Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Alien rymdmonster

Kulturquiz: Vem hittade på Alien och vad heter spinoff-serien till The Boys?

Smurfarnas härkomst och kräftskivor i veckans kulturquiz.

En närbild på ett fat med kräftor.

Kräfta, kräfta prydd med dill – nu kör kräftsäsongen i gång

För många är kräftskivan en av sommarens höjdpunkter.

Kokade kräftor.

Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikter

God kräftsäsong utlovas men alla delar inte traditionen.

En gravid kvinna sitter vid ett matbord, omgiven av olika livsmedel.

Testa: Har du koll på kostråden för gravida?

Listan på förbjudna livsmedel för gravida har blivit längre.

Pauls inkokta kräftor

Fräscha upp frysta kräftor med Strömsös hemmagjorda lag – det blir så mycket godare

Hemligheten med goda kräftor är att få till en smakrik lag.

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj med rostade sesamfrön - det perfekta tillbehöret till kräftskivan

Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

Militärhelikopter med vattenbalja.

Veckoslutskollen: Rasmus vill ge andra hopp, skogsbränder och global julihetta

Här följer en sammanställning av Svenska Yles huvudnyheter.

Mats Lönnfors håller upp en nyfångad kräfta.

Sen start på kräftsäsongen i Östnyland

Officiellt körde kräftsäsongen igång den 21 juli.

Kräftor på fat.

Hackig start på kräftsäsongen: ”Ganska få och ganska små"

Svalt sommarväder betyder små fångster i juli.

Rosi Djupsund

Alla finlandssvenskar sjunger snapsvisor, eller gör de?

Rosi Djupsund berättar om snapsvisekulturen i svenskfinland.

Kräftor i Saluhallen

Dags för kräftpremiär – bra åtgång på inhemska kräftor

Från och med idag får man sälja och fiska finska kräftor.

Kräftor på fat.

Kräftsäsongen inleds i morgon

Undvik kräftpesten.

Joakim Rundt är redaktör och arbetar för Svenska Yle.

Joakim Rundt: Han var mer än en telefonförsäljare

Joakim Rundt stötte på emotionell telefonförsäljare.

Kräfta.

I helgen kan Mats ordna sommarens första kräftkalas

Mats Lönnfors i Liljendal har 17 kräftmjärdar i Kvarnforsen.

Strömsökocken Michael Björklund

Kräftan smakar bra fylld och på grillen

Michael Björklund tipsar om vad du kan göra av kräftor.

Signalkräfta

Kräftsäsongen börjar – signalkräftan får inte längre spridas

EU ville utrota signalkräftan helt, Finland fick undantag.

Kokta kräftor med dill

På torsdag inleds kräftsäsongen

Fiskarna uppmanas till att undvika spridning av kräftpest.

Signalkräfta på träbord.

Kräfta - tio ben och stor stjärt

"Kräftan är vårt godaste skadjur."

Matilda Gyllenberg

Matilda Gyllenberg: Är du ett kräftskivemisstag?

Kräftskivorna en förutsättning för fortlevnad?

Mats Lönnfors med den första kräftfångsten.

"Kräftorna går in i blodet"

Yle Östnyland kollar kräftmjärdar i Sävträsk fors.

Catariina Salo redaktör på SvenskaYle.

Förbjud kräftskivorna!

Därför är kräftskivor överskattade.

Tomas Landers håller i en signalkräfta.

Gammal Ingålegend: Kräftor föredrar katt som bete

Yle Nyheter är på kräftjakt. Se video!

Ett fat med kräftor, dukat på ett bord.

Sommarquiz: kräftor

Fem snabba frågor om vårt favoritskaldjur!

Kokta kräftor med dill

Här är musiken för kräftskivan

Musikredaktionens bästa tips inför kräftsäsongen.

Mattias Kanckos med en flodkräfta

Flodkräftan återvänder kanske till Purmo å

Kräftfisket inleds den 21 juli.

Dukat för kräftskiva.

Kräftskiva i Experttimmen

Helan gååååår i Experttimmen på torsdag (18.09) när antikexpert Bernt Morelius berättar om olika kräftskivetillbehör. Programledaren Tiina Grönroos går på utställning där nutidskonstnärer presenterar sin syn på kräftskivor.

Johanna Lecklins videoverk om en kräftverk

Konst och kräftor på Elverket

Pro Artibus inleder hösten med utställningen Kräftskivan - en finlandssvensk karneval. Den visar att ritualer och relationer är viktiga för oss.

Kräftor

Sommarmat med Morgonöppet- Kräftsäsongen är här

Kalatukku Eriksson kokar årligen 400 000 kräftor. Inköps- och försäljningschef Martin Söderström är därför rätt person att fråga om tips när det gäller kräftkok.

Tommy Lindström i Borgå Fiskhus

Kräftorna är här

Kräftsäsongen har börjat och det ser lovande ut. Det finns kräftor att få, berättar Tommy Lindström i Borgå fiskhus.

Där gick startskottet!

Stunden kräftentusiasterna har väntat på är här. Från och med måndag klockan 12 är det tillåtet att fånga och äta inhemska kräftor.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida