Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Tapas

Tapasbricka à la Kvarken – smaka på världsarvet

Recept på Kvarkens läckra råvaror.

En man skär upp ett lamm bakom en köttdisk.

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Inför helgen handlade många läckerheter till påskbordet.

Anders Norrback med sina får.

Det ska vara lammkött till påsk – nu är bästa tiden för fårproducenter

Allt fler vill ha lammkött, säger köttförsäljare.

En tomt med en massa träd i Västankvarn i Ingåd är det ska byggas ett slakteri.

Arbetet med att bygga slakteriet i Västankvarn inleds

Slakteriet ska vara färdig för produkton om ett år.

Får och lamm

Inhemska fårfarmare ser klart växande marknad

De närmaste åren väntas bli positiva för producenterna.

Fårfarmare Beatrice Johansson med ett dygn gamla lammet Elias

Än får Bea rå om lilla Elias

Elias är ett av ett 50-tal lamm på fårgården Hemdal.

Får på bete

Lamm - milt i smaken och i hjärtat

"Lamm ger ull, ost och stek till påsk."

Lammkött.

MT: Lidl kallar utländskt kött inhemskt

Lammkött har sålts som finskt.

Fisk.

Påsken håller på att bli årets största mathelg

Rusning i matbutikerna inför påsk.

fästing på ett finger

Köttallergi av fästingbett allt vanligare

Dina nässelutslag kan vara tecken på köttallergi.

Rött kött.

SVT: Allt fler köttallergiker upptäcks

Köttallergin är svår att diagnostisera.

Fårfioler i Ekenäs rökeri

Veckans Sibbe: Fårköttet smugglades i en fiollåda

Manskörssången som alltid sjungs på första maj

Hildur & co.

Varför får vi inte inhemskt får?

Den billiga lammsteken på bordet kommer från Nya Zeeland.

Fårtacka i profil, i bakgrund lamm och tacka

Uppsving för fårnäringen

Efterfrågan på och produktionen av lammkött ökade.

fästing på ett finger

Fästingbett kan ge köttallergi

Fästingar överför kolhydrat som ger antikroppar mot kött.

Lamm, 1986 Arja Lento/Yle

Fårskall och storslakt 1955

Följ med till ett spännande fårskall på Björkö.