Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Hannes Gustafsson

FC HIK B17 segrade över KyIF2

Matchen slutade 4 - 3 till Hangölaget.

Man i grön skjorta som kastar handboll.

EIF knep lätt seger av Winchester i handboll

EIF slog Winchester med 14-24 i division 3-handboll.

Filippiner firar Earth Hour

”Vi måste alla jobba tillsammans för att rädda vår jord”

FN:s viktigaste mål är att bromsa klimatförändringen.

Ban Ki-Moon: Aids en okänd sjukdom för framtida generationer

41 procent färre aids-dödsfall än för 15 år sedan.

ungdom

Hårt pressade unga behöver mera stöd

Det finns ungdomar går ut nian utan att ha ett hum om hur de ska klara sig ute i samhället. Det behövs mera studiehandledning och vägledning genom hela skoltiden, säger verksamhetsledaren Peter Rollin vid Sveps Ungdomsverkstad.

Renata Chlumska

Chlumska bestiger berg på jobbet

För en månad sedan uppfyllde Renata Chlumska en dröm som hon har jobbat för i 15 år. Hon blev första svenska att klara av Seven Summits. Hon har alltså bestigit de högsta bergstopparna i varje världsdel. Nu föreläser hon om hur man uppnår sina mål och drömmar.

Översiktsbild från Hangö

Hangö tänker skapa 90 nya jobb varje år

Hangö stad har ambitiösa mål för framtiden. Staden tänker skapa 90 nya arbetstillfällen per år. Det framkommer i det nya näringslivsprogrammet.

Ishockey, HIFK, 2014

Luttinen-show när HIFK krossade Ilves

Arttu Luttinen gjorde allt rätt när Helsingfors IFK krossade Ilves i ishockeyligan. Luttinen noterades till slut för 3+2 i IFK:s hemmaseger som skrevs 6-2.

En man går förbi en vägg med texten "Stop Ebola" i Liberias huvudstad Monrovia den 6 oktober 2014.

Liberias julönskan: Noll nya ebolafall

Liberia har satt upp ett mål för att stoppa ebolaepidemin som härjar i landet. Landet försöker att få ner antalet nya fall till noll fram till den 25 december. President Ellen Johnson Sirleaf offentliggjorde målet i ett radiotal på söndagen.

Kari Arkivuo spelar för Häcken och fotbollslandslaget.

Årets mål i Sverige – Arkivuo och Markkanen nominerade

De fina målen som Kari Arkivuo gjorde för Häcken och Eero Markkanen för AIK är nominerade till årets snyggaste mål i svensk fotboll.

Moritz Stoppelkamp gör otroligt mål för Paderborn i match mor Hannover i Bundesliga 2014

Otroligt mål i Bundesliga!

Paderborns mittfältare Moritz Stoppelkamp lyckades göra mål från ofattbara 82 meter i Bundesligamatchen mot Hannover.

Klubba på bord.

Onödigt svårt att driva igenom tvångsfusioner

Staten borde kunna driva igenom kommunfusioner också om de är emot kommunernas vilja om en fusion är av stort allmänt intresse. Det tycker Vasa stad som på måndag kväll godkände sitt utlåtande till finansministeriet gällande ändringarna i kommunstrukturlagen.

Sebastian Bergholm

Sebastian Bergholm: Varför är det så svårt att hålla på Sverige i hockey?

En tjeckisk forward tragglade sig nästan igenom det svenska försvaret och jag hoppades att han skulle göra det. Matchen igår stod i det skedet 4-2 åt Sverige och jag hade kollat på den, oengagerat, i exakt två minuter. Ändå var reaktionen instinktiv, jag hoppades reflexmässigt att Sverige skulle åka på en öppningsförlust.

Hemmaförlust för Sport

Vasalaget Sport mötte Kookoo från Kouvola hemma på fredag kväll och förlorade med siffrorna 3-5.

