Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Gävlebocken då den hade rests den 27 november.

Gävlebocken står kvar

Hoppas få stå i fred ända till den 2 januari.

Föreståndare Åsa Gottberg och styrelseordförande Filip Graeffe provsitter barnens stolar.

Rosengården i Ekenäs tillbaka där dagiset hör hemma

Steinerdaghemmet i Ekenäs har flyttat till Västerby.

Potatisodling.

Odla potatis i halm, vass eller i tång och skörda direkt i kastrullen

Täckodling är ett enkelt sätt att odla på nya ytor.

Pentti Okkonens hus i ekobyn.

Singsby ekoby byggs inte ut

Satsningen på en ekoby i Singsby, Korsholm blev en liten men lyckad satsning. På området står idag sex ekohus, vilket är betydligt färre än man ursprungligen räknade med. Nu planeras småhus på resten av området.

Vaskiluodon Voimas styrelseordförande Rami Vuola, arbetsminister Lauri Ihalainen och Pohjolan Voimas vd Lauri Virkkunen klipper bandet vid invigningen av förgasningsanläggningen.

Nu är världens största förgasningsanläggning för biomassa invigd

Världens största förgasningsanläggning för biomassa invigdes i dag i Vasklot i Vasa. Satsningen har gått på 40 miljoner euro.

Julbock pryder Brändö

En 3,5 meters julbock har byggts på Tallbacken i Brändö i Vasa. Det är de anställda på ett företag som har byggt julbocken tillsammans. Redan har många brändöbor fotograferat den.

Koklådan användes för långkok

Halmlåda

Halmlådan eller koklådan var ett vanligt redskap i matlagningen i arbetsfamiljer redan innan nödåren i början på 1900-talet, men blev sedan oundviklig när mat och ved måste ransoneras. Apparaturen har utvecklats sedan dess och kallas idag slökokare. Halmlådan förekommer under olika namn och används även i andra länder.