Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Colombias president Juan Manuel Santos vinkar.

Colombias inbördeskrig officiellt slut

Farc-gerillan blir ett vänsterparti.

Farc-gerillaman i Miranda i Colombia

Avtal om jordreform i Colombia

Regeringen och vänstergerillan Farc i Colombia har nått en förhandlingslösning som bägge sidor betecknar som ett stort steg mot ett fredsavtal efter nästan 50 års inbördeskrig.

Poliser utanför brottsplatsen, ett kurdiskt kulturcenter, Paris

Tre kurdaktivister mördade i Paris

Tre kurdiska politiska aktivister har hittats mördade i Frankrikes huvudstad Paris. En av aktivisterna ska ha nära band till den kurdiska PKK-gerillan.

Fredsavtal med separatister i Filippinerna

Filippinernas regering har nått en fredsuppgörelse med de muslimska separatisterna i landets södra del. President Benigno Aquino uppger att man förhandlat fram ett ramavtal som ska innebära ett slut på tiotals år av gerillakrig.

Juan Manuel Santos talar

Colombia: Inget eldupphör

Colombias president Juan Manuel Santos tillbakavisar Farc-rebellernas krav på ett eldupphör när regeringen och Farc börjar förhandla igen. Enligt Santos är regeringen inte är villig att tumma på sin beredskap förrän ett avtal är undertecknat.

Colombianska trupper patrullerar

Colombia försöker få slut på gerillakonflikt

Colombia ska inleda fredssamtal med landets största gerillagrupp Farc. Målet är att få ett slut på den över halvsekellånga väpnade konflikten i landet. Förhandlingarna ska föras utomlands i hopp om ett bättre resultat.