Karleby-Jakobstads flygplats

Scandjet inleder direktflyg till Kroatien från Österbotten

Den svenska researrangören Scandjet inleder direkta charterflyg från Karleby- Jakobstad till Zadar i Kroatien. Det första flyget avgår 30.4 2014 från Kronoby flygplats

Alex Fager

Alex Fager: Ett lag som försvann

Dålig kommunikation och brist på öppenhet kan fälla ett helt basketlag, skriver Alex Fager

Gymmet lockar igen

I januari bestämmer sig många för att börja äta bättre och träna mer. Ken Sirenius, vid gymkedjan Elixia, säger det krävs fokus för att lyckas uppfylla löften om ett hälsosammare liv.

"Party-demonstrationen" som spårade ur

- Demonstrationen i Tammerfors under självständighetsdagen kan betecknas som ett slags "party-demonstration" som hade inslag av så kallad performance-politik, säger forskaren Petri Koikkalainen. Och målet - presidentens självständighetsfest - var rätt valt ur demonstranternas synvinkel.

Stranden Kata Beach

Thailand fortfarande pop som turistland

Thailand fortsätter att vara ett populärt turistmål bland finländarna, trots att oroligheter förekommer i landet. De resenärer som köpt julresor till Thailand har inte avbokat sina resor.

Livet är inte ett renoveringsobjekt

Så länge jag kan minnas har jag kämpat och strävat, som en haltande gamling i motvind. En gamling som prompt skall upp på ett berg - till toppen. På toppen inbillade jag mig att man får en medalj. Att folk applåderar och det känns fridfullt och glatt i hela kroppen, för hela resten av livet.

Yle Åboland arrangerade supermöte mellan bordshockeylegender

Två finska mästare i bordshockey möttes under tisdagen i en "giganternas kamp" i Yle Åbolands studio. Matchen stod mellan redaktörerna Nicke Packalén från Yle Åboland och Mats "Mata" Lundberg från Åbo Underrättelser!

Oscar Storgård stor i en gymnastiksal med en basketboll under armen.

Oscar Storgård tar seriöst på basket

Oscar började spela som 6-åring.

Valtteri Fillpula

Finländarna hungriga i NHL

Hetast var Valtteri Filppula.

Mittbacken Timi Lahti till VPS

VPS förstärker backlinjen med mittbacken Timi Lahti. 23-åringen spelade förra säsongen i HJK och har skrivit på ett kontrakt på 2+1 år med Vasaklubben.

Tor bröt förlustsviten i rysarmatch

Lovisa Tor fick äntligen sin första seger i herrarnas innebandyliga i en nagelbitare mot Happee från Jyväskylä igår kväll.

Fotbollssupporters på Bosniska grillen

Bosnisk fotbollsfest i Närpes

Det var segeryra på bosniska grillen i Närpes på tisdag kväll. Bosnien-Herzegovina vann då en avgörande kvalmatch och är nu klart för fotbolls-VM 2014.

Ett tomt handbollsmål på an handbollsplan inomhus.

SIF-damer besegrade KyIF i handboll

Sjundeå IF:s damlag tog sin fjärde seger i FM-serien i handboll på söndagseftermiddagen. SIF slog Kyrkslätt IF i hemmahallen i Sjundeå.

Tredje segern för PSS:s damer

Borgålaget PSS fick jobba hårt för att ta sin tredje seger i damernas innebandyliga. Se PSS göra mål!

Skärgårdshavets Nationalpark.

Skärgårdshavet i oroväckande dåligt skick

En ny bedömning av de finländska vattendragens skick visar att många sjöar, älvar och åar mår bra men att hela tre fjärdedelar av kustvattnens areal är i dåligt skick.

Vinst för Finland och Piffen i EM-kvalmatch

Sammantaget blev det en seger för såväl flicklandslaget som arrangören Pargas IF. På läktaren i Pajbacka var det jubelrop över både mål och den lokala föreningen.

Teemu, Selänne

Vinnande porträtt av en vinnare

Han är Finlands mest framgångsrike hockeyspelare. Genom tiderna. Samtidigt är hans utstrålning allt annat än ”finsk”. Självsäker, pratsam och glad breder Teemu Selänne ut sig på duken denna vecka. Van att vinna.

Karlebybo dömd för hets mot folkgrupp

Karlebybon Jussi Siitarinens blogg är ett typiskt exempel på förtal. Det anser tingsrätten i Karleby som i dag dömde Siitarinen till 30 dagsböter för hets mot folkgrupp.

Karl-Rune Sundelin och Virpi Teinilä

Småpengar hjälper Syriens offer

Röda korsets hungerdagsinsamling börjar på torsdag och pågår till lördag. Pengarna kommer att hjälpa inbördeskrigets offer i Syrien. Karl-Rune Sundelin är insamlingskoordinator för Röda Korset i Vasa och han hoppas på stor generositet.

Albert Kuqi, EIF.

Seger för EIF/Akademi, förlust för FC HIK

EIF/Akademi vann sin match på hemmaplan medan FC HIK förlorade på bortaplan på tisdagskvällen. Matcherna ingår i herrarnas fotbollstrea.

Sara Back i mästartröjan

Med sikte på Olympia

Sara Back från Solf kan sen några dagar tillbaka tituleras finländsk mästare. Hon tävlar i kroppsbyggarsporten bikini fitness och vann senaste veckoslut FM-guld i klassen damer över 168 centimeter.

Rykte om missiler i Medelhavet

Den ryske försvarsminister Sergej Sjojgu säger att två missiler har avfyrats i Medelhavet. Enligt Sjoigu verkar missilerna inte att ha träffat några mål i Syrien. Varken USA eller Nato känner ändå till att några missiler har avfyrats.

Fiskars bruk presenteras nu som en idyll att flytta till.

Fiskars säljer tomter i planerad takt

Fiskars bruk har sålt eller arrenderat ut cirka 15 tomter i bruket sedan den nya planen för bruket blev klar för två år sedan. Siffran ligger nära det mål som lades upp för två år sedan.

Mourinho: Rooney har 48 timmar på sig

Chelseas manager José Mourinho har gett Wayne Rooney 48 timmar tid för att bestämma sig om han vill stanna i Manchester United eller ansluta sig till Londoklubben.

Benzema sköt Los Blancos till seger

Real Madrid tog en knapp bortaseger över Granada i måndagens enda match i La Liga. Karim Benzema stod för segermålet i den 10:e minuten.

Gerald Lee Jr spelar basket mot Litauen

Gerald Lee Jr nöjd med lagets spel

Den finländska landslagsspelaren Gerald Lee Jr var mycket nöjd med sitt lags spel i segermatchen mot Tjeckien.

Petteri Koponen leder Finlands spel mot Litauen.

Finland besegrade Tjeckien

Segwr för Finland i basket.

Åbo stadsvapen på en flagga.

Skatteintäkterna rullar in i Åbo

Åbo stads skatteintäkter ökade en aning under sommaren. Enligt färska siffror var inkomsterna i maj, juni och juli större än under samma period ifjol.

EIF:s Josefine Sjöblom jagas av PIF:s Janni Kurokallio.

Ekenäs IF slog Pargas IF i damtvåan

Trots ett visst övertag kunde inte Pargas IF vinna över Ekenäs IF i damernas fotbollstvåa på söndagseftermiddagen. Istället kvitterade hemmalaget EIF tre poäng från matchen som spelades på centrumplan i Ekenäs.

Med 7000 kalorier och talk ska det gå!

I lördags hoppade Peter Lüttge på cykeln i Vasa och trampade iväg söderut. Nu har han nått Helsingfors, men det slutgiltiga målet för resan är Paris. Allt detta för att samla in pengar till barn med cancer.

Annina Takala vill till OS 2016

Ekenässeglaren Annina Takala har tillsammans med Rosa Lindqvist klara framtidsplaner. De skall segla i 470-klassen i OS i Rio de Janeiro 2016.

Fattigdomen halverades på 20 år

På 20 år har antalet personer som lider av extrem fattigdom minskat med 700 miljoner människor. Men det finns mycket att göra innan FN:s milleniemål ska vara uppfyllda år 2015.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida