Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Från mixern till glaset på några minuter – tre enkla mocktails

Mixade mocktails med mango, vattenmelon och äppel.

Testa bästa säsongsmaten – trattkantareller med bönor, ärter och parmesan

Nu är bästa tiden för att plocka trattkantareller.

Nyckeln till umami – så passar japansk sake in i det nordiska köket

Rätt tilltugg ger sake en naturlig plats i nordiska kök.

Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar

En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.

Grillad och stuvad purjolök med getost och örter

En vegetarisk rätt som smakar bäst i början av sommaren.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Baka en saftig rotsakslimpa av gårdagens rotsaker

Rotsakerna gör brödet extra saftigt och smakrikt.

Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor - förgyller helgens långfrukost

Pomerannsskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.

Delta i kampanjen #östersjödinner och vinn en middag tillagad av Peltsi och Tom

I Yle Luontos kampanj äter vi för att hjälpa Östersjön.

Så gör du krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Den här versionen är dessutom glutenfri.

Femte veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Smakrik rotsakssoppa med röda linser

Min fyraårings favoritsoppa.

Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker

En enkel multifunktionell gryta som är lätt att variera.

Fresta med festliga potatisknyten – Pakoras med grön chutney och mangold

Indisk fingermat i Anders Samuelssons tappning.

Bjud på krämig gratäng med äggplanta och parmesan

En rätt som har potential att bli vegetarisk familjefavorit.

Baka lökpaj med franska influenser

En smakrik och billig paj med fin färg från rödvin.

Fjärde veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Snabb och enkel grönsakssås med bönpasta

Proteinerna får du på köpet.

Testa Anders Samuelssons gröna fredagstacos med bärsalsa

Familjeklassiker i vegetarisk tappning.

Testa fransk ärtsoppa – Crème Ninon med groddar och skott

Och andra tips på hur du använder groddar i matlagningen.

Tredje veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad

Överraska dina vänner med en ny svamprätt.

Champinjon-Mifusås. Enkelt gott och nyskapande

Den är god, säger Johannes med 22 års kockerfarenhet.

Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)

"Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.

Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar

En curry som tillreds av basråvaror från skafferiet.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida