Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En man sitter i en fåtölj och stirrar stint.

Bud på nästan en miljard på finländska Caverion – Kones Herlin och släkten Ehrnrooth ligger bakom

Investerare har lagt ett bud på nästan 955 miljoner euro på det finländska bolaget Caverion.

Två hus.

Marcus Grönholms bolag vill skriva om avtalen för Ingås nya centrumbostadsområde igen

Vill se över planerna för Ingås nya fina bostadsområde.

Mika Niikko har hemlihgållitt sitt ägand ei ett företag med kopplingar till Kina skriver Suomen Kuvalehti.

Suomen Kuvalehti: Två sannfinländska riksdagsmän hemlighöll kopplingar till Kina

Utrikesutskottets ordförande Mika Niikko en utpekad.

Logotyper för Yahoo och Verizon

Verizon köper Yahoos operativa verksamhet

Köpesumman är 4,8 mrd dollar.

Företagsskylt vid fabrik

Fabriken i Strömfors bruk får nytt liv

Helmiryhmä från Pyttis har köpt Schneider Electric.

Destialastbil

Staten sålde Destia

Det statligt ägda vägbolaget Destia har sålts till investeringsbolaget Alhström Capital för 148 miljoner euro. Försäljningen är ett led i strategin att sälja statlig egendom som regeringen beslöt om i rambudgetförhandlingarna. Fackförbundet JHL anser att Destia såldes till vrakpris.

Capman avvisar beskyllningar

Den finländska investeringskoncernen Capman avvisar uppgifter om att ha varit delaktig i en uppmärksammad affär i Sverige där ett tv-bolag beskylls för att ha filmat döende patienter utan deras medgivande för en tv-serie.

Avfall ger pengar

Börsbolaget Taaleritehdas vill satsa på ett nytt metangasverk i Lojo. Taaleritehdas har väl tänkt sig att avfallshanteringen är en stor framtidsbransch som ger avkastning, bedömer vd:n för det västnyländska sopbolaget Rosk'n Roll.

HS: Ollila anmälde inte investeringsbolag

Nokias tidigare VD Jorma Ollila kan ha brutit mot lagen då han har låtit bli att anmäla att han i 13 år har ägt ett investeringsbolag i Luxemburg. Det här rapporterar Helsingin Sanomat i dag.

DNA affär

Fyra vill köpa DNA

Fyra företag är intresserade av att köpa teleoperatören DNA. Försäljningspriset kan stiga upp till 1,3 miljarder euro, säger bankirkällor till nyhetsbyrån Reuters.

Jutta Urpilainen i riksdagen 24.04.2013.

Urpilainen i HS: Pensionsbolagen bort från skatteparadisen

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) uppmanar pensionsbolagen att flytta sina investeringar bort från skatteparadis och göra upp mer etiska riktlinjer för sin verksamhet, skriver Helsingin Sanomat.

Heidi Hautala

Hautala: Solidiums ställning borde omarbetas

Statens ägaransvariga minister Heidi Hautala (Gröna) anser att statens investeringsbolag Solidiums roll borde omarbetas. Hautala säger till Helsingin Sanomat att Solidiums roll i förhållande till statens ägarstyrning inte fungerar i dagsläget.

HS: Ollila blir styrelseordförande i Outokumpu

Den tidigare Nokiachefen Jorma Ollila blir ny styrelseordförande för stålkoncernen Outokumpu. Enligt Helsingin Sanomat tar Ollila över efter Ole Johansson, efter bolagsstämman i vår. Outokumpu dementerar beskedet.

Siwa och Valintatalo byter ägare

Investeringsbolaget Triton köper upp hela aktiestocken i Suomen Lähikauppa som driver butikskedjorna Siwa och Valintatalo. Triton, som bland annat har en bas på skatteparadisön Jersey, äger också betydande andelar av andra företag i Finland.

Västanfjärdsbor vill inte ha vindkraftverk i Misskärr

Ett åttiotal Västanfjärdsbor samlades i går i Vårdkasen för att höra om planerna på att bygga en vindkraftspark i Misskärr. Av dem som uttalade sig på mötet var så gott som alla kritiska till planerna.

Air Finlands kunder får ännu vänta

Passagerare som har blivit strandsatta till följd av Air Finlands konkurs får troligtvis flyga hem först på torsdag, uppger Konsumentverkets avdelningschef för charterresor Petteri Lehtonen. Allt beror på hur fort man får flygplan från bolagen, uppger Konsumentverket. Tidigare uppgav Konsumentverket att de första flygen skulle kunna avgå redan på onsdag natt.

Ingman Group köper Halti

Släkten Ingmans investeringsbolag Ingman Group blir storägare i företaget Halti som tillverkar sport- och fritidskläder och fritidsutrustning. Halti har fördubblat sin omsättning de senaste åtta åren och en allt större del av försäljningen sker utomlands.