Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Tapasbricka à la Kvarken – smaka på världsarvet

Recept på Kvarkens läckra råvaror.

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Inför helgen handlade många läckerheter till påskbordet.

Det ska vara lammkött till påsk – nu är bästa tiden för fårproducenter

Allt fler vill ha lammkött, säger köttförsäljare.

Arbetet med att bygga slakteriet i Västankvarn inleds

Slakteriet ska vara färdig för produkton om ett år.

Inhemska fårfarmare ser klart växande marknad

De närmaste åren väntas bli positiva för producenterna.

Än får Bea rå om lilla Elias

Elias är ett av ett 50-tal lamm på fårgården Hemdal.

Lamm - milt i smaken och i hjärtat

"Lamm ger ull, ost och stek till påsk."

MT: Lidl kallar utländskt kött inhemskt

Lammkött har sålts som finskt.

Påsken håller på att bli årets största mathelg

Rusning i matbutikerna inför påsk.

Köttallergi av fästingbett allt vanligare

Dina nässelutslag kan vara tecken på köttallergi.

SVT: Allt fler köttallergiker upptäcks

Köttallergin är svår att diagnostisera.

Veckans Sibbe: Fårköttet smugglades i en fiollåda

Manskörssången som alltid sjungs på första maj

Varför får vi inte inhemskt får?

Den billiga lammsteken på bordet kommer från Nya Zeeland.

Uppsving för fårnäringen

Efterfrågan på och produktionen av lammkött ökade.

Fästingbett kan ge köttallergi

Fästingar överför kolhydrat som ger antikroppar mot kött.

Fårskall och storslakt 1955

Följ med till ett spännande fårskall på Björkö.