Senaste artiklar
Christel Abborres dröm blir verklighet – ett ekologiskt hus i halm och lera i Degerby i Ingå
Huset ska bli klart på ett halvt år.
Halm och lumpor ska ersätta bomull och polyester - våra kläder genomgår en materialrevolution
Klädindustrins materialströmmar borde bli cirkulära.
Gävlebocken står kvar
Hoppas få stå i fred ända till den 2 januari.
Rosengården i Ekenäs tillbaka där dagiset hör hemma
Steinerdaghemmet i Ekenäs har flyttat till Västerby.
Odla potatis i halm, vass eller i tång och skörda direkt i kastrullen
Täckodling är ett enkelt sätt att odla på nya ytor.
Singsby ekoby byggs inte ut
Satsningen på en ekoby i Singsby, Korsholm blev en liten men lyckad satsning. På området står idag sex ekohus, vilket är betydligt färre än man ursprungligen räknade med. Nu planeras småhus på resten av området.
Nu är världens största förgasningsanläggning för biomassa invigd
Världens största förgasningsanläggning för biomassa invigdes i dag i Vasklot i Vasa. Satsningen har gått på 40 miljoner euro.
Julbock pryder Brändö
En 3,5 meters julbock har byggts på Tallbacken i Brändö i Vasa. Det är de anställda på ett företag som har byggt julbocken tillsammans. Redan har många brändöbor fotograferat den.
Halmlåda
Halmlådan eller koklådan var ett vanligt redskap i matlagningen i arbetsfamiljer redan innan nödåren i början på 1900-talet, men blev sedan oundviklig när mat och ved måste ransoneras. Apparaturen har utvecklats sedan dess och kallas idag slökokare. Halmlådan förekommer under olika namn och används även i andra länder.