Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Emmi Nurmi ville inte att gården i Snappertuna skulle dö ut - nu har hon 500 får

Nurmi är en av de unga som valt att ta över hemgården

Ekobonden Mats Holmqvist: Jag är programmerad till att inte ge upp

Sommarprat om jordbruk, envishet och kärlek.

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Antalet ekogårdar ökade också under 2018.

Ekobondens råd för att rädda Östersjön: Håll åkrarna gröna också på vintern

Jordbruket är största boven bakom Östersjöns övergödning.

Ingåbonde: Det kan vara en fördel att vara ekoodlare en torr sommar

Ekoåkrar kan klara torkan bättre menar Pro Luomu.

WWOOF-nätverket ger volontärer möjlighet att bekanta sig med vardagen som jordbrukare

Volontärerna jobbar på gården i utbyte mot mat och husrum.

Allt fler bönder väljer ekologisk produktion

Ekologiskt är ekonomiskt.

Skriande foderbrist på ekogårdarna

Drabbade odlare kan få hjälp av Evira.

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Ekoköttproducent: Begreppen är en stor soppa för konsumenten

Allt fler odlar ekologiskt i Åboland

Sextio procents ökning sedan i fjol.

På familjen Groops gård får grisarna leva fritt

Ekologiska grisfarmer ovanliga i Finland.

EU vill stoppa ekologisk växthusodling i Finland

Trädgårdsombudsman: "Ett hot mot växthusproduktionen"

Ekologisk odling vinner terräng

Ekoprodukter odlas mest i de österbottniska landskapen.

Svårt att hitta rätt bland eko- och rättvisemärkningar

Sömmaren Elin Sandholm kämpar för ekokläderna.

Ekologisk odling ökar varje år i Egentliga Finland

Över 100 000 ekohöns i landskapet är en ökning med 78 %.

Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter

Reko-ringar intresserar som aldrig förr.

Tusen getter ger jobb åt tre personer i Strömfors

Bolaget Ånås gård vill anställa moderna herdar till getfarm.

De vill inte bli uppätna av bekvämlighetsmonstret

Vilma och Per-Viktor har valt att leva spartanskt men fritt.

Morot - rotfrukten för sött och salt

"Torkad morot är främsta källan till karotener."

Jordgubbe - det jättelika smultronet

"Jordgubbe är för många sommarens höjdpunkt."

Ingenjören som blev modeorakel och naturfotograf

Naturen är viktig för Janne Gröning.

Finska naturens dag firas på Malmgård

Herrgården i Pernå har odlat ekologiskt sedan 1995.

Chokladälskarnas räddning finns i brittiska växthus

Karantän för kakaoplantor säkrar vår framtida choklad

Ta en svängom via Kukerpalli och Fatihuusi

Lovisa Historiska Hus växer och förändras varje år.

Närproducerat eller ekologiskt - vad är bättre?

Då ska du välja ekologiskt.

Kampanj på hög nivå vill få oss att äta ekomat

Tvåårig konsumentkampanj kör igång på bred front.

”Trädgården ska inte se ut som på ett vykort”

I år är en rörig trädgård en trendig trädgård.

Prinsens ekologiska dröm

Prins Charles lantbruk som inspirationskälla

Orubblig kamp för sitt jordbruk

Niels Stokholms kämpar mot myndigheterna

Kål städar kroppen inifrån

Kålväxterna är riktiga superfoods.

Skydda din kålodling med nät - ekologiskt och effektivare än gift

Kålen älskas av alla, också av småkrypen.

Ekologisk odling - känn din jord och förbered för rena produkter

Utmaningen ligger i bekämpningen av ohyra och växtsjukdomar.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida