Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Biden ställer in utlandsresor på grund av krisläge gällande skuldtaket i USA

USA:s president Joe Biden ställer in sina besök i Australien och Papua Nya Guinea på grund av de svåra förhandlingarna om skuldtaket i USA.

Enligt planerna reser Biden dock på onsdag till Japan. Japanresan var avsedd att utgöra en del av hans veckolånga resa genom Stillahavsregionen.

USA:s finansminister Janet Yellen har varnat för att USA kan få slut på kontanter senast den 1 juni om kongressen inte lyckas med sina förhandlingar om att höja eller skjuta upp skuldtaket. Att nå skuldtaket skulle innebära att den amerikanska regeringen inte kan låna mer pengar.

Pengar.

Rekordmånga betalningsstörningar

Speciellt män i åldern 25-34 i registret.

Slantar och räkningar.

Minst betalningsstörningar i Larsmo

8,5 procent av finländarna har betalningsanmärkningar.

Eurosedlar.

Rekordmånga betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningarna har ökat i antal. Det ser ut att bli alla tiders rekord när det gäller antalet anmärkningar för hela året, meddelar kundregistret Suomen Asiakastieto.

betalning, pengar, faktura

Betalningsanmärkningar klart vanligast i december

Statistiken talar sitt tydliga språk. När julhandeln pågår som bäst nu i slutet av året uppstår också klart flest betalningsanmärkningar.

Tidsfristen närmar sig - USA:s kreditbetyg är hotat

En kamp mot klockan pågår nu i USA:s kongress. På torsdag morgon klockan sju finsk tid slår USA i skuldtaket. Då kan USA tvingas börja ställa in sina betalningar om kongressen inte kan komma överens om att höja gränsen för hur mycket USA får låna.

Eurosedlar.

Kommunerna tar till kredit

Allt fler kommuner tyr sig till kortsiktiga lån eller kreditkonton för att säkerställa sin betalningsförmåga, uppger Kommunförbundet.

betalning, pengar, faktura

Äldre får allt svårare att betala räkningarna

Finländarna har allt svårare att klara sin ekonomi. Antalet betalningsanmärkningar är nu nästan på samma nivå som i slutet av 1990-talet. Mest ökar antalet betalningsanmärkningar bland finländare över 65 år.

HS: STX i ekonomisk knipa

Koreanska varvsbolaget STX har stora problem med ekonomin. Enligt Helsingin Sanomat har bolaget så gott som ingen betalningsförmåga.

Bild på Greker och Grekiska texter

Europas ekonomi i kris?

Grekland begär miljardstöd från EU

Dramat Betalas senare, 1971

Betalas senare – ett drama om att skuldsätta sig

Marianne och Håkan är unga, nygifta och kära.