Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Fyra personer står inne i ett soligt vardagsrum med långa vita gardiner. Utanför på gräsmattan står en man och tittar in genom fönstret.

Teaterrecension: En Äktenskapsgrej full av främlingskap och förvirring

Äktenskapsgrejen på Lilla Teatern är en karg historia.

Tre barn reagerar på progressiv rock

Barn reagerar på progressiv rock

Barn reagerar på progressiv rock

Närvårdarstuderande håller sittgymnastik för äldre på boendet Carl & Carolina i Vasa

"Att använda hjärtat är att visa hänsyn"

Julsånger, gymnastik och pepparkakor stod på schemat när närvårdarstuderande underhöll äldre vid boendet Carl & Carolina i Vasa. Allt inom ramen för kampanjen Använd hjärtat och att använda hjärtat är att visa hänsyn säger Ghita som bor på Carl & Carolinas äldreboende.

Jennifer Holmberg och Gunnel Forsell

”Gunnel, vet du vad Instagram är?”

En onsdagsförmiddag träffade Jennifer Holmberg 75-åriga Gunnel Forsell på Folkhälsans seniorhus i Hagalund. Mötet ordnades för Yles kampanj Använd hjärtat och Jennifers uppgift var att lära Gunnel några så kallade ”some-ord” som de unga nuförtiden använder.

Ett äldre par på promenad en en park.

Svårt att hitta vänner till äldre personer

Röda Korsets svenska avdelning i Helsingfors sliter med att hitta frivilliga som kan bli vänner till äldre personer. Just nu har de äldre personer som köar för att få en egen vän.

Använd hjärtat, kampanjlogo

Använd hjärtat – Lupa välittää

Yle utmanar före julen i en rikstäckande kampanj unga att motarbeta ensamhet bland äldre. Skolor utmanas bland annat att arrangera ett oförglömligt evenemang för ensamma äldre.

Fyra unga kvinnor, (fr vänster Lotta Kujala, Inari Natri,  Anni Pesonen och Mia Eriksson bak till höger) står i trappan i produktionsekonomins byggnad i Otnäs. De studerar vid Aalto-universitetet och vill bli chefer i framtiden.

"Unga vågar kräva det äldre drömt om"

De här kvinnorna studerar produktionsekonomi och bakas till framtida chefer inom industri och handel. De anser att bästa medicinen mot glastak är att tro på sig själv. Samtidigt verkar traditionella könsskillnader vara minska hos unga, säger professor.