Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Illustration till Misshandlad kärlek

Misshandlad kärlek - Katariinas berättelse

Det började med kärlek och slutade med våld

Huset där mannen som öppnade eld mot polisen bodde. En polis dödades och tre skadades,

Tyska Reichsbürger: När staten inte duger

Tokstollar eller ett hot att ta på allvar?

Fot som trycker ner en mans huvud mot golvet.

Också män blir utsatta för våld i hemmet

Men varför pratar så få om det?

Fans i publiken under en innebandymatch.

Finländskt folkvett 2.0

Vem ska lära finländaren att bete sig?

Röntgenbild av människa som skriker.

Män borde snacka känslor

Finska män är våldsamma. Orsaken ligger i machokulturen.

Streckgubbar illustrerar familjevåld.

Esborådgivningen frågar rakt ut om familjevåld

”Har du upplevt våld i barndomen?”

Våldet sätter djupa spår i hela familjen

Våldet i familjer kan se ut på olika sätt. I de parförhållanden där våld förekommer är det inte ovanligt att bägge partners är våldsamma. Och det händer också att det är kvinnan som är våldsam.

Eldgivning mot demonstranter i Thailand

Minst en person har dödats och tiotals skadades då en beväpnad grupp öppnade eld under en regimkritisk demonstration i östra Thailand.

Två tåg på järnvägsstationen i Karis en mörk höstkväll.

Man härjade med yxa i lokaltåg

En man härjade med en yxa i ett lokaltåg på söndag kväll, rapporterar Iltalehti. Mannen förstörde tågvagnen och skadade sig själv, men ingen utomstående fick några skador.

Tre dog i skottlossning i USA

Tre personer har dödats i skottlossning i ett köpcentrum i Maryland. Enligt polisen är en av de döda den person som öppnade eld.

Tung smog över Peking

12 dödsoffer i våldsamheter i Xinjiang

I den oroliga kinesiska provinsen Xinjiang har minst 12 mänskor dödats under det gångna dygnet.

400 döda på knappt två veckor i Irak

Flera hundra har mist livet i det fortsatt oroliga Irak sedan början av året, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Strider och attacker är vardag landet och på söndagen miste nio personer livet i en bilbombsattack.

Yingluck Shinawatra utlyser nyval

Thailand håller fast vid plan på nyval

Den thailändska regeringen håller fast vid planen på att ordna nyval trots våldsamheterna i landet. En polis sköts ihjäl och kring hundra människor skadades på torsdagen i sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter.

Polisbil

Sammanstötning i Xinjiang kostade många liv

Sexton mänskor har dödats i en sammandrabbning mellan polis och beväpnade män i provinsen Xinjiang i västra Kina.

Avrättning har lett till våldsamheter i Bangladesh

I Bangladesh har avrättningen av islamistledaren Abdul Quader Mollah lett till blodiga våldsamheter. Enligt myndigheterna har två aktivister i Awami-förbundet och två demonstranter dödats i sammandrabbningarna.

Argentinska polisstrejken skördar offer

I Argentinas näst största stad Cordoba har polisstrejken fått igång en våg av kriminalitet som spridit sig till flera städer. Hittills har hundratals mänskor skadats och tusentals affärer rånats.

Bombdåd i Bagdad – närmare 40 döda

En serie av bombattentat skakade Iraks huvudstad Bagdad på söndag. Fler än 8 000 människor har i år dött i våldsamheter i Irak.

Tiotals gripna i Tammerfors

Oroligheterna i samband med självständighetsdagsfirandet i Tammerfors i går ledde till sammanlagt 28 gripanden. De gripna misstänks bland annat för skadegörelse och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Människor har flytt till sjukhus och kyrkor

Centralafrika fick fransk truppförstärkning

Oroligheterna i Centralafrikanska republiken har redan krävt över 300 liv sedan de bröt ut i torsdags. Tusentals människor har tagit sin tillflykt till flygfältet, sjukhus och kyrkor. Franska soldater har nu anlänt för att försöka få stopp på den blodiga konflikten i landet.

USA tar hårdare ton mot Egypten

Den officiella dödssiffran i Egypten har efter gårdagens våldsamheter stigit till 278 varav 235 är civila. Drygt 2 000 har skadats, uppger hälsoministeriet. USA fördömer våldet och hotar nu att inhibera en stor militärövning med Egypten.

Anhängare till president François Bozizé 27.12.2012

FN: Kaostillstånd i Centralafrikanska republiken

Det råder totalt kaos i Centralafrikanska republiken, säger FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Lag och allmän ordning har kollapsat fullständigt sedan rebeller störtade den långvarige presidenten Francois Bozizé för över fyra månader sedan.

Mursianhängare vägrar lämna  protestlägren i Kairo

Mursianhängare uppmanas lämna läger

Egyptens inrikesministerium uppmanar den avsatte presidenten Muhammad Mursis anhängare att lämna protestlägren i Kairo. De som lyder uppmaningen kommer inte att råka i fara, lovar ministeriet.

Bombdåd i Iraks huvudstad Bagdad

Flera döda i bombattentat i Bagdad

Minst ett trettiotal människor har dödats i bombattentat riktade mot en shiamuslimsk moské i Iraks huvudstad Bagdad. En av självmordsbombarna utlöste sin sprängladdning vid en vägspärr utanför moskén och därefter slog en annan självmordsbombare till inne i moskén i norra Bagdad.

FN: Våldet i Irak krävde över 1 000 dödsoffer i maj

Våldet i Irak krävde över 1 000 dödsoffer under maj, uppger FN. Maj blev den dödligaste månaden i Irak sedan åren 2006 och 2007, under den amerikanska ockupationen, då våldsamheterna i Irak krävde över 3 000 dödsoffer vissa månader.

Tunisisk tv rapporterar från sammandrabbningar i Kairouan 19.05.13

Islamister och polis drabbade samman i Tunisien

Salafistpartiet Ansar al-Sharia försökte samlas.

Ambulans anlände till fängelset

Slagsmål i mexikanskt fängelse krävde liv

Ett våldsamt slagsmål har lett till att 13 fångar dödats och 65 skadats i ett mexikanskt fängelse i delstaten San Luis Potosi. Omkring 100 fångar deltog i slagsmålet.

Våldsamma kravaller i Bangladesh

Över 50 mänskor har dödats i kravaller efter demonstrationer i norra Bangladesh. Landets opposition protesterar mot en dödsdom som föll på torsdagen mot en av de största islamistledarerna i landet.

Dans mot våld

På Alla hjärtans dag ordnas ett evenemang i hela världen för att göra folk medvetna om att det finns kvinnor som utstätts för våld. I Ekenäs ordnas evenemanget i Snåresalen.

Malis interimsledare Dioncounda Traore och Frankrikes president Francois Hollande.

Hollande i Mali medan anklagelser haglar

Frankrikes president Francois Hollande besöker Mali. Hans besök överskuggas av anklagelser mot Malis armé om krigsbrott mot araber och tuareger. Frankrike vill att styrkor ledda av Afrikanska Unionen eller FN så småningom ska överta ansvaret för att säkra Mali mot islamistrebellerna.

Fortsatta protester i Egypten

Optimism efter försoningsmöte i Egypten

Oppositionsledare i Egyptens huvudstad Kairo är optimistiska efter ett möte med det styrande Muslimska brödraskapet. De båda parterna undertecknade ett avtal där man fördömer våldet under den senaste tiden.

Hannu Aravirta och publik

Debatten om hockeyvåldet tar ny fart

Hockeyvåldet i FM-serien föranleder rubriker igen. Det gäller matchen mellan Ilves och Kärpät. I TV-nytts inslag intervjuas både Kai Kantola och Kärpäts tränare Hannu Aravirta.

Explosion vid syrisk bensinstation

Flera människor har dödats i Syrien efter att en bilbomb exploderade vid en bensinstation i huvudstaden Damaskus under natten. Då explosionen inträffade vad bensinstationen fullsmockad av människor som köade för att få bensin.

Vy över Aleppo den 2 oktober 2012.

Lördagen blodigaste dagen i Syrien

Samtidigt som FN:s och Arabförbundets Syriensändebud Lakhdar Brahimi träffade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i går drabbades regeringstrupper och rebeller samman utanför staden Homs. Lördagen sägs vara den blodigaste dagen under den 21 månader långa konflikten i Syrien.

Blodig attack mot syrisk alawitby

Upp till 200 människor har dödats eller skadats i en attack mot byn Aqrab i Hamaprovinsen i Syrien. Människorättsaktivister har bekräftat åtminstone tio dödsoffer.

Muhammed Mursi.

Våldsamma demonstrationer mot Mursi i Egypten

I Kairo och andra egyptiska städer pågår stora demonstrationer mot president Mohammed Mursi och gårdagens dekret som gav honom ännu större makt än tidigare. "Egyptens nya Farao" anses ha gått för långt.

Hamasgraffiti i Gaza

Ny skottlossning vid Gazagränsen

En palestinsk man har skjutits ihjäl av israeliska soldater på gränsen till Gaza. Det är de första våldsamheterna sedan eldupphöret mellan Hamas och Israel.

Flera döda i attacker i Bagdad

Minst åtta människor har dödats och ett trettiotal skadats i olika attacker i de shiamuslimska områdena i Iraks huvudstad Bagdad. De flesta dödades i bilbomb- och granatattacker i stadsdelen Shula i nordvästra Bagdad.

Onsdagen blodigaste dagen i Syrien

Över 305 människor dog i våldsamheter i Syrien i onsdags, uppger människorättsorganisationer. Det här är den blodigaste dagen hittills under inbördeskriget. Samtidigt varnar FN:s organ för flyktingfrågor för att antalet syriska flyktingar kan uppgå till 700 000 i slutet av året.

Amerikanska flaggan i halvstång i Kairo i Egypten

Libyen grep misstänkta ambassadangripare

Myndigheterna i Libyen har gripit flera personer som misstänks ligga bakom tisdagens attack mot USA:s konsulat i Benghazi. Fyra människor dödades i attacken, bland dem USA:s ambassadör.

Somalias president Hassan Sheikh Mohamud

Somalias nya president oskadad efter bombattack

Somalias nya president Hassan Sheikh Mohamud har klarat sig oskadd efter en självmordsattack i landets huvudstad Mogadishu. Också Kenyas utrikesminister Sam Ongeri som var med presidenten klarade sig utan skador.

Knivman i Vasa åtalas

Den man som knivhotade FPA:s personal i Vasa för en tid sedan åtalas för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Indiska våldsamheter under kontroll

Armén verkar ha fått bukt med den senaste veckans våldsamheter i delstaten Assam i nordöstra Indien. Minst 40 människor har dött i oroligheterna mellan muslimer och urfolket Bodo.

Tunisien: Bel Ali dömd för mord i sin frånvaro

Tunisiens förre envåldshärskare Zine El Abidine Ben Ali har dömts till 20 års fängelse för våldsamheterna under folkresningen mot hans styre.

Supportrar drabbade samman i Warzsawa

Europamästerskapet i fotboll 2012.

Angela Merkel och Vladimir Putin står mot varandra.

Putin: Inga ryska vapen till Syrien

Våldsamheterna i Syrien och Rysslands motstånd mot större FN-inblandning överskuggar andra ämnen under den ryska presidenten Vladimir Putin besök i Tyskland

FN-observatörer i Syrien

Syrien: Rebellerna satte tidsgräns

Rebellerna i Syrien har gett president Bashar al-Assads regim en tidsgräns för att upphöra med våldsamheterna. Tidfristen upphör på fredagen och rebellerna kräver att regimen då börjar följa fredsplanen. Dessutom kräver rebellerna att al-Assad avgår.