Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Krafts segersvit bruten – Aalto tog poäng i dimman i Tyskland

Fyra tävlingar. Så lång blev Stefan Krafts segersvit under inledningen av världscupsäsongen i backhoppning.

Men i Klingenthal fick han nöja sig med andraplats. Hemmahopparen Karl Geiger vann den dimmiga tävlingen med 1,2 poäng före Kraft.

Antti Aalto tog sig till den andra omgången och slutade på 22:a plats. Han hoppade 127 och 136 meter i tävlingen.

För Kasperi Valto, Niko Kytösaho och Eetu Nousiainen blev det bara ett hopp i Klingenthal.

Stefan Kraft fortsätter att vinna – Antti Aalto 16:e i Lillehammer

Stefan Kraft är i en klass för sig just nu. Österrikaren har tagit hem alla fyra tävlingar i backvärldscupens säsongsstart.

Dagens seger i Lillehammers stora backe kom efter hopp på 134- och 141,5 meter. Tvåa blev Tysklands Andreas Wellinger, trea Österrikes Jan Hörl.

Två finländare tog sig till andra rundan. Antti Aalto var bäst med sin 16:e plats tack vare hopp på 124- och 131,5 meter. Eetu Nousiainen blev 29:e, Niko Kytösaho 31:a och Kasperi Valto 44:e.

Jenny Rautionaho tolva i Lillehammer

I går lyckades både Jenny Rautionaho och Julia Kykkänen ta sig till den andra omgången då damernas världscup i backhoppning startade i norska Lillehammer. I dagens tävling lyckades bara den förstnämnda upprepa bedriften.

Rautionaho – elva i går – slutade på tolfte plats i stora backen efter hopp på 126 och 122,5 meter. Kykkänen blev 31:a efter 110 meter i den första omgången.

Vann gjorde Fankrikes Josephine Pagnier. Kanadas Alexandria Loutitt slutade på andra plats och hemmahopparen Eirin Maria Kvandal var trea.

Ensidiga starten på backsäsongen – Stefan Kraft har tagit hem alla tre tävlingar

Han var bäst i båda tävlingarna i Ruka. Och Stefan Kraft fortsatte på inslagen väg i dag i Lillehammer.

Österrikaren var etta i normalbacken med sina hopp på 104 och 92,5 meter. Tysken Andreas Wellinger blev tvåa och Österrikes Daniel Tschofenig trea.

Niko Kytösaho var den enda finländaren i andra omgången och slutade 30:e. Eetu Nousiainen blev 36:e och Antti Aalto 41:a.

Damernas backhoppningssäsong är i gång – två finländare bland de 20 bästa i premiären

Nu är också damernas världscup i backhoppning startad.

I premiärhoppningen i norska Lillehammer var Jenny Rautionaho bästa finländare med en elfteplats. Detta efter att ha nått 91 meter i första rundan och 88,5 i andra.

Julia Kykkänen nådde i sin tur 91,5 meter i första omgången, men bara 86,5 i andra. Det betydde ett fall på fyra placeringar och en 17:e plats i slutresultatet.

Japanskan Yuki Ito nådde 90,5 i första hoppet och hela 94 meter i andra, vilket tog henne från tredje plats till seger. Frankrikes Josephine Pagnier blev tvåa före kanadensiska trean Alexandria Loutitt.

Två finländare i andra rundan – Stefan Kraft överlägsen backvinnare i Ruka

148,5 meter – i båda omgångarna. Det bäddade för en överlägsen seger för Stefan Kraft i Rukas stora backe.

– Riktigt starkt gjort. Man behöver inte leta efter några misstag i hans hoppning, hyllade Yle Urheilus expert Janne Ahonen.

Tvåa var Krafts landsman Jan Hörl, som hoppade 145 meter i andra omgången. Tredjeplatsen gick till Tysklands Andreas Wellinger.

Två av fyra finländare fick hoppa under båda rundorna. Antti Aalto slutade 18:e och Niko Kytösaho 27:e.

Gårdagens skrällnamn Kasperi Valto hade otur med vindarna och blev 40:e. Eetu Nousiainen blev 42:a.

Sex finländska hoppare klarade kvalet i Ruka

Det blir sex finländska backhoppare som får kämpa om poäng i Ruka på lördag. Niko Kytösaho, Kasperi Valto, Mico Ahonen, Eetu Nousiainen, Antti Aalto och Vilho Palosaari klarade kvalet.

Arttu Pohjola och Henri Kavilo fick inte till det i kvalet och får inte hoppa i lördagens tävling.

Kytösaho var bäst av de blåvita i kvalet. Han hoppade 134,5 meter och slutade på 15:e plats

– En bra helhetsinsats av finländarna, säger Yle Sportens kommentator Mikael Oivo.

Andreas Wellinger var bäst i kvalet före Gregor Deschwanden och Stephan Leyhe.

Eero Hirvonen.

Direkt: Nytt format i kombinerat – Eero Hirvonen har slagläge på hemmaplan

Yle sänder allt från premiärdagen i Ruka.

Skidförbundet har skickat in ansökan – skid-VM i Lahtis 2029?

Finska skidförbundet har tillsammans med Lahtis skidklubb och Lahtis stad ansökt om att få arrangera världsmästerskapen i nordisk skidsport 2029.

”Vi lovar FIS och den internationella skidfamiljen att vi kommer att bjuda på en fantastisk fest, stor publik och VM-stämning både i Lahtis och i hela Finland”, säger Markku Haapasalmi, ordförande för Finlands skidförbund, i ett pressmeddelande.

Om det internationella skidförbundet, FIS, godkänner ansökan som lämnats in kommer det att bli den åttonde gången som världsmästerskapen i nordisk skidsport ordnas i staden.

Lika långa skiddistanser för damer och herrar i vinter-OS 2026

Under den gångna säsongen införde internationella skidförbundet Fis lika långa distanser för damer och herrar i världscupen. På våren bestämde man också att inför förändringen i VM.

Fis begärde också att det skulle bli lika långa distanser på OS – något som Internationella olympiska kommittén IOK nu har accepterat.

Förändringen träder i kraft till OS i Milano-Cortina 2026.

IOK har även infört förändringar i nordisk kombination och backhoppning. Den kombinerade lagtävlingen i stora backen blir en sprint där två idrottare tävlar. Idrottarna gör ett hopp och åker sedan skidor på en bana som är 1,5 kilometer lång.

I backhoppning ändras formatet i herrarnas lagtävling. I stället för fyra hoppare deltar två från varje nation. Tävlingen kommer att bestå av tre omgångar.

I alpint blir den kombinerade tävlingen en lagtävling. En åkare tävlar i störtlopp och en i slalom. Tiderna slås sedan ihop för att utse ett vinnande lag.

Yle Urheilu: Lauri Hakola tar över backhopparna igen – assisteras av tidigare chefstränare i nordisk kombination

Backhoppningslandslagets chefstränare Janne Väätäinen meddelade under våren att han inte fortsätter på sin post. Väätäinen, som bor i Japan, har lett landslaget sedan våren 2020.

Nu ser en efterträdare ut att vara klar, enligt Yle Urheilu.

Det är enligt uppgift Lauri Hakola som tar över landslaget. 43-åringen har redan haft uppdraget mellan 2018 och 2020, före det fungerade han som hjälptränare till österrikiska föregångaren Andreas Mitter.

– Saker och ting är ännu på hälft så att säga. På ett allmänt plan så är backhoppning och tränaruppdrag inom sporten det som jag brinner för, kommenterar Hakola, som fungerar som tränare för superlöftet Vilho Palosaari.

Assisterande tränare till Hakola ser ut att bli Kimmo Savolainen. 48-åringen har senast fungerat som akademitränare i Kuopioregionen, mellan 2008 och 2012 lotsade han landslaget i nordisk kombination.

Niko Kytösaho FM-mästare i normalbacke – backhoppningslegendaren Janne Ahonen och sonen Mico Ahonen deltog i tävlingen

Niko Kytösaho har kronats till finländsk mästare i normalbacke i Rovaniemi efter ett hopp på 95 och 99 meter som räckte till en överlägsen seger.

Tvåa blev Vilho Palosaari och på tredje plats hoppade Eetu Nousiainen.

I tävlingen deltog två generationer av backhopparfamiljen Ahonen, där sonen Mico blev fjärde och pappa Janne Ahonen på elfte plats.

OS-guldmedaljören Ryoyu Kobayashis karriär fortsätter trots kryptiskt Instagraminlägg

Den japanska backhopparen Ryoyu Kobayashi meddelade på Instagram att han ser fram emot att börja ett nytt kapitel i sitt liv. Inlägget tolkades som att Kobayashi valde att avsluta karriären.

Men enligt Kobayashis gamla tränare Janne Väätäinen är så inte fallet.

– Han kommer definitivt inte att avsluta karriären. Han kommer att sluta i teamet som han har varit en del av, säger Väätäinen till Yle Urheilu.

I Japan så tränar backhopparna i företagsstall eller självständigt under träningssäsongen och möts i landslaget bara inför tävlingssäsongen.

OS-guld i Peking 2022 och VM-silver i Planica 2023 hör till Kobayashis främsta meriter.

Källa: STT
Artikeln uppdaterad 14.54.

Backhoppningssäsongen är över – slovensk dubbelseger i sista tävlingen

Världcupsäsongen 2022–23 i backhoppning tog slut på söndagen. I den sista tävlingen gjorde herrarna upp i skidflygning.

Timi Zajc från Slovenien vann med en 0,1 poängs marginal till landsmannen Anze Lanisek. Österrikaren Stefan Kraft slutade trea och tog hem skidflygningscupen.

Sedan tidigare stod det klart att norrmannen Halvor Granerud vinner världscupen.

Inga finländare var med i den avslutande tävlingen i Planica.

Niko Kytösaho 22:a i skidflygning

Fredagens tävling i skidflygning blev uppskjuten till lördagsmorgonen.

Det blev bara en hoppomgång i Planica där österrikaren Stefan Kraft var vassast. Anze Lanisek från Slovenien slutade tvåa och Piotr Zyla från Polen trea.

Det blev blåvita poäng då tävlingens enda finländare Niko Kytösaho slutade 22:a.

I världscupsammandraget är Kytösaho bästa finländare med sin 37:e plats. Norrmannen Halvor Granerud toppar sammandraget och kommer att ta hem världscupen.

Säsongens sista världscuptävling står på programmet på söndag.

Niko Kytösaho enda finländare att klara kvalet i flygbacken i Planica

Niko Kytösaho klarade sig som enda finländska backhoppare vidare från kvalet till världscuptävlingen i Planicas flygbacke.

Kytösaho hoppade 213,5 meter och var kvalets 28:e bästa hoppare.

Såväl Eetu Nousiainen som Antti Aalto blev elimineradede från fredagens tävling. Aalto hoppade i HS240-backen 191,5 meter, medan Nousiainens kvalhopp mätte 190,5 meter. Aalto var 45:e och Nousiainen 49:e bästa hoppare i kvalet. De 40 bästa hopparna avancerade till tävlingen.

Bäst i kvalet var den slovenske hemmahopparen Anze Lanisek, som hoppade ett 239 meter långt hopp.

Yle sänder fredagens tävling i TV2 och på Arenan klockan 15.55.

Tre finländska backhoppare uttagna till den avslutande världscuphelgen

Finland har tre representanter i den avslutande världscuphelgen i Planica.

Det är Antti Aalto, Niko Kytösaho och Eetu Nousiainen som försvarar Finlands färger i skidflygningsbacken.

Nousiainen genomförde en bra tävling förra veckoslutet när han slutade på 16:e plats i Lahtis.

Vilho Palosaari som vann ungdoms-VM tidigare i vinter är inte uttagen till Planica.

Antti Aalto är bästa finländare i världscupen på 36:e plats.

Endast en hoppomgång i Lahtis – Eetu Nousiainen slutade på 16:e plats

I Lahtis fick backhopparna nöja sig med ett hopp var på grund av besvärliga vindförhållanden.

Ryoyu Kobayashi från Japan var bäst i den första – och enda – omgången och tog hem segern.

Han besegrade tvåan Stefan Kraft från Österrike med 4,1 poäng. Tysken Karl Geiger slutade trea.

En finländare tog en plats bland de 30 bästa. Eetu Nousiainen slutade på en fin 16:e plats och tog sina första världscuppoäng för säsongen.

Blekt Finland i lagbacken – Österrike vann

På lördagskvällen drog herrbackhopparna på sig landslagsdressarna i Lahtis.

Österrike tog hem lagtävlingen med klar marginal och besegrade tvåan Slovenien med 26 poäng.

Den stora överraskningen var att Norge missade prispallen. Polen slutade trea och slog fyran Norge med 20 poäng.

Finland fick nöja sig med en åttondeplats. Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Vilho Palosaari och Niko Kytösaho ingick i laget.

Jenny Rautionaho avslutade säsongen på 12:e plats i Lahtis – japanskan Yuki Ito segrade

Damernas världscup i backhoppning avslutades på fredagen i Lahtis där Yuki Ito drog längsta strået för andra gången den här säsongen med ett 123 meters hopp.

Världscupens totalsegrare blev österrikiskan Eva Pinkelnig, som sedan tidigare säkrat sin position som etta i världscupen. Pinkelnig slutade fjärde i fredagens tävlingar.

Jenny Rautionaho gjorde en fin insats och slutade på 12:e plats efter ett hopp på 118,5 meter i andra omgången. Finländskans bästa placering i världscupen den här säsongen var en 11:e plats.

Julia Kyykkänen lyckades också ta sig vidare till andra omgången där hon slutade 25:e.

Damerna världscup i backhoppning, 27/27 tävlingar

1. Eva Pinkelnig AUT 1 662 poäng
2. Katharina Althaus GER 1 497
3. Ema Klinec SLO 1 281
4. Anna Odine Ström NOR 1 278
5. Selina Freitag GER 958
6. Chiara Kreuzer AUT 924
...
27. Jenny Rautionaho FIN 201
41. Julia Kykkänen FIN 57

Ema Klinec skrev backhoppningshistoria – slog världsrekordet

Slovenen Ema Klinec har slagit världsrekordet i damernas backhoppning i Vikersund, Norge. Klinecs jättehopp i första omgången landade på 226 meter.

Klinic slog kanadensiskan Alexandra Louitts tidigare världsrekord med fyra meter.

Den överlägsna segern fullbordades i den andra omgången där hon nådde 223,5 meter.

Jenny Rautionaho hoppade 123,6 meter i första omgången och förbättrade sitt resultat i andra omgången där hon landade på 169 meter. Finländaren slutade på 13:e plats.

Damernas världscup i backhoppning, HS240

1. Ema Klinec SLO 414.7
2. Silje Opseth NOR 373.7
3. Yuki Ito JPN 352.6
4. Katharina Althaus GER 347.4
5. Alexandria Loutitt CAN 339.5
6. Maren Lundby NOR 328.0
7. Nika Kriznar SLO 320.8
8. Abigail Strate CAN 310.2
9. Eva Pinkelnig AUT 303.8
10. Selina Freitag GER 298.2
13. Jenny Rautionaho FIN 248.4

Kytösaho 27:e i Lillehammer – Eisenbichler tangerade backrekordet

Niko Kytösaho fick med sig några poäng från veckans andra tävling i Lillehammer. Han slutade på 27:e plats efter att ha förbättrat en placering i andra omgången.

Tävlingen vanns av Dawid Kubacki före Anze Lanisek och Daniel Tschofenig.

Lägst av alla hoppade Markus Eisenbichler. Tysken flög hela 146 meter i andra omgången och tangerade backrekordet. Simon Ammann hoppade lika långt för 14 år sedan.

Trots jättehoppet blev det bara en fjärde plats för Eisenbichler.

Världscupen fortsätter på lördag med tävling i HS240-backen i Vikersund.

Katharina Althaus etta i Lillehammer – Jenny Rautionaho fortsätter att imponera

Katharina Althaus från Tyskland vann damernas backhoppningstävling i Lillehammer. Segermarginalen till Alexandria Loutitt på andraplats var drygt åtta poäng.

Formstarka Jenny Rautionaho slutade på 15:e plats. Placeringarna efter VM är imponerande: 12:e, 11:e, 16:e och nu 15:e.

Rautionaho är på 13:e plats på Raw air-touren. Det innebär att hon är en av 15 hoppare som får en biljett till damernas första skidflygningstävling i Vikersund på söndag.

Ströpoäng för Kytösaho i Lillehammer

Niko Kytösaho gjorde en bra insats i sitt första hopp i Lillehammer. Finländaren låg på 18:e plats inför den andra omgången och hade chansen att göra säsongens bästa tävling.

Men han fick inte till det i andra hoppet. Kytösaho flög bara 120 meter och tappade sex placeringar. Det blev alltså en 24:e plats och sju världscuppoäng för finländaren.

Halvor Egner Granerud vann tävlingen före Stefan Kraft och Manuel Fettner.

Antti Aalto blev första hoppare som inte gick vidare till andra omgången. Han hoppade 119 meter och slutade på 31:a plats. Eetu Nousiainens hopp på 113,5 meter gav en 37:e plats.

Norsk seger i världscupen i Lillehammer – Jenny Rautionaho bäst av de blåvita på 16:e plats

Backhopparen Jenny Rautionaho var bästa finländska hoppare i världscuptävlingen i Lillehammer. Rautionaho hoppade in på 16:e plats i HS140-backen.

Placeringen är i linje med vad Rautionaho presterade i VM i Planica, där hon var 13:e i stora backen och 16:e i normalbacken. I Holmenkollen under veckoslutet tog hon en elfte och tolfte plats.

Finlands andra representant Julia Kykkänen slutade på 35:e plats.

Norges SIlje Opseth vann tävlingen före Tysklands Selina Freitag och Sloveniens Ema Klinec.

Herrarna tävlar om världscuppoäng i samma backe i morgon.

Stefan Kraft etta i backhoppning

Österrikaren Stefan Kraft vann backhoppningstävlingen på Holmenkollen i Oslo.

Segermarginalen till gårdagens vinnare, Anze Lanisek från Slovenien, var drygt åtta poäng.

Det var en tajt kamp on andraplatsen. Trean Dawid Kubacki var 0,1 poäng bakom Lanisek – och hemmahopparen Daniel Andre Tandre 0,7 poäng från andraplatsen.

Det blev världscuppoäng för två finländare: Niko Kytösaho var 25:a och Antti Aalto 27:a. Eetu Nousiainen på 33:e plats och Kalle Heikkinen på 51:a plats fick bara ett hopp var.

Jenny Rautionaho fortsätter att leverera – ny framskjuten placering på Holmenkollen

I går tolva, i dag elva. Backhopparen Jenny Rautionaho forsätter att rada upp fina resultat i världscupen.

Ema Klinec från Slovenien vann tävlingen på Holmenkollen i Oslo. Elvan Rautionaho blev 30 poäng från segerresultatet, men det blev ändå en framskjuten placering.

– Det var balanserade insatser. Men nedslaget i det första hoppet var inte perfekt, där förlorade jag ett par poäng, säger Rautionaho till Yle.

Rautionahos tre bästa världscupplaceringar är från den här säsongen: hon var nia i november, tolva i går och alltså elva i dag.

Julia Kykkänen fick inte hoppa i den andra omgången och slutade 33:a totalt.

Jenny Rautionaho tolva i backhoppning

Det har tävlats i backhoppning på Holmenkollen i Oslo.

Damtävlingen vanns av Chiara Kreuzer från Österrike och herrtävlingen av Anze Lanisek från Slovenien.

Dagens bästa finländare var Jenny Rautionaho som knep en tolfte plats. Hennes bästa placering är en niondeplats i november.

Julia Kykkänen slutade på 23:e plats.

I herrtävlingen knep en finländare poäng. Niko Kytösaho var 27:a, Antti Aalto 34:a och Eetu Nousiainen 39:a.

Tre blåvita backhoppare kvalificerade sig vidare i Oslo

De finländska backhopparna Antti Aalto, Niko Kytösaho och Eetu Nousiainen gjorde väl ifrån sig i den stora backen och tog sig vidare till lördagens HS134-tävlingar i herrarnas världscup i backhoppning.

Aalto hoppade bäst av finländarna på en 17:e plats. Kytösaho blev 25:e och Nousiainen 35:e.

Den fjärde ur den blåvita kvartetten, Kalle Heikkinen, hoppade på 51:a plats och lyckades inte ta sig vidare i kvalet.

Polacken Dawid Kubacki lyckades bäst i kvalet efterföljd av slovenen Timi Zajc. Österrikiska Stefan Kraft hoppade in på tredje plats.

Yle sänder tävlingarna på Arenan kl 10.25 på lördagen.

Jenny Rautionaho katsoo eteenpäin Planican mäkimontussa.

Yle Sporten sänder: Fortsätter Jenny Rautionahos fina form? Kan skriva historia i stora backen

Senare i dag avgörs nordisk kombination och backhoppning.

Kykkänen och Rautionaho klarade kvalet

Det blir två finländska hoppare i onsdagens backtävling i Planica. Både Julia Kykkänen och Jenny Rautionaho klarade kvalet i HS138-backen.

Rautionaho hoppade 125 meter och var nia i kvalet. Kykkänen som inte tog sig till tävlingen i normalbacken flög nu 115 meter och slutade på 22:a plats.

Onsdagens tävling börjar klockan 18.30 och sänds direkt i TV2 och på Arenan.

Yle Areena logo.

Dubbla rekordhopp i Planicas normalbacke, polska veteranen tog VM-guld – Aalto och Kytösaho tog sig till andra omgången

Det gnistrade till under den andra rundan av normalbacken i Planica. Detta då inte bara ett, utan två rekord sattes i den slovenska backen.

Först var det Ukrainas Jevhen Marusiak som flög rekordlångt. Marusiaks superhopp mätte 103 meter i HS 100-backen.

Vindförhållandena gjorde tävlingen utdragen och gynnade vissa hoppare mer än andra. Polens Piotr Zyla hade turen på sin sida och fick till ett panghopp.

36-åringen slog det färska rekordet med en flygtur på 105 meter och tog VM-guldet. Silvret gick till Tysklands Andreas Wellinger, bronset nappade hans landsman Karl Geiger.

Två av fyra finländare tog sig till andra hopprundan. Antti Aalto FIN (hoppade 91,5 + 90,5 meter) blev 24:e och Niko Kytösaho 27:e (96,5 + 91).

Eetu Nousiainen (91 meter) slutade på 34:e plats, Vilho Palosaari (94) var 37:e.

Favoriten höll för trycket – Althaus historisk då Tyskland vann damernas lagbacke

Tyskland kom till VM som favorit i lagbacken och kvintetten levererade. Anna Rupprecht, Luisa Görlich, Selina Freitag och Katharina Althaus såg till att det blev tyskt guld.

Det blev till slut en ganska klar seger för Tyskland. Laget besegrade tvåan Österrike med 12,7 poäng.

Althaus blev i och med segern den dambackhoppare med flest VM-guld. Hon har nu sex stycken och tidigare delade hon rekordet med Carina Vogt.

Norge tog hand om bronset för tredje gången i rad i VM-sammanhang. Norge slog i sin tur fyran Slovenien med 9,5 poäng.

Yle Areena logo.

Alla blåvita backherrar tog sig till lördagens tävling – Niko Kytösaho kvalets bästa finländare

Det blir en full finländsk uppställning i morgondagens VM-normalbacke i Planica. Alla fyra finländare klarade fredagens kval i HS 102-backen.

Niko Kytösaho var bäst med en 20:e plats. Han hoppade 97,5 meter, och vittnar om en bra stämning i det finländska laget.

– Vi har roligt tillsammans med killarna i omklädningsrummet. Och då det är dags för allvar så har vi fullt fokus, säger Kytösaho till Yle.

Antti Aalto (27:e efter hopp på 92 meter), Vilho Palosaari (42:a, 90 meter) och Eetu Nousiainen (45:e, 91 meter) fullbordade det lyckade finska kvalet.

Bäst i kvalet var värdlandets Anze Lanisek. Slovenen hoppade 98 meter.

Rautionaho kvalade sig vidare i VM-backhoppningen – kämpar om topplacering på torsdag

Backhopparen Jenny Rautionaho hoppade 92,5 meter, vilket räckte till en 15:e plats och avancemang från kvalet i damernas HS102-tävling.

Resultatet blev glädjande för Rautionaho som kommit tillbaka från skada efter att ha fallit illa i världscupen i Willingen i början av februari.

Tävlingens andra finländare Julia Kyykkänen uteblev från kvalplacering då hon hoppade på 47:e plats.

Damernas HS102-sluttävling i VM hoppas på torsdag kl 18.

Damer, HS102 / Kvaltävling
1. Anna Odine Ström NOR 123.2
2. Katharina Althaus GER 123.0
3. Yuki Ito JPN 122.3
4. Alexandria Loutitt CAN 121.0
5. Eva Pinkelnig AUT 120.8
6. Anna Rupprecht GER 115.9
7. Thea Björseth NOR 115.5
8. Nika Kriznar SLO 113.1
9. Ema Klinec SLO 112.0
10. Nozomi Maruyama JPN 111.8

15. Jenny Rautionaho FIN 107.1
47. Julia Kykkänen FIN 79.2

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida