Senaste artiklar
Många kastar bort överbliven julmat efter helgen – så här minskar du på matsvinnet i jul
Minska på matsvinnet med Marthaförbundets tips.
På Kimitoön kan du beställa närproducerad midsommarmat via nätet – ger transparens och mer pengar till bonden
Närmare 100 produkter från en och samma plattform.
Rekoringen i Borgå allt populärare: "Känns bra att kunna stöda företagare i de här tiderna"
Producenter och konsumenter träffas genom direkthandel.
Efterfrågan på köttprodukter och portionsmat har skjutit i höjden – nu sneglar också svenskarna mot Österbotten
Köttet tar inte slut i Finland, säger vd Roland Snellman.
"Maten räcker till alla" – jordbrukarna i Österbotten jobbar på som vanligt
Finlands höga självförsörjningsgrad en trumf.
Beredskapscentralen: Ingen idé att hamstra i butikerna
Varken toapapper, mediciner eller livsmedel hotar ta slut.
Baljväxter en del av lösningen när vi ska odla hållbart
Allt fler människor behöver mat på jorden.
Världens hunger minskar för långsamt: "800 miljoner hungrande ett beklagligt stadigt tal"
Ska vi lyckas nå målet att utrota hungern ur världen?
Vattenläcka stoppar livsmedelsproduktionen vid fabriker i Reso
Hur stora förluster blir är ännu oklart.
Pålitligt, rent och exotiskt - finländsk mat lockar kräsna läckergommar i Hong Kong
Kinesiska matskandaler fördel för finländsk matexport.
Insektsfabriken i Strömfors väntas vara klar i september: "Syrsorna har en nötaktig smak"
Insekterna är ett miljövänligt alternativ.
Unga jordbrukare tror att insektsmat blir vanligare – kan gräshoppan bli landsbygdens nya guld?
Producentpriset på hussyrsor är 25-30 euro per fryst kilo.
Granskottsyoghurt, grönpepparsalami och palsternackschips – många guldmedaljer delades ut under FM i mathantverk
Drygt 50 företag deltog med 100 produkter.
Inga ostar från Fiskars längre
Ysteriet i Fiskars lägger ner.
Västvärlden bär den ekologiska skulden – fordringsägarna finns i den fattigare världen
Den välmående världen överkonsumerar.
Matbrist hotar i framtiden - fram för nationell självförsörjning!
Varmare klimat kan gynna Finlands lantbruk, tror experter.
MT: Största delen av finländarna tycker att jordbruksstöd behövs
Anses viktigt bl.a. för att trygga böndernas uppehälle.
Prisad mjölkbonde har framtidshopp
Sofia Eriksson i Oravais är "årets unga producent".
FM i mathantverk ordnas igen i Raseborg
Tävlingen ordnades för första gången i år.
"Förråd av baslivsmedel borde varje österbottniskt hushåll ha"
Beredskapsövning visade på konkreta behov.
Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare
Finländsk matinnovation ska ut i världen.
Lakritsknäckebröd från Borgå förtjusar i Frankrike
Johanna von Wright tillverkar knäckebröd i olika smaker.
Reko-grupperna för direktförsäljning utmanas av ny förening
Farmarin markkinat har strängare regler.
Ny bok lär oss känna människorna bakom vår mat
"Vi tar för givet att maten bara finns där".
Röda mjölken gör comeback
Allt fler ifrågasätter kostråden.