Senaste artiklar
Inhemsk kalkon, potatis och tomat blev lyxig lunch för Närpeselever: ”Helt okej”
Producenter lär elever laga mat i Kocka inhemskt-projektet.
Matinfluencern Tara Junker: Jag gillar mat som lockar, mättar och provocerar
Om att inspirera till det vardagligaste som finns – att äta.
Oro över tomatviruset som upptäckts: ”Får vi in det överlever det i 20 år”
Hygien och rutiner är a och o för att undvika smittan.
Frukt och grönsaker bristvara i butikerna i Storbritannien – minister: Ät rovor
Höga energikostnader har minskat på växthusodlingen.
Ta hand om höstens överflöd – att lägga in är ett sätt att spara det goda till senare
Äpplen, gurkor, tomater, chili och vitkål är som finast just nu.
Ta tillvara tomater, zucchini och chili
Så här lägger du in tomater och zucchini.
En sommarsallad med tomater, hallon och rostat bovete
Recept på tomater och hallon med rostat bovete.
En caponata-smörgås för svampskogen eller vandringen
Recept på en caponata-smörgås.
Gör köttbullar på italienskt vis – i polpette finns mindre kött och mer smak
Polpette kan också göras helt utan kött.
Här är ketchupens revansch – Ellas hemlagade ketchup med kanel och ale tar den slitna tomatsåsen till nya höjder
Paprika och kanel höjer sötman på ett naturligt sätt.
Ge vardagsmiddagen ett lyft med nya smaker – krydda din pasta bolognese med kardemumma
Kardemumma passar även i salt mat.
Byt ut tonfiskburken mot inhemsk fisk – så här enkelt gör du fransmannen Julien Huébers mörtkonserv
Fyll ditt skafferi med smartfisk.
Gör din egen fiskkonserv – lika barnsligt enkelt som gott, mört blir som tonfisk
Tomatsås och fisk kokas i glasburkar i ugnen.
Lakritstrio – en maträtt, en sötbit och en dryck
Recept på tomatsoppa, äppelcurd och cappuccino med lakrits.
Morgonkollen: Finland upphäver inreserestriktionerna för flera länder – och fyra andra nyheter att ha koll på i dag
Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.
Finländska tomatodlare vill ha bättre smakande tomater – smaklöshet ett hot mot inhemsk tomat
Nyligen avslutat projekt har fokuserat på utvecklingsidéer.
Tullen har hittat för stora mängder rester av bekämpningsmedel i flera livsmedel – bönor, tomater och dadlar finns på listan
Fler importpartier har stoppats i år än under hela fjolåret.
Gör en vinägrett av en blandning av gröna och röda tomater
Ett syrligt och fräscht tillbehör till kött.
”Bara att bita i det sura äpplet” säger växthusodlaren Jens Juthström om högsommarvärmen
Inte heller tomatplantorna trivs i för varmt väder.
Ätbara nyttoväxter är den nya trädgårdstrenden i Östnyland: “Vi har fått många kunder som aldrig har varit här förut”
Det råder brist på plommonträd, körsbärsträd, blåbärsbuskar.
Coronarestriktionerna syns i ökad plantförsäljning: "Människor har mera tid att fundera på sin trädgård"
Torrbacka trädgårds säsong körde i gång redan i mars.
Nu bjuder vi på Strömsös bästa och billigaste vardagsmat i ett paket – det är rekordmånga som kockar hemma just nu
Vi tipsar också om hur du gör matlagningen enkel.
Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker
En enkel multifunktionell gryta som är lätt att variera.
Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Krämig tomat och linssoppa med hetta
Billig och smakrik vardagsmat.
Sagan all för Isakssons Handelsträdgårds verksamhet i Korpo: ”Vårt företag klarar sig inte i dagens växthusbransch”
Miniplommontomatsodlingen läggs ner.
Den inhemska tomatens klimatavtryck har halverats på tio år
Odlare här kan ha lika litet avtryck som vid Medelhavet.
Ännu hinner du så dina egna tomater – här är proffsens bästa tips
Tomatplantor tål en hel del, men kölden är förödande.
Här är ett av Europas största ghetton – majoriteten av människorna som bor här skördar tomater, druvor och oliver till extremt låga kostnader
Skapades 1999 för flyktingar från Kosovo.
Varje timme fotograferas 180 000 tomater på grönsakspackeriet som nu finns på lista över innovativa företag i Europa - "Bättre att vara på