Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Två tränare övervakar ett träningspass.

Gabri Garcia Xatarts nystart i EIF: ”Mitt hem i Finland finns här i Ekenäs”

Efter succésäsongen 2018 med EIF och en misslyckad start säsongen 2019 lämnade katalanen Gabri Garcia Xatart Ekenäs. Nu är han tillbaka i klubben och vill skapa någonting stort.

Coronatomt på Atocha-tågstationen i Madrid den 10 oktober 2020.

Gratis tågresor hjälper spanjorerna att klara vardagen med stigande priser

Socialistregeringen i Spanien inför gratis tågbiljetter för spanjorerna för att uppmuntra dem att ta tåget i stället för bilen och för att hjälpa dem ekonomiskt.

Två fotbollstränare står bredvid varandra.

Ekenäs IF:s spanska succétränare fortsätter säsongen 2019

Managern Peter Haglund väldigt nöjd.

Fotbollsspelare

Jordi Albas VM-start i fara

När Holland och Spanien möts på fredag i fotbolls-VM, är det möjligt att Spaniens vänsterback Jordi Alba inte finns med på planen. Alba har inte tränat under veckan som gått och lär lida av en värkande visdomstand.

"Vi vill vara självständiga - vad är problemet?"

Konflikten mellan Spanien och Katalonien trappas upp. Det handlar å ena sidan om identitet, språk och katalanernas rätt att själv ta beslut om frågor som gäller regionen, å andra sidan om en eventuell splittring i Spanien.

Tusentals spanjorer återvänder hem

Nästan 4 000 spanjorer som flytt sina hem på grund av skogsbrand får nu återvända till sina hem i Marbella på den spanska solkusten.

Dystert på den spanska arbetsmarknaden

Den livliga turistsäsongen har inte förbättrat situationen på den spanska arbetsmarknaden. Nu är uppemot 5,7 miljoner spanjorer arbetslösa.

Yle Areena logo.

Arbetslösa spanjorer flyr eurokrisen också hit

Ett hundratal spanjorer har i år besökt arbets- och näringsbyrån i Helsingfors i hopp om att få jobb. Över 2 000 spanska vårdare har också visat sitt intresse för att jobba i Finland.

Spanska kungahusets apanage sänks

Spaniens kung Juan Carlos deltar i Spaniens omfattande sparåtgärder. Kungen meddelade i dag att han skär ner på sin lön med 7 procent, lika mycket som en anställd vid den offentliga sektorn.

Spanien: Turistsäsongen bra för sysselsättningen

I Spanien sjönk arbetslösheten klart i juni. Antalet arbetslösa minskade med närmare 100 000 jämfört med månaden innan, meddelar spanska arbetsministeriet.

Jyrki Katainen

Katainen: Förtroendebrist inom EU

Statsminister Jyrki Katainen (saml) är oroad över penningflykten från Spanien. Spanjorerna har börjat föra över sina besparingar utomlands där de anser att bankerna är mer pålitliga.

vy från SPanien

Spanjorerna skickar sina pengar ut ur landet

Pengar strömmar ut ur Spanien och placeras på depositionskonton i stabilare banker i norra Europa. Spanjorerna befarar att den ekonomiska krisen tillspetsas och blir ohanterlig, och därför flyttar de nu sina sparade pengar utomlands.

Mark Cavendish

Mark Cavendish spurtade till seger

Britten Mark Cavendish stod för en imponerande slutspurt när han vann den 13:e etappen på Giro d´Italia.

Jarkko Nieminen

Nieminen förlorade kvartsfinalen

Jarkko Nieminen förlorade den svängiga matchen mot fransmannen Benoit Paire med setsiffrorna 0-6, 6-2, 7-5.