Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

jo strømgren kompani från norge: a dance tribute to the art of football. alexandersteatern 2015.,

Banbrytande fotbollsdans från Norge

Danskompani från Norge i en spektakulär fotbollsdans.

Ett par röda klackar fick nästan Runa Ismark att låta köpstoppslöftet flyga och fara. Bild: YLE/Arja Lento

Vi vill gå i etiskt tillverkade skor

Vi köper fyra per skor per år.

shoe designer minna parikka portrait by markus henttonen

Minna Parikka är årets unga designer

Sneakers med kaninöron, högklackat med tofs, loafers i lack med små musöron. Minna Parikkas personliga och roliga designstil gav henne utmärkelsen Årets unga designer.

skidor och hockeyklubbor står uppradade i en sportaffär

I vinter står skidorna kvar i butiken

Den snöfattiga och varma vintern har gjort att skidförsäljningen har gått riktigt trögt. Bara de mest aktiva motionärerna har vågat satsa inför större lopp, många andra har helt låtit bli att köpa skidor. Försäljningen av vinterkläder är inte heller vad den brukar vara.

sarinas skor

Mystisk man vill ha barnens skor i Munksnäs

Munksnäs lågstadieskola har flera gånger under den senaste månaden varnat vårdnadshavarna om att en man rör sig i området och tar kontakt med barnen. Polisen skrider nu till åtgärder.

Hon gör gummistövlar för Nokia

Julia Lundsten är en av våra mest framgångsrika skodesigners. Hennes skor har burits av bland andra popstjärnorna Rihanna och Lady Gaga. Nu designar hon gummistövlar för Nokia.

Höstens två sidor - älska eller hata?

Jag går med raska steg till skolbussen och blickar ut över ett färgstarkt landskap, väl i bussen lyssnar jag på mina favoriter som jag kan finna bland min höst-lista på spotify. Fem, tio, femton låtar och bussen stannar vid min destination. Nåmen hej solskenssamhälle!

Skomakaren som blev vid sin läst

Artur Blomqvist verkade som skomakare i femtio år i Drombom, Lovisa. Det sägs att han hade kunder från sju kyrksocknar, och hans lapikkor var vida kända. I Liljendal har man öppnat en sommarutställning med hans verktyg och produkter, en del från 1930-talet.

Högsäsong för halkskydd

Blidvädret och vatten som regnat ovanpå isen gör trottoarerna mycket hala på många håll i landet. Vid Tölö sjukhus i Helsingfors uppger man att köerna till operationssalen har vuxit under dagen på grund av halkolyckorna.

Milja Ångerman i Vasa är en av vårens studenter

Studenten Milja Ångerman förbereder sin examensfest

På lördagen är det drygt 30 000 studenter som får sätta studentmössan på huvudet. Milja Ångerman i Vasa är en av dem. Hon blir student från Vasa gymnasium och har redan klara framtidsplaner. Också planerna för studentfesten börjar vara på det torra.

Springa, kvinna, träning

Löpspåret kallar!

När snön smälter blir många löpsugna. Finska Yles sajt Olotila har samlat de bästa tipsen till dig som vill börja jogga.

Grönväxter i skor och väskor

Grönväxter i skor och väskor

Vårsolen skiner och dagarna blir längre. Med det kommer inspirationen krypande, det är dags att piffa upp krukväxterna på fönsterbrädet!

Skoställning

Det finns faktist en sak som ännu saknas från Strömsöhusets hall, nämligen en skoställning. Här finns det gott om skor eftersom vi är ganska många som grejar på - det är stövlar, vandringsskor, sportskor, sandaler, finskor och en hel del andra skomodeller, vänster och höger av allihopa.

Träskor

Börja tillverkningen av träskon från en träbit som är ca 30 cm lång, 12 cm bred och 3cm tjock.

Intarsia på låda för skovård

Intarsia är det italienska ordet för inläggning.