Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Sjukskötare gör coronatest.

Vårdarfacket Tehy: Sjukhusen saknar skyddsrockar och andningsmasker

Ansiktsvisiren räcker till i nuläget, visar enkät.

En man springer på skogsstig. I högra nedre hörnet logon för kampanjen Vi drar till skogs.

Så här kommer du igång med att löpa på skogsstigar

Löpning på stigar kräver sin egen teknik.

Nya bollhallen i Pargas är populär bland juniorer.

PIF-center får 100 000 euro

Pengarna går till utrustning och redskap till centret.

Polismärket på en polisuniform.

Ökad säkerhet för allmänhet och polis - polisen rustar upp

Polisen ökar sin beväpning för att höja säkerheten.

Full fart framåt i gatustafetten

Tio enkla träningstips inför Stafettkarnevalen

Lär dig mer om bland annat uppvärmning, mat och utrustning.

Ta det försiktigt på isen

Trots att det har varit kallt är isarna inte att lita på. Isens tjocklek varierar stort också inomskärs, så det gäller att vara på sin vakt.

Två män pilkar

"Driften ut på isen är stark"

För fiskarna är instinkten att komma ut på isen för att pimpelfiska stark, säger fiskaren och företagaren Mikael Sarelin från Pargas. Omkring hälften av dem som går ner sig i isarna är just fiskare med bristfällig säkerhetsutrustning.

Skylt vid militärförläggning

Ukraina snabbutbildar soldater

De har hjälmar från andra världskriget och de skottsäkra västarna räcker inte till för alla. Den ukrainska militären är inte utrustad för krig och det märks nu när man måste inkalla och snabbutbilda soldater för fronten.

En man gör gymnastiska övningar.

Må så gott och ha det bra!

Är ni frisk? Mår ni gott?

Marinbiologin och cellbiologin vid ÅA får bättre forskningsmöjligheter

Marinbiologin och cellbiologin vid Åbo Akademi har nu förutsättningar att förbättra sina forskningsmöjligheter. De här två vetenskapsområdena ingår i Finlands Akademis infrastrukturer inom forskning.

Lär barnen skida!

- Vad skulle en grabb göra ute på landet förr i tiden? Skidåkning var det naturliga och inte var det så viktigt med en utrustning av senaste modell! Kurt Söderberg, 70, har ändå förståelse för att en del föräldrar klagar och tycker att det känns onödigt att köpa vintersportutrustning med jämna mellanrum till sina växande barn, speciellt när vi som nu genomlever en dålig vinter.

Bitcoin sysselsätter i Kimito

Den digitala valutan bitcoin ger jobb åt unikt litet företag i Kimito. BFSB säljer utrustning som behövs för att skapa bitcoin och sysselsätter sex personer.

skidor och hockeyklubbor står uppradade i en sportaffär

I vinter står skidorna kvar i butiken

Den snöfattiga och varma vintern har gjort att skidförsäljningen har gått riktigt trögt. Bara de mest aktiva motionärerna har vågat satsa inför större lopp, många andra har helt låtit bli att köpa skidor. Försäljningen av vinterkläder är inte heller vad den brukar vara.

Trygghet i fokus vid centralsjukhusets nya Y-byggnad

Friskare luft och fräscha utrymmen. Den efterlängtade flytten till Y-byggnaden gläder personalen. Tidtabellen håller och Håkan Knip som är teknisk chef vid Vasa centralsjukhus är speciellt nöjd över den moderna tekniken och den förbättrade vården han är övertygad om att patienterna kommer att få.

Michael Luther och Lena Gammelgård

Varthän Havets hus?

Havets hus, den planerade informationspunkt för besökare vid Kvarkens världsnaturarv, har nu ältats i tio år. Korsholmspolitikerna och SFP:arna Michael Luther och Lena Gammelgård diskuterade de senaste vändningarna i God morgon Österbotten.

Bernt3

Långfärd på naturis

Det är inte varje år våra isar lämpar sig för långfärdsskrinning, men när det händer lönar det sig att njuta av dem till fullo.

PeterTukiainen

Peter pysslar om VM-bandylaget

Finlands landslag i bandy får förstärkning från Borgå – men inte på isen utan utanför. Peter Tukiainen kommer att åka med laget som materialansvarig, en roll som är viktig för att spelarna bara ska behöva koncentrera sig på spelet.

Tisdagssnackarna Kim Wikström och Fritjof Sahlström.

Tisdagssnack: "Lite patetiskt med medelålders män i spända kläder"

Tisdagssnackarna diskuterar livsfarliga män på cykel och den märkliga processen kring Guggenheim-muséet.

Fungerande mikrofoner blev elektronikskrot

Vid årsskiftet blev tiotusentals trådlösa mikrofoner olagliga på grund av en lagändring. Musiker och kulturaktörer i Åboland har därför tvingats byta ut sin utrustning för stora summor. Men staten ersätter mikrofonerna som nu är elektronikskrot.

Depån i Karis brandstation.

Ratad brandstation i Karis får nytt liv

Brandstationen på Centralgatan i Karis kan i framtiden fungera som den samhällstekniska sektorns lagerplats för maskiner och utrustning. Det berättar Martin Glader (SFP), som är ordförande för direktionen för Intern service.

HS: Polisbilar filmar trafiken

Ny utrustning i polisbilarna ska snart ge polisen en möjlighet att filma trafiken och känna igen stulna bilar, skriver tidningen Helsingin Sanomat.

Drograzzior i Karis och Ekenäs

Polisen misstänker flera personer för narkotikabrott i Raseborg. Bland annat har polisen tagit fast en efterlyst man i Karis.

FB-grupp för olyckliga seglare

För er som fick era segel och annan utrustning förstörd i branden å HSS båtskjul på Skifferholmen finns hjälp att få. Via den öppna facebook-gruppen Rädda båtsemestern kan man erbjuda och efterlysa båtillbehör.

Caritasbåten åker ut nästa vecka

På onsdag, om en vecka, åker Röda korsets Caritas båt ut i skärgården för att hjälpa dem som rör sig där under de kommande sju veckorna. Båten är utrustad med modern första hjälps-utrustning och står i beredskap att rycka ut 24 timmar i dygnet.

Tingsrätten i Jakobstad

Tekniska brister i tingsrättssalen i Jakobstad

Tingsrätten har nybyggda utrymmen i Jakobstad men trots det har grova missar i planeringen uppstått. Det är främst bristen på teknisk apparatur som saknas.

FMI skickar utrustning till Jupiter

Meteorologiska institutet skickar utrustning till Jupiter, bland annat för att studera solsystemets utveckling och möjligheterna till liv i rymden.

Konflikt kring båtramp i Sibbo

Båtföretagare kräver att en ramp för sjösättning av båtar byggs redan i vår i Sibbostrand.

Depån i Karis brandstation.

Luften på brandstationen under lupp

Brandmännen i Karis har kunnat återvända till brandstationen vid Centralgatan. Inomhusluften borde efter många reparationer äntligen vara god. Men luften kontrolleras nu kontinuerligt.

Curiosity borrar på Mars

NASA:s bilsändebud på Mars, Curiosity, har borrat sig in i den finkorniga berggrunden på planeten. Den använder sin robotarm för att ta prover, skriver TT.

Malier jublar då franska och maliska trupper tar sig in i Timbuktu

Islamisterna ute ur Timbuktu

Franska och maliska styrkor har nu kontroll över den historiska staden Timbuktu i Mali. Franska militärkommendörer säger att soldater patrullerar på gatorna och spanar efter möjliga kvarvarande islamister.

Brandsläckare.

Släckningsutrustning i Åboland förnyas

Räddningsverket i Egentliga Finland ska se över släckningsutrustningen i hela Åboland.

Skidor ställda mot en vägg.

Skidor går åt som snö i solsken

Tack vare all snö som har fallit i vinter så har sportaffärerna sålt mycket skidutrustning. Sportaffärerna i Åbo har till och med sålt 50 procent mer än i december i fjol.

Lärarna efterlyser bättre IT-utrustning

Många lärare vill ha bättre IT-utrustning i skolorna.

Google raderade inte privata uppgifter trots löften

Tjänstebilen från Google Street View råkade under sina färder fånga upp privat information med sin utrustning. Bland annat fick de tag i e-postadresser från öppna trådlösa nätverk. Google fick även med sig information om finländare.

Lundo brandstation håller öppet hus på lördag.

På lördag är det öppet hus på Lundo brandstation. Under dagen bjuds det på köttsoppa, brandsläckningsuppvisningar, presentationer av utrustningen och säkerhetsroulett.

Pauls grillskola - utrustning och tändning

Pauls grillskola - utrustning och tändning

Paul lär ut om grillar och grillning.

Flicka åker slalom, 1982

Slalom - en sport för eliten?

På 1980-talet slog slalomåkning ut längdåkningen.

Runradion lär skidteknik, Yle 1982

Skidskola för alla från 1980

Väl mött i spåret!