Senaste artiklar
Matlagning, parkour och bollspel populära då Sibbo börjar med gratis hobbyverksamhet för barn
Kommunen inleder pilotprojekt.
Laga mat på ett stormkök – här får du två enkla recept och fyra snabba tips!
Kostvetare Silvia Englund ger dig inspiration i uteköket.
Ta köket ut i skogen – årets julklapp ger coronasäkert umgänge
Silvia Englund tillreder gärna mat ute i skogen.
Bjud på middag som på 1700-talet – glöm allt det där med förrätt, huvudrätt och efterrätt
Sött och salt på julbordet - servera allt på samma gång.
Hanna Olvenmark är snåljåpen som gjort billig vegetarisk mat till sin livsstil – här delar hon med sig av sina bästa tips
"Kom ihåg att krydda den vegetariska maten ordentligt".
Kokboken ”Tack för maten mamma” berättar om mattraditionerna som lever vidare på gården Marieberg i Ingå
Daniela Anderssons bok är mer än bara recept.
Micke Björklund tipsar om det perfekta tilltugget till självständighetsdagsfesten
Regnbågstartar på bordet i år.
Ingå misslyckades med upphandling - nu kräver politikerna utredning av de ansvariga
Vem har gjort vad och vad har det kostat Ingå kommun?
Hör du till de som ogillar svamp? Här några läckra recept som matentusiasten och kokboksförfattaren Tara Junker tagit fram med tanke på kräsna gommar
Här tre goda recept med svampar som snärjer den kräsne.
Tunnor, gammalt kylskåp eller murad rökugn - så här röker Svenskfinland fisk
Kolla in bilder på rökugnar av alla de slag!
Närmat i Åboland dag 1 - måndag: Micke och Matias startar sin matresa, följ med timme för timme
Här kan du följa med vad som händer under dagen!
Micke Björklunds matresa börjar i Åbolands skärgård – hjälp kocken och tipsa om lokala råvaror, dina egna eller andras
Närmatsbåten lättar ankar den tredje augusti.
Allt började med en bild - i dag följer tusentals personer världen över Hangöbon Mia Nyberg och hennes surdegsbröd
Hon bakade sitt första surdegsbröd för två år sedan.
Hygien och avstånd kan bli knepigt när lägerverksamheten kör i gång: ”Rekommendationen skulle säkert vara att alla har ett eget tält”
Det blir sannolikt både scoutläger och Marthaläger i sommar.
Nu bjuder vi på Strömsös bästa och billigaste vardagsmat i ett paket – det är rekordmånga som kockar hemma just nu
Vi tipsar också om hur du gör matlagningen enkel.
Permitterade kocken Kenneth Norrlin vill hjälpa behövande med soppa – hoppas inspirera andra
Gör mat och kör ut till de som blir utan mathjälp.
Finsk matbloggare skräms av coronaviruset och har bunkrat upp med mat för flera veckor – expert: Ni behöver inte hamstra mat
Jenni Järvinen har köpt mat för över 500 euro.
Stjärnkocken från Ekenäs tipsar om hur du lagar den bästa pizzan hemma: ”Har du en bra botten behöver du inte sju fyllningar”
En gjutjärnspanna fungerar som en pizzasten.
Fransk stjärnkock stämmer Michelinguiden - kränkt över att "inkompetent" inspektör påstod att han använt cheddarost
Blev av med en stjärna i Michelinguiden.
Många behöver fräscha upp skolans vardagskunskaper: "Det kan vara många år mellan högstadiet och att man flyttar hemifrån"
Matlagningen är grunden till mycket i vardagen.
Få ut allt av ditt te – experten tipsar om tebryggning och berättar om varför te fungerar perfekt med mat
Vad har fiskögon med te att göra?
Hanko Sushis restaurang i Hangö uppfyller inte alla hygienkrav
Bland annat kontroll av personalens hälsotillstånd saknas.
Framtidens kockar hakade på kampanjen Vegval – Strömsö följde med i skolköket under en eftermiddag: “Papp miin är uppvuxen på gröt, potatis och kött”
Kockstuderande:"Jag är trött på att det ska vara så tryggt."
Stjärnkocken Mathias Dahlgren: ”Mat ska vara gott, enkelt och lustfyllt"
Dahlgren tillreder säsongsbetonad mat på festival i Åbo.
Matlagning höll på att sluta med eldsvåda i Gammelbacka – räddningsverket på plats i sista stund
Kockandet blev på hälft.
Säg hej då till sönderkokt brysselkål! – Strömsökocken visar vägen till en vegetarisk vardag
"Ingen behöver bli en militant vegan"
Våga testa maskros och kirskål i köket!
Många vilda växter lämpar sig väl för matlagning.
Vi lever i en djungel av kostråd: "Men det brister i kärleken till matlagning"
Hur hitta bra vardagsmat i mängden av kostråd?
I Vårberga inleddes veckan mot rasism med nordafrikansk mat: "Här är det mångkulturella något alldeles naturligt"
Respect-veckan mot rasism ordnas för femte gången.
Varför hamstrade vi pasta och ris när vi har potatis? – 5 skäl att älska vår klimatvänliga knöl
Strömsökocken tipsar hur du använder potatisen mångsidigt.
Köksmästare om nya regler kring ursprungsmärkning av kött: "Genomskinlighet är alltid bra"
Men mer regler betyder också mer byråkrati.
Lunch på stan är en guldkant i vardagen – middag ute är en rätt sällan förkommande lyx
Få äter ute på vardagskvällarna i Österbotten.
Familjen Karvonen hittade sin perfekta kost – ersatte potatisen med broccoli: Man måste pröva sig fram
Inspirationen hittar de i kokböckerna.
Undersökningen Min mat: Jämställdheten ökar i de österbottniska köken
Så äter vi i Österbotten.
Baka Pauls frasiga julbröd med aprikoser
Hemligheten är att kasta in vatten på botten av ugnen.
Kniven och skeden: Vapnet blev bestick, skeden slickades ren – bägge bars i egen ficka
Kniven är äldre men skeden var det första matbesticket.
Inte ens reumatism fick hindra Olle från att bli fine dining-kock
Podden Imperfekt tittar närmare på slitet i finköken.
"Ny nordisk mat" - manifestet som lanserades från gourmetrestaurangerna till skolköken och rekoringarna
Nordisk mat ses som ren och ärlig.
Vad åt du till middag igår och hur ofta beställer du pizza? – Svara på Yle Österbottens och HSS Medias enkät om matvanor
Matvanorna är centrala i vår vardag.
Äntligen premiär för Strömsös nya kock – Anders Samuelsson vill satsa på vardagskvalitet för familjen
Kocken berättar också om sitt förhållande till kött.
Kenneth Nars vegetariska schnitzel av grönkål - gör så här!
Kenneth Nars tar tillvara allt av grönsakerna.
Marthaförbundet vill ha in pappor och söner i köket - behövs det här år 2018?
Ordnar kursen "Spismannen" på många håll under hösten.
Närmat i Östnyland dag 5 - fredag: Micke äter Borgåsnäckor och bjuder på fest i Runebergsparken
Närmatsresan kulminerade i en stor utefest.
Överraska med en lokal delikatess - Borgåsnäckor à la Björklund
Ett recept där det är bra att få hjälp av goda vänner.
Ugnsstekt älginnerstek med emmerstuvning, ölglaze och vitlökssmör
Micke Björklunds recept från Närmat i Östnyland.
Närmat i Östnyland dag 4 - torsdag: Micke dricker "kaffe", vittjar nät och ger sig ut på emmeråkern
Micke Björklund lever på närproducerad mat i en vecka.
Närmat i Östnyland dag 3 - onsdag: Micke jagar förrymda snäckor, steker vaktel och åker till Pellinge
Micke Björklund lever på närproducerad mat i en vecka.
Kom till Runebergsparken i Borgå på matfest och se Micke Björklund kocka live
Fredagen den 31 augusti 2018 klockan 17.
Stekt nötytterfilé med tomatsallad, svartvinbärsgelé och chiligräddsås
Micke Björklunds recept på biff med tomatsallad.
Ta vara på svinnet: Saltstekta rödbetor med ugnsrostade morötter och sås på morotsblast
Micke Björklund bjuder på Närmat i Östnyland.