Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Marthaförbundets hushållsrådgivare Sofia Grynngärds sitter framför ett juligt dukat bord

Blir julskinkan dyr? Satsa på en kollektiv julskinka

Marthaförbundet har många tips för billigare skinka.

Tara och Malin sitter och äter vid ett bord i andra säsongen av Kan vi bara få njuta

Mindre stress och mera chill – Tara Junker och Malin Öhman från serien Kan vi bara få njuta hittar det sköna och roliga i den mörka vintern

December är här och vi börjar längta efter den mysiga idylliska julen från sagoböckerna. Men december är inte alltid lugn och stämningsfull. Julen för även med sig en hel del stress och ångest för vissa av oss.

Mat på öppen eld.

Mat för vinterutflykten – varm choklad, fikonsmulpaj och galette med spenat

En lyxig matsäck för den som orkar ta med sig en stekpanna på skidturen.

En färgglad silltallrik.

Ett enklare julbord i ny tappning – silltallrik, saffransrisotto och tiramisu

Den här julmenyn består av traditionella ingredienser i en ny tappning.

Ett par händer bryter ett en bit av ett frasigt vitlöksbröd.

Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret

En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.

På bilden syns en gädda med rotfrukter på en tallrik. I bakgrunden syns en tavla med guldram, motivet är en man med fiskar.

Märgkaka, Wynbärs Bubbert och kalvgelé – smaskiga recept från 1700-talet ges ut digitalt

Webbplatsen innehåller sammanlagt 1 111 recept, råd och rön.

Torkade grönsaker i burkar.

Torka grönsakerna som blir över – ett bra sätt att minska matsvinnet

Torkning är ett hållbart sätt att ta vara på överskottet.

Glasburk med chili i olja

Ta hand om höstens överflöd – att lägga in är ett sätt att spara det goda till senare

Äpplen, gurkor, tomater, chili och vitkål är som finast just nu.

Nässelsoppa.

Bjud på en mustig nässelsoppa – god, grön och nästan gratis

Pigga upp soppan med popcorn och vinäger.

Tre olika granité portioner på en bricka

Bjud på granité – frysta drinkar i tre friska smaker, hallon, äpple och citron

Granité smakar gott en solig dag eller efter en tung middag.

Rostad paprika med burrata

Rostad paprika med burrata

Recept på rostad paprika med burrata.

Marinerade svampspett

Marinerade svampspett som kan stekas eller grillas

Recept på marinerade svampsett och risnudelsallad.

Tara Junker och Malin Öhman från Kan vi Bara få njuta med ett stort fat risotto.

Festmiddag tillsammans med Kan vi bara få njuta

Recept på en hel festmeny

Västerbottenostpaj med kantareller

Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast

Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.

En caponata-smörgås

En caponata-smörgås för svampskogen eller vandringen

Recept på en caponata-smörgås.

Pizza med fyllning på ett bakbord fyllt med mjöl

Så här gör du pizzadeg

Recept på pizzadeg.

Abborrar fyllda med färska kryddor

Testa lavendel då du röker abborre

Recept på rökt aborre med lavendel, salvia och vinbärsblad.

Smashad nypotatis

Smashad nypotatis går att servera med allt

Krispig nypotatis som går att servera med vad som helst.

Ceviche på en blommig tallrik

Gör ceviche på färsk aborre

Kombinera färsk fisk med ingefära och chili

Vallmoplättar och Rabarbercurd

Vallmoplättar med rabarbercurd

Krispiga plättar med vallmofrön

Chokladkex i en korg

Chokladcookies med rosenblad till picknickkorgen

Klassiska chokladkex med rosensmak.

Sparrissallad med sardeller

Sparrissallad med sardeller på överblivna nypotatisar

En matig sallad med sparris och nypotatis.

Påskbakelser på ett fat

Fixa påskens enklaste bakelse – en klassisk rulltårta toppad med apelsin

Strö kardemumma på kakan för en vacker och god twist.

Grönsaker på ett bord i ett kök

Vad skall vi äta idag? Här är 10 tips på god och grön januarimat

Många vill äta lite grönare och lättare i början av året.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida