Senaste artiklar
Tusentals får slaktades med olagliga och grymma metoder - man bosatt i Österbotten misstänks för grovt djurskyddsbrott
Nästan tio fårhållare misstänks för medhjälp.
Tapasbricka à la Kvarken – smaka på världsarvet
Recept på Kvarkens läckra råvaror.
Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"
Inför helgen handlade många läckerheter till påskbordet.
Inhemskt lammkött säljs utomlands trots efterfrågan - allt mer ekologiska ägg och vegansk pasha på påskbordet
Kött förs till Sverige pga underkapacitet i slakterierna.
Det ska vara lammkött till påsk – nu är bästa tiden för fårproducenter
Allt fler vill ha lammkött, säger köttförsäljare.
Nystart för fåren på Westankärr gård – en tredjedel av djuren ska bort
Utmaning att sälja allt kött.
Arbetet med att bygga slakteriet i Västankvarn inleds
Slakteriet ska vara färdig för produkton om ett år.
Inhemska fårfarmare ser klart växande marknad
De närmaste åren väntas bli positiva för producenterna.
Än får Bea rå om lilla Elias
Elias är ett av ett 50-tal lamm på fårgården Hemdal.
Lamm - milt i smaken och i hjärtat
"Lamm ger ull, ost och stek till påsk."
MT: Lidl kallar utländskt kött inhemskt
Lammkött har sålts som finskt.
Påsken håller på att bli årets största mathelg
Rusning i matbutikerna inför påsk.
Köttallergi av fästingbett allt vanligare
Dina nässelutslag kan vara tecken på köttallergi.
SVT: Allt fler köttallergiker upptäcks
Köttallergin är svår att diagnostisera.
Veckans Sibbe: Fårköttet smugglades i en fiollåda
Manskörssången som alltid sjungs på första maj
Varför får vi inte inhemskt får?
Den billiga lammsteken på bordet kommer från Nya Zeeland.
Uppsving för fårnäringen
Efterfrågan på och produktionen av lammkött ökade.
Fästingbett kan ge köttallergi
Fästingar överför kolhydrat som ger antikroppar mot kött.
Fårskall och storslakt 1955
Följ med till ett spännande fårskall på Björkö.