Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Mirka i Jeppo satsar på grön energi

Mirka i Jeppo blir grönt. Med Ekokems nya kraftverk tar företaget ut energi ur slippappersavfall och flis och kan slopa olja och gas. Miljön vinner och luftföroreningarna minskar radikalt. I pengar vinner Mirka 1,5 - 2 miljoner euro per år. Den andra vinsten är positiva kunder.

Gatubarn i Kenyas slum

Lotte Krank-van de Burgt: Bland slummens barn

Jag hade förberett mig mentalt inför mitt besök i ett av slumområdena i Nairobi, Kawangware. Jag skulle träffa gatubarn och visste att det skulle bli ett omvälvande besök. Hur starkt de här barnen skulle beröra mej hade jag aldrig anat. Näsdagen: Det ska vara roligt att hjälpa

Lybeck, Jungner, Tranberg

Post it-lappar

Forskaren Spencer Silver arbetade 1968 i ett 3M-laboratorium med att utveckla ett superstarkt lim. Men han misslyckades kapitalt. Istället för superstarkt blev limmet supersvagt.

Johannas hemlagade lim

Kaseinlim (lim av mjölk)

Gör ditt eget papperslim av mjölk.

Lågenergilampor

Nytt sätt att samla in farligt avfall

Det blir nu lättare för östnylänningar att bli av med farligt avfall på rätt sätt.

Lovisanejdens högstadium

Renovering på gång i Lovisanejdens högstadium

De gamla akustiksskivorna i taken byts ut mot modernare material för att undvika ullfibrer i inneluften.

Den färdiga tavlan har fått ett nytt liv

Ansiktslyft för inredningstavla

Ett gammalt konstverk kan få nytt liv med lite nya detaljer som halverade träkulor och paljetter. Genom att sätta till en färg som känns trendig nu i vår, som koppar eller mässing så kan man uppgradera sin inredning utan att behöva sätta ut en massa pengar. Lite tredimensionella delar på den stora tavlan ger liv och fräschar upp en inredning som fortfarande fungerar.