Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kuva SuomiLOVEn studiosta kolmannelta kaudelta.

Yles SuomiLOVE vann Format-Finlandia

Format-Finlandia för SuomiLOVE

Wow åsikter om finländsk arkitektur

Wow - Åsikter om finländsk arkitektur

Det behövs mer "wowarkitektur" för att pigga upp den finländska lådestetiken, säger konstnären Jan-Erik Andersson i Åbo i sin nya bok om arkitektur.

Putin: Vårt agerande följdriktigt

Rysslands agerande i Ukraina är helt följdriktigt, sade president Vladimir Putin i ett samtal med den tyske förbundskanslern Angela Merkel. Ryssland och Tyskland har också kommit överens om att fortsätta förhandla för att normalisera läget i Ukraina.

Neandertalmänniskor i Varggrottan.

Ny forskning bekräftar Neandertalare i Varggrottan

Varggrottan i Kristinestad har varit boplats för Neandertalare, den saken slår arkeologen Hans-Peter Schulz fast. De nyaste forskningsresultaten visar att fynd som gjorts på platsen inte kan ha formats av naturen.

Dator

Adobe-användares uppgifter stulna

Den amerikanska mjukvarujätten Adobe har utsatts för ett omfattande dataintrång, varvid miljontals användares uppgifter har stulits. Cyberattacken påminner än en gång om vikten att inte använda samma lösenord till flera olika tjänster, säger IT-expert.

Alma Medias tryckpress.

Aamulehti blir tabloid

Tidningen Aamulehti övergår till tabloidformat. Aamulehti är Alma Medias största tidning. Bolaget meddelar att tidningen byter format i april 2014.

Bild på Mikael Pentikäinen i samband med att Helsingin Sanomat blev tabloid.

Helsingin Sanomats chefredaktör avgår

Helsingin Sanomats ansvarige chefredaktör Mikael Pentikäinen avgår med omedelbar verkan. Riikka Venäläinen tar tills vidare över hans gamla post. Man söker nu en ny chefredaktör, både utifrån och inom Sanoma-koncernen.

Gårdagens och dagens Vasablad.

Vasabladet och ÖT blir tabloider 2014

Vasabladet och Österbottens tidning ska gå över till tabloidformat. Målet är att få upp upplagorna.

Jan Lindroos från Åbo Svenska Teater

Åbo Svenska Teater på turné i Västnyland

Åbo Svenska Teater underhåller i flera regioner. Relationer och humor lockar publik också på mindre orter. Regionteaterproducent Jan Lindroos för ut teatern till folket.

Helsingin Sanomats tabloidisering kan påverka andra tidningar

Helsingin Sanomats tabloidisering gör det lättare för andra tidningar att byta format. Det tror chefredaktör Torbjörn Kevin vid Åbo Underrättelser, som bytte till tabloidformatet redan 1968.

Camilla Berggren studerar förnyade Helsingin Sanomat

Broadsheet i tabloidformat, säger Vbl:s chefredaktör om förnyade Helsingin Sanomat

Den 8 januari utkom Nordens största dagstidning, Helsingin Sanomat i nytt och mindre format. Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren låter sig inte imponeras av den förnyade tidningen

Mikael Österholm är vd för HSS media

Är tabloid nästa för Vasabladet och Österbottens tidning?

Tidningsvärlden står inför många utmaningar och förändringar just nu. Bland annat en sak som diskuteras på bred front är den framtida papperstidningens format. Skall man hålla fast vid broad sheet formatet eller skall man övergå till tabloid.