Senaste artiklar
Ryssland säger upp spannmålsavtalet med Ukraina efter attacken mot ryska fartyg på Krim
Ukraina vill att Ryssland stoppar sitt ”hungerspel”.
Ryssland bombarderade Odessa endast timmar efter spannmålsavtal med Turkiet – Erdoğan: "Det gör oss ledsna"
Avtalet ska trygga hamnen från att exportera spannmål.
”Det har inte hänt förut under mina elva år som jordbrukare” – skördetiden inleddes redan i juli för Thomas Lindholm i Snappertuna
Torkan får grödorna att mogna snabbare.
Tidsfrist till slutet av maj för bageri i Borgå: ”Det finns mycket som måste åtgärdas”
Ingenting har gjorts trots uppmaningar.
I Svartå kvarn blir spannmål till mjöl i en 86 år gammal valskvarn
Närmare 80 ton spannmål blev till mjöl i kvarnen i fjol.
Bageriet sysselsätter de allra fattigaste i Sierra Leone: "Jag skulle hellre dö i ett slavläger i Libyen eller drunkna i Medelhavet än stanna här och dö"
Stor hopplöshet i urfattigt slumområde i Sierra Leone.
Årets spannmålsskörd lite tidigare än normalt – det kalla vädret har ändå gett Sibbobonden Christian Jensen huvudbry
Årets skörd förväntas bli rätt så hyfsad.
Havretrenden fortsätter öka: havrebaserade produkter allt mer populära bland finländarna
Ett stort utbud lockar konsumenterna.
Vi äter för lite fiberrik mat och riskerar flera kroniska sjukdomar – Näringsexpert: “Det är ett av de största problemen i den finländska kosten”
Fiberintaget har minskat och det är en stor hälsorisk.
Vi köper allt mer importerat bröd - men på sommaren stöder många det lokala bageriet
Var fjärde bageriprodukt som vi köper är utländsk.
Sven-Olof lagar memma på gammaldags vis
Rågmjöl, malt, vatten, salt - det är allt!
Pepparkaksbageriet Axo blir del av Rostens bagerikoncern
Man undersöker möjligheterna att exportera Pargasprodukter.
Åboelever med om att slå världsrekord i grötätning
Sammanlagt åts 390 230 portioner ekogröt i Finland.
Råg i ryggen och vete på export från Sjundeå
Spannmålsodlarna står inför utmaningar.
Spannmålsskörden tre veckor försenad - kan bli svårt att hinna skörda allt
Nu behövs värme och uppehållsväder.
Grönsaksodlare i Ingå förlorade 30 000 euro efter en hagelskur
Ingrid Träskmans grönsaker är förstörda.
Venezuela griper sockerbagare - mjölet måste användas till bröd
Förbjudet att baka kakor i det ekonomiskt krisande landet.
55 338 danskar i test om nordisk kost: Moroten bra vapen mot stroke
Undersökning: Nordisk kost bra för hjärnhälsan.
Sébastien Boudet sjunger surdegsbrödets lov
Den fransk-svenske bagaren ledde kurs i Korsnäs.
PTT: Mjölk och kött blir fortfarande billigare
Matpriserna sjunker inte lika snabbt som tidigare.
Folk mumsar i sig havre som aldrig förr
Det är goda tider för havrebaserade produkter.
WTO: Inte oetiskt att äta quinoa
Lokalbefolkningen har också råd att köpa quinoa.
Lakritsknäckebröd från Borgå förtjusar i Frankrike
Johanna von Wright tillverkar knäckebröd i olika smaker.
Destination: Ingå hamn
Hamnen som inte för något väsen av sig.
Nästan 30 000 ton vete från Ingå till Spanien
Första större fartyget med vete från Ingå hamn.
Proagria: Sänkta matpriser en utopi i Finland
I Finland väntas en mycket god veteskörd, men det torde inte ha någon större inverkan på matpriserna. Det är dock möjligt att goda skördeutsikter leder till att priset på livsmedel stiger i långsammare takt än tidigare.
Vårt dagliga bröd från Elanto
Vi får följa med hela processen på brödfabriken.
Från åkern till brödhyllan – ett bröd blir till
Nyfikna kameran tar reda på hur ett bröd blir till.