Senaste artiklar
Trots tomma lokaler i Saluhallen: ”Framtidstron är ganska stor”
Saluhallen har gått från 68 till åtta företag.
Jag har alltid vetat att jag en dag kommer att jobba som kock i Strömsö, säger Oskar Mendelin och det är nu det händer
”Det känns sjukt bra och pirrigt.”
Äter din familj tillsammans eller hinner ni aldrig? Vi vill veta vad den gemensamma måltiden har för betydelse för dig
Vi vill gärna veta hur dina måltider ser ut.
Nobelpristagare lanserade energisnål pastakokningsmetod – i Italien går debatten het: Är det okej att koka pasta på det sättet?
Pastatillverkaren Barilla ger tummen upp.
Fira självständigheten med den godaste maten – här är Strömsös bästa recepttips
Allt från snacks till tapas, ät dig mätt på allt gott!
Närmatssatsning i Kimitoön ska ge skolelever chans att luncha på lokalt producerade råvaror minst en gång i veckan
Politikerna i Kimitoön har sagt sitt och i framtiden ska skolelever få äta mat tillredd på lokalt producerade råvaror minst en gång i veckan. Men för att nå målet krävs det mycket jobb och samarbete.
Dela ditt bästa julströmmingsrecept med oss – har du tur gör vi det i direktsändning den 19 december
Michael och Matias efterlyser smarriga strömmingsrätter.
Trött på djupfrysta fiskpinnar? Testa Michael Björklunds färskostfyllda strömmingsfiléer med frasig pankopanering
Testa på Micke Björklunds friterade strömmingspinnar.
Märgkaka, Wynbärs Bubbert och kalvgelé – smaskiga recept från 1700-talet ges ut digitalt
Webbplatsen innehåller sammanlagt 1 111 recept, råd och rön.
Har du vinslattar över eller en bortglömd flaska vin i skåpet? Gör din egen vinäger – det är enkelt och du sparar pengar
En liten skvätt vinäger och vin är allt som behövs.
De här fem serierna ger dig en spännande inblick i den finlandssvenska vardagen
Hur är det att vänta sitt första barn? Vilka rättigheter tvingas personer med funktionsvariationer kämpa för? Vilken press finns i dagens samhälle? Och hur ser det här ut i Svenskfinland? Kolla in de här serierna för att få en inblick.
Baka en fransk Quiche Lorraine och en syrlig äppelpaj av samma deg: klassiska pâte brisée
Degen ska arbetas snabbt och vila kallt för extra frasighet.
Ät inhemska rotfrukter och kom ihåg potatisen – matexperten Camilla Holmström ger tips på mat som är bra för både plånboken och miljön
Lokalproducerade grönsaker och rotfrukter är billiga.
Matlagningsläger på höstlovet är jättepopulärt: ”Jag tycker mest om att skära morötter och gurka”
Pad Thai, plättar och stekta bananer står på menyn på höstlovets matlagningsläger i Kyrkslätt. Luckan Kyrkslätt ordnar sitt första matlagningsläger på höstlovet, och intresset har varit enormt.
Testa två enkla vegetariska pastasåser – variation i vardagen och nya smakkombinationer piggar upp
Rätterna blir färdiga på 20 minuter.
Studentrestauranger kämpar med ekonomin – 50 cent dyrare portion i oktober – på sikt till och med en euro dyrare
En förhöjning i måltidsstödet kan bli aktuell nästa år.
I Finland byggs nu bostäder som inte skulle godkännas i Sverige – forskare förklarar varför köken försvann
De gamla tvåorna med kök har blivit treor med kokvrå.
Slår Åland alla tiders Närmatsrekord? Hjälp Micke Björklund lyfta Åland på matkartan och tipsa om råvaror, dina egna eller andras
Närmat startar måndagen den 1 augusti.
Matglädje för barn i Lovisa – 4H:s matskola firar sitt 10-årsjubileum
På lägret får barnen också lära sig varifrån maten kommer.
Kostvetarens bästa tips för sommarlovets luncher: "Förbered och gör ett storkok av rätter som står sig i kylen någon dag"
"Var snäll med dig själv också som förälder på sommaren!"
20 år av Strömsös tv-historia på 10 minuter – vad har du glömt och vem känner du igen
Tjugo år går fort när man har roligt.
Kontrasternas Ibiza – på jetsetön har lokalbefolkningen en hatkärlek till turismen
Bönderna lever sitt liv bredvid turistfesterna.
Svenska Yle avslöjar problem med klimatkompensation – tiotals finländska aktörer satsat stort på tvivelaktigt spisprojekt i Uganda
Ny serie på Yle Arenan granskar klimatkompensation
Tara och Malin gör pasta och pratar om ätstörningar: "Jag har lärt mig tänka på mat på ett visst sätt och måste jobba bort det"
Tv-kockarna Tara och Malin är inte rädda för allvaret.
Casting: Har du en ung stjärnkock i ditt kök? Då är den här artikeln för dig!
Casting för Svenska Yles nya matprogram för barn är öppen.
Pellingeföretagare erbjuder matupplevelser: "Det är inte bara trendigt – det är också rätt"
Pellinge meny ska bjuda på både smak och upplevelse.
Hur dricker man kaffe klimatsmart?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är choklad en klimatbov?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Klimatsmarta tips för att minska på matsvinnet – satsa på mer fryst mat
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Vilket fett är klimatsmartast?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är det klimatsmart att äta soja i stället för kött?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Kan snabbmat vara klimatsmart?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är det bättre för klimatet att dricka mjölk eller havredryck?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är det klimatsmart att äta norsk lax?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är inhemskt kött klimatsmart?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är det klimatsmart att äta bröd?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är det klimatsmart att äta importerad frukt?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Är inhemska växthusgrönsaker klimatsmarta?
Lär dig mera om matens avtryck i serien Klimatsmart mat.
Strömsö fyller 20 och det firar vi med öppet hus den 11 juni – här är allt du behöver veta
Välkommen på sommarfest till Vasa!
Havsbottnen är den nya svampskogen – alger är framtidens mat, säger diplombiolog Roosa Mikkola
Lär dig plocka och äta inhemska alger.
Föräldrar riktar kritik mot skolmaten i Sjundeå – elever: Vi får varm mat och den tar sällan slut
Rektor: Maten är varm varje dag.
Norrena & Frantz: "Jag gillar manliga män, men han blir ju inte mindre manlig av att planera veckomenyn"
Könsroller på hemmaplan - finns de ännu?
Simon Selin är finalist i Årets kock – här bjuder han på nerskalad version av confiterad kyckling med kålknyten och kycklingskysås
Kocka som en av finalisterna i Årets kock.
På Åbo yrkesinstitut uppmärksammas matsvinn hela veckan
Utbildningsrestaurangen serverar svinn-buffé.
Språkpodden Näst sista ordet frågar: Hur har obegripliga sverigesvenska ord i recept förstört din middag?
Berätta om hur du missförstått rikssvenska recept!
Så här gick Mickes och Matias Närmatsutmaning i huvudstadsregionen
Fem dagar på mat från endast huvudstadsregionen.
Vad förde den tredje dagen av Närmat i huvudstadsregionen med sig - följ med Mickes och Matias onsdag här!
Två dagar har de bakom sig, vilket betyder att de har tre dagar kvar. Är det idag Micke Björklund och Matias Jungar äntligen ska få fisk?
Så här gick första dagen av Närmat i huvudstadsregionen – måste Micke och Matias gå hungriga?
I dag, måndagen den 16.8, startade Micke Björklund och Matias Jungars kulinariska resa genom huvudstadsregionen. Här kan du läsa hur den gick!
Öl av kiss, kött av människoceller och middag av alger – framtidens mat är här, är du redo?
Testa hur bra koll du har på framtidens mat.
Stort intresse för matlagningsläger – 16 lyckliga barn lagar mat av lokala ingredienser
4H-föreningar ordnar läger för barn runt om i landet.