Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En bit nigiri (laxsushi) lyfts med ätpinnar.

Det är tryggt att äta sushi i Östnyland – bara en testad bit var av dåligt kvalitet

Högre kvalitet på sushi från matbutiker än från restaurang.

Ulf Blomberg, teknisk direktör i Lovisa bekantar sig med läget efter att innertaket i skolan Harjurinteen koulu i Lovisa rasat in.

3 skoltak har rasat in inom loppet av 2 veckor - förvånad expert listar 3 möjliga orsaker

Expert anser att liknande olyckor inte ska få inträffa.

En leende man putsar skor.

Håller skorna inte? Fördubbla livslängden med 5 enkla tips

Ett skoblock är en lönsam investering.

Den ursprungliga michelingubben höjer ett glas.

Islands och Färöarnas första Michelinstjärnor

"Nu har alla nordiska länder Michelinstjärnor"

Björkuddens simstrand.

Badvattnet vid Björkudden i Ingå får toppbetyg

Vattenkvaliteten vid Knipans stämplas fortfarande som dålig.

Susanna Mälkki

Som musiker måste man förtjäna sin plats

Den första kvinnan som leder Helsingfors stadsorkester.

Kungsgatan i Ekenäs.

Raseborgsföretagare får klistermärke för god service

Företagarföreningar vill sporra till bättre kundservice.

Kvalitet

Våra kläder synade i sömmarna

Programserie om kläder och kvalitet

Modeskaparen Camilla Thulin är guidar oss till en hållbar stil i programmet Kvalitet.

Hjälpmedel mot shoppingsjukan

Jag har tittat på det svenska programmet Kvalitet.

Så här håller kläderna längre

Finländare köper i genomsnitt 13 kg kläder per år och sammanlagt slängs över 90 miljoner kg kläder årligen. Elin Sandholm delger sina bästa tips hur du som konsument känner igen hållbara kläder.

Academill, Åbo Akademi i Vasa.

"Det finns inte rum för två lärarutbildningar"

Dragkampen om den finlandssvenska lärarutbildningen fortsätter. Det finns inte rum, varken ekonomiskt eller ideologiskt för två lärarutbildningar på svenska i Finland, säger professor emeritus Håkan Andersson.

Villa Elba fick europeiskt kvalitetspris

Ungdomscentret Villa Elba i Karleby får ett europeiskt kvalitetscertifikat. Villa Elba är det första ungdomscentret i Finland som får ta emot certifikatet.

Så byggs Swanbåten

Många vill ha den - men få har möjlighet att förverkliga drömmen om en Swanbåt. De byggs ute vid Nautor-Swans stora anläggning i Alholmens hamn i Jakobstad. Markus Jungell är försäljningsdirektör och visar upp det som händer när jag besöker anläggningen i november 2012.

Anfall mot Kurikkas mål

Munsala IK vann kylslagen Winter Classic

Spelare och omkring 260 åskådare trotsade kylan för en speciell ishockeyupplevelsei Pixne i Malax på lördagen. Munsala IK, som leder den österbottniska division 2-zonen mötte Kurikan Ryhti i en så kallad Winter Classic.

Renoveringen av äldreboendet Hagalund har börjat i Nykarleby

Äldreboenden granskas i Nykarleby, Larsmo och Pedersöre

Regionförvaltningsverket, RFV, begär utredningar kring vården vid tre österbottniska enheter för äldreomsorg. Det handlar om Hagalund i Nykarleby, Sandlund i Larsmo och Pedersheim i Pedersöre.

Foto: Yle/Jonas Blomqvist

Kranvattnet på Fölisön dåligt - förbudet fortsätter

Kranvattnet på Fölisön i Helsingfors är av så dålig kvalitet att användningsförbudet fortsätter. Trots att staden renade vattenledningarna förra veckan.

Rasmus Savander

9 000 euro mindre för ÅA-ekonom

Finns skillnader mellan ekonomutbildningarna.

Medicinska experter stöder nedläggning av hjärtkirurgin

Två medicinska experter stöder en nedläggning av hjärtkirurgin på Vasa centralsjukhus. Professorerna konstaterar att den hjärtkirurgiska enheten kan läggas ner av flera skäl: kvalitet, säkerhet och ekonomi.

Munksnäs badstrand i Helsingfors.

Vi har för få ögon på oss när vi simmar

Helsingfors badstränder har inte tillräckligt med badvakter. Det här slår man fast i en utredning som Helsingfors miljöcentral låtit göra.

Tessa Turtonen och Tua Herrgård inför Marthornas stora garderobdag

Marthorna vill få oss att tänka till vid klädköp

Vi finländare producerar 90 miljoner kilo textilavfall varje år. En stor del av det här skulle kunna återanvändas på ett eller annat sätt. Marthaförbundet slår därför nu ett slag för medveten kläd- och textilkonsumtion genom att ordna den Stora Garderobdagen på lördagen.

Pizza.

Pizza Salmonella

Enligt en utredning som Helsingfors miljöcentral gjort är var femte grönsak på din pizza en hälsorisk. En pizza med kombinationen skinka, champinjon och ananas är den värsta möjliga.

Pizza.

Var tredje pizza snuskig

Upp till en tredjedel av den pizzafyllning som Miljöcentralen i Helsingfors har testat är försvarlig eller dålig. I utredningen tog man tvåhundra prover från hundra pizzor. Av köttfyllningen var skink- och pizzastrimlor sämst, medan den sämsta vegetariska fyllningen var champinjoner och ananas.

Hjärtkirurg Kari Teittinen

"Vettigt att stänga ner hjärtkirurgin"

Kari Teittinen jobbade som hjärtkirurg på Vasa centralsjukhus i många år. I början av den här veckan sa han upp sig efter att ha varit tjänsteledig i ett halvt år. En orsak var den allt för stora arbetsbördan.

Markus Ekholm.

Markus Ekholm: Skit, förbannad skit och vitvaror

Vitvaror håller inte längre än fem år, var det svar Markus Ekholm, ekonomireporter på Svenska Yle, fick när han upprördes över att de nyinköpta vitvarorna brakade sönder, en efter en. Ska vitvaror som du och jag betalar dyrt för faktiskt få vara hur dåliga som helst?

LED-lampor i växthus

Tomaterna får ljus från led-lampor

Tomaterna i Martin Siggs växthus får sitt ljus från led-lampor. Lamporna är energisnålare än vanliga lampor och nu ska tomaternas smak och form undersökas.

Gerby skola i Vasa

Lärarna blir trötta då Vasa stad sparar

Vasa stads sparkrav drabbar nu också skolorna och lärarna. Det finns bland annat betydligt mindre pengar att anlita vikarier för. Det har lett till ökad arbetsbörda i skolorna och nu börjar lärarkåren lida av trötthet.

Dammtuss på ett stort gymnastiksalsgolv.

Sodexo vill inte fortsätta städa i Pargas

Städföretaget Sodexo har meddelat att de inte vill fortsätta att städa för Pargas stad då deras avtal går ut i slutet av nästa år. Orsaken är att det är svårt att hitta personal och att det inte är ekonomiskt lönsamt.

Sallad

Många salladsportioner är av dålig kvalitet

Nästan 30 procent av salladerna som såldes i restauranger i Mellersta Österbotten var av dålig kvalitet. Av grönsalladerna var sex procent av dålig kvalitet.

Euroslantar och en börs.

Pengar och omsorg bekymrar Kimitoöns politiker

Hur pengarna ska räcka till och vad som bör prioriteras om de inte räcker till allt är något som bekymrar många av Kimitoöns politiker just nu. Det visar en förfrågan som Yle Åboland har gjort.

Finländska företag satsar inte på varumärken

- Våra företag gör bra produkter men är dåliga på att bygga upp starka varumärken kring dem, säger Jaakko Aspara, professor i marknadsföring vid Aalto-universitetet.

Grönsaksodlare Christer Finne

Jordbrukarna nöjda med skördestarten

Det ser bra ut för hösten skörd. Den varma sensommaren har gjort gott åt grödorna och många jordbrukare är för tillfället nöjd med situationen. Det ut att bli god kvalitet på grödorna, säger Christer Finne, grönsaksodlare i Korsholm.

Mjölkens väg är krokig och lång

Hundratals kilometer och aldrig över sex plusgrader. Det är koordinaterna för mjölkens väg från ladugården till mejeriet. I takt med att mjölkgårdarnas antal minskar, förlängs vägen från ladugården till mejeriet.

Yrkeshögskolan Novias logotyp klistras på ett fönster. Bilden tagen i Vasa.

Novia ansöker om egen koncession

Styrelsen för Ab Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi beslutade på sitt möte i dag att Novia ska lämna in en egen ansökan om koncession. Alice Lillas är nöjd över beslutet.

Urbana odlingen lever

Sommaren är kort men i den urbana trädgården är det länge kvar till hösten. Det är en väldigt nöjd Peter Lüttge vi möter då han sitter och njuter vid den vackra urbana trädgården.

Sokos får ny rappning

Varuhuset Sokos i Borgå blev klart förra hösten men rappningen görs om redan nu. Orsaken är ojämn kvalitet.

glas med vatten

Vattnet i Svartå är rent

Det är inget fel på vattenkvaliteten i Svartå. Det visar den tredje och slutgiltiga analysen av några privata brunnars vattenkvalitet.

Lata hantlangare i farten

Polisen varnar för suspekta hantlangare, som rör sig i Egentliga Finland. Grupperna ringer på dörren och erbjuder sig att utföra olika sysslor i hemmet för en billig peng.

Kranvatten

Nu kan Ingåvattnet drickas igen

Dricksvattnet i Ingå behöver nu inte kokas mer. Det visar prov som tagits på tisdag (25.6).

Axxell i Karis

Axxell får 100 000 euro av Kulturfonden

Svenska kulturfonden delar ut 17 miljoner euro i understöd och stipendier baserat på den årliga ansökningsomgången i november 2012. Axxell Utbildning får 100 000 euro bland annat för att höja kvaliteten på undervisningen.

Kina bygger snabbt men dåligt

I Kina förändras allting otroligt snabbt. När man kommer tillbaka efter en månads semester, ser man nya hus eller stora parkeringsplatser som inte fanns där tidigare.

Råtta och räv såldes som nöt och lamm i Kina

Myndigheterna i Kina har gripit 904 personer i Kina misstänkta för att ha sålt felmärkt kött av dålig kvalitet. De misstänkta har fuskat på många sätt.

Hanken i Vasa.

Svenska handelshögskolan lockar finska studerande

Allt fler vill studera ekonomi på svenska i Finland. En femtedel av årets sökande till Hanken har finska som modersmål.

Inhemska råvaror bra, men utbudet är litet

Inhemsk mat förknippas ofta med kvalitet. Den brukar marknadsföras som ren, fräsch och hälsosam. Bland branchfolket går ändå åsikterna i sär om det verkligen är så här.

raseborgs slott.

Medeltida marknad bara vartannat år

Framöver kommer det att ordnas medeltida marknad vid Raseborgs slottsruin bara vartannat år.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida