Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En man och en kvinna sitter på en säng.

Lång väntan för asylsökande

Flera har väntat i snart ett år på att bli intervjuade.

Taxi

Sjundeåbor väntar länge på taxi

Ibland finns det ingen taxi trots flera timmars väntan.

HS: Kortare kö till läkaren i Esbo

I Esbo har väntetiden till läkaren blivit kortare, skriver Helsingin sanomat. I fjol var väntetiden i genomsnitt mellan 21 och 34 dygn, medan den ännu 2013 var mellan 32 och 39 dygn.

Bokpärm till Småtrollen och den stora översvämningen

Tove Jansson läser Småtrollen och den stora översvämningen

Tove Jansson läser den första boken om mumintrollen.

Tove Jansson

Tove Jansson läser noveller ur Lyssnerskan

Suggestiva noveller om tristess och besatthet.

Mannerheimgatan i Borgå allt mer öde

Mljön kring Mannerheimgatan i Borgå förfaller allt mer. Flera stora byggen är lagda på is och delar av centrala Borgå ligger öde.

Tingsrätten och Polishuset i Ekenäs vid Formansallén.

Medelsnabba processer vid Västra Nylands tingsrätt

Längden för brottmålsprocesser vid Västra Nylands tingsrätt placerar sig på landets medeltal - det vill säga 3,2 månader. Det här visar en jämförelse som Svenska Yle har gjort.

Solf Ängsväg är äntligen ny och hel

Det har varit en lång väntan men nu är den över. Solf Ängsväg har fått sin ytbeläggning och Korsholmspolitikern Björn Ljungqvist kan inte vara gladare. Ljungqvist var en av de som i tiderna tog upp kampen om Solf Ängsväg.

Tåg.

Sjundeå reserverar mark för tågstation

Sjundeå planerar använda sin förköpsrätt på ett närmare 35 hektar stort område vid Östra Kungsvägen nära tågbanan. Landskapsplanen innehåller en reservation för en järnvägsstation i Käla.

Luna familjecenters planerade kriscenter för barn och ungdomar

Familjehemmet på Kyrkostrand i Jakobstad väntar på tillstånd

Det planerade familjehemmet på Kyrkostrand i Jakobstad väntar ännu på beslutet att få starta verksamheten. Familjehemmet var redo att ta emot fem minderåriga barn redan i början av september, men nu kan det hända att tillståndet kommer först i slutet av året

Gamla pumpstationen kan bli reserv

Pargas vatten undersöker hur vattendistributionen kunde skötas i eventuella nya vattenkriser. Ett alternativ är att starta den gamla pumpstationen från femtiotalet.

Travbanan i Vasa.

Vasatravens framtid tas upp i september

Vasatravets framtid skall diskuteras på möte i september. Svenska Österbottens hästavelsförbund kallar då till ett möte där hästägare, funktionärer och SÖH:s styrelse diskuterar om man ska fortsätta med travtävlingar i Vasa eller om det är dags att lägga ner.

Spänd väntan på den nya kronprinsen

Storbritannien har världspressen, turister och kungliga fans samlats utanför St Marys sjukhus i centrala London. Under förmiddagen var stämningen spänd i väntan på att kronprinsparet skulle komma hem från sjukhuset med sin nyfödde son. Charlotta Buxton rapporterar.

Aleksej Navalnyj i rätten

Navalnyj mottogs med jubel i Moskva

Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj tänker kämpa för att bli vald till borgmästare i Moskva i höst. Navalnyj mottogs av jublande folkmassor när han anlände till Moskva.

Mubarak inför rätta i maj

En ny rättegång för egyptens förra ledare Hosni Mubarak inleds den 11 maj. Efter att datumet slagits fast beordraeds Mubaraks förfIyttning från ett militärsjukhus tillbaka till till fängelset. Under ättegången i maj omprövas Mubaraks livstidsdom från förra sommaren.

Görel Borgmästars med församlingshemmets tomt i bakgrunden

Esse får äntligen ett församlingshem

Efter drygt fem år av väntan ska Esseborna i Pedersöre äntligen få ett nytt församlingshem. På måndagen undertecknades entreprenadavtalen. Det här har vi väntat på oerhört länge, vi hoppas att det här innebär en förändring i byn, säger Görel Borgmästars.

Plåstrets julkalender, 1994

Plåstrets pirat-tv och julkalender

Möt den bjäbbigaste figuren i FST:s historia!

Jul kul, 1993

Jul Kul

Jul Kul från 1993 var en mycket märklig julkalender.

Bil, 1962

Sommarbesiktning av bilar

Också 1962 var det nervöst att stå i kö till bilbesiktning.

Bettina S(vänster) och Conan O´Brien(höger)

Bettina S möter Conan O´Brien

Och Conan stjäl showen, som det ska vara.