Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ett par glasögon ligger på en hög med papper i en mapp.

Jakobstadsbolaget Norlic köps upp av redovisningsjätten Rantalainen

Fortsätter tillsvidare under gamla varumärket.

Valtimohuset i Borgå.

Snart klart vem som ska bygga hotell i Valtimohuset i Borgå

Företagen ska nu presentera sina planer närmare.

Svetsmask på lastbilsfabriken i karis.

Flera intresserade av metallföretaget Laine

Den uppsagda personalen är hoppfull.

Stadsfullmäktige i Lovisa

Stort beslut i Lovisafullmäktige - Sågudden är såld

Optirak får köpa Sågudden i Lovisa för 1,3 miljoner.

Borgå stad vill sälja värdefastighet mittemot Runebergs hem

Värdefastigheter i Borgå väcker intresse

Fastigheterna vid Alexandersgatan 5 och Vävaregränd 5 i Borgå lockar hugade köpare. Många vill bekanta sig med de gamla fastigheterna som Borgå stad nu vill sälja.

Wärtsilä

Nya spekulationer om Wärtsilä och Rolls Royce

Nya spekulationer om att Wärtsiläkoncernen skulle bli uppköpt av verkstadskoncernen Rolls Royce figurerar i bland att Helsingin Sanomat. För ett par veckor sedan meddelade bolagen att de hade förhandlat, men att förhandlingarna var avslutade. - Det skulle kunna vara positivt om Wärtsilä köptes upp, säger bankdirektör Lars Lönnblad i Vasa.

Mannerheimgatan i Borgå allt mer öde

Mljön kring Mannerheimgatan i Borgå förfaller allt mer. Flera stora byggen är lagda på is och delar av centrala Borgå ligger öde.

Det är köparens marknad

Läget på bostadsmarknaden just nu är inte så hopplöst som många tror. Det säger fastighetsförmedlare Ingemar Tåg i Vasa. Men visst är man inne i en svacka, försäljningstiderna är rätt långa och så kommer det antagligen att förbli under våren, spår Tåg.

Svåra förhandlingar mellan Raumo och STX - affären faller?

Raumo stads köp av STX-varvet i Raumo ser ut att gå i stöpet. Enligt stadsdirektör Kari Koski är parterna långt i från varandra i förhandlingarna. Koski säger att oenigheten är av principiell natur.

elledningar

Fortum sålde sin eldistribution

Energibolaget Fortum säljer sin eldistribution i Finland för 2,55 miljarder euro. Fortum sköter delvis om eldistributionen i Egentliga Finland och också i Åboland.

Ellinje i solnedgång.

Fortum sålde sin eldistribution

Energibolaget Fortum säljer sin eldistribution i Finland för 2,55 miljarder euro. Köpare är ett konsortium - Suomi Power Networks - som består av både inhemska och utländska ägare. Se klipp med vd Tapio Kuulas färska kommentarer!

Carina och Jari Päivärinta vid Noudon kennel

Förtroendet A och O då man säljer valpar

Den som säljer eller ger bort ett djur har ett stort ansvar i att minimera att djuret senare far illa. Carina Päivärinta föder upp Golden retriever i Jakobstad sedan 1984. Hon betonar att ett ömsesidigt förtroende mellan köpare och säljare är a och o.

Stålverket Koverhar

Listan över FN-steels skulder äntligen klar

Den så kallade utdelningslistan är över 100 sidor lång.

Ulf Nylund

Hyfsat halvårsresultat för Vasa Andelsbank

Vasa Andelsbanks resultat för årets första hälft blev dubbelt så stort som under motsvarande tid i fjol. Vd Ulf Nylund menar att företagssidan har utvecklats bra.

Helsingforsfamilj köper Ytterkulla lilla skola

Kimitoön har hittat en köpare till Ytterkulla lilla skola i Dragsfjärd. Skolan säljs för 200 000 euro men Kimitoön ska ännu stå för kostnaderna för att installera jordvärme i byggnaden.

Nokia Siemens Networks huvudkontor i Esbo

Nokia köper ut Siemens i NSN

Nokia köper ut Siemens andel av Nokia Siemens Networks. Samtidigt säljer NSN sina sex fabriker runt om i världen.

Vintersömnen är över på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden i huvudstadsregionen vaknar sakta upp efter en trög vinter och vår. Bankerna har satt strängare lånevillkor för bostadsköpare, men bland mäklarna väntar man ivrigt på bättre tider.

Dyra tomter upprör stugägare vid Andra sjön

Nykarleby stad och Föreningen Andra sjön har hamnat på kollisionskurs. Stadens prisnivå på stugtomterna vid Andra sjön är otänkbar, säger Jan-Erik Frostdahl, själv politiker och stugägare.

STX: Potentiella varvsköpare har redan dykt upp

Den planerade försäljningen av sydkoreanska STX varv i Europa har redan väckt intresse bland potentiella köpare, uppger en talesman för STX i en intervju för nyhetsbyrån AFP.

Förtroendeman: En total överraskning

Att STX-varvet kommer att sälja sina finländska varv kom som en överraskning för varvets arbetstagare, säger STX huvudförtroendeman Raimo Virtanen. Nyheten om att varven ska säljas har ökat osäkerheten bland dem som jobbar vid varvet.

Professor: STX-varven behöver investeringar

STX finländska varv behöver en köpare som har kapacitet och vilja att investera. Det säger professor Pasi Malinen vid Åbo Handelshögskola.

Ovakos stålverk i Koverhar.

Fabriksbyggnader i Koverhar kan komma att rivas

Konkursboet efter stålbolaget FN-steel har ännu inte hittat någon köpare till byggnaderna i Koverhar. En del av byggnaderna kan komma att rivas.

En luftbild över hur hotellen på Fabriksudden och bostäderna på Drottningberg i bakgrunden ska se ut. I mitten Östra hamnen i Hangö.

Nu ska hotellägenheterna på Fabriksudden säljas på allvar

I Hangö hoppas byggbolaget Quattrogroup så snart som möjligt komma igång med bostadshotellbygget på Fabriksudden. Men det steg som nu ska tas är att marknadsföra Fabriksudden, säger Quattrogroups vd Matti Toikka.

Lyxprodukter för trädgård går åt som förr

Grönsektorn omsätter stora summor i Finland och många människor är redo att investera i trivsel. Den sena våren och de ekonomiskt osäkra tiderna har i vår dämpat ivern en aning. Men lyxprodukter säljer precis som vanligt.

Ingahemmet i vintrigt landskap. En bil står på gården.

Ingahemmet ska säljas

Ingå kommun vill sälja Ingahemmet. Kommunen är beredd att förhandla med potentiella köpare.

FN-steel kan få ny ägare till sommaren

Förhandlingarna kring FN-steels konkursbo i Dalsbruk har nu framskridit så pass långt att de inblandade hoppas på ett avtal innan sommaren. Enligt konkursförvaltaren Hannu Ylönen har man fört diskussioner med två möjliga köpare.

En luftbild över hur hotellen på Fabriksudden och bostäderna på Drottningberg i bakgrunden ska se ut. I mitten Östra hamnen i Hangö.

Fabriksudden: Bollen nu hos Quattrogroup

De stora bostads- och bostadshotellbyggena i Hangö hänger nu på byggbolaget Quattrogroup. Vd på Quattrogroup Matti Toikka är försiktig och vill ännu inte ge en bandad intervju om planerna.

Skinnauktionen har inletts i vanda

Nya rekord på Copenhagen Furs auktion

Det var klackarna i taket och champagnekorkarna smällde på Copenhagen Furs skinnauktion i Köpenhamn. "Det är ofattbart bra betalt", säger Dick Sundqvist från Nykarleby som är Copenhagen Furs representant i Finland.

Försäljningen av RG 1 fortsätter som planerat

Försäljningen av fartyget RG1 framskrider enligt planerna. Det är bara om farliga ämnen som bly eller asbest hittas i skrovet som försäljningen kan fördröjas med någon månad.

Nokia säljer huvudkontoret

Mobiltillverkaren Nokia säljer sitt huvudkontor på Kägeludden i Esbo men blir kvar som långvarig hyresgäst. Köpare är det finländska fastighetsplaceringsbolaget Exilion, och köpesumman är 170 miljoner euro.

RG1 kan säljas som skrot nästa år

Ännu finns ingen köpare till färjan RG1 och risken är stor att färjan kommer att ligga kvar i hamnen i Vasa efter årsskiftet. Om det blir på det sättet så är ett alternativ att den säljs till skrot så snabbt som möjligt. Det säger konkursförvaltare Christer Eriksson.

Långsmal ljus industrihall i metall.

Raseborg går back på Gebbelby industrihus

Raseborgs stad förlorar pengar på Gebbelby industrihus. Staden ser inte ut att få tillbaks 232 000 euro i borgensförbindelser.

Flera personer söker bland varorna på en loppmarknad

Loppisarna – från ekonomiskt nödtvång till dyr vintage

Priser på vinyler och designprylar har skjutit i höjden.

Strömmingsmarknad 1962

Strömmingsmarknaden i Helsingfors

Strömmingsmarknaden i Helsingfors har en lång tradition.

Pälsförsäljning, 1967

Glada barn och damer på minkmässa i Gamla Karleby

Besök en pälsmässa i Karleby 1967

RGLines färja RG1 trafikerar mellan Vasa och Umeå

Köpare intresserad av RG-1

RG Lines konkursbo kan visa upp fina passagerarsiffror för sommaren. Verksamheten är vinstbringande och konkursförvaltaren Christer Eriksson säger att det finns intresse för båten.

Sandvägen som delar områdena i Sandö.

Planerna för Sandö Gård förblir tillsvidare hemliga

Hangö stad blev förvånad över köpet av den södra delen på 450 hektar av Sandö Gård. Det att även köparen Antti Herlin enligt köpebrevet har förköpsrätt då det gäller den norra delen kom också som en överraskning, och stämmer inte helt.

Intresse för FN-steel i Koverhar

Stålkoncernen FN-steel söker nu aktivt köpare till fabrikerna i Koverhar i Hangö och Dalsbruk i Kimito, som söktes i konkurs i slutet av juni. Flera kandidater har redan visat intresse för stålverket i Koverhar.

UPM hotar säga upp 900 anställda

UPM skär ner

Skogsbolaget UPM stänger två förädlingsfabriker i Aureskoski och Heinola och minskar personalen inom försäljning och administration. Däremot har man hittat en köpare till UPM:s såg i Kajana.

Flera aktörer visar intresse för Koverhar och Dalsbruk

Konkursboet har lyckats identifiera någon eller några som är trovärdiga och som är möjliga köpare av stålindustrin i Koverhar och Dalsbruk. Men det är en lång väg till ett eventuellt avtal, säger konkursboets förvaltare Hannu Ylönen.

saab på mässa

Saabs framtid fortfarande oklar

Framtiden för det konkursdrabbade svenska bilföretaget Saab Automobile är fortfarande oviss. Tidigare i dag rapporterade svenska medier att Saabs konkursbo har fått en köpare.

Modeshow på Pukeva 1970

Modet tvingar oss att köpa!

Kaj Franck och andra får svara på konsumtionskritiska frågor

Barn som sitter vid matbordet

Vi inreder en lägenhet i Myrbacka 1978

Inredning av en lägenhet i Myrbacka 1978