotsaker på bästa sätt
Och lite grönsaksodlingshistoria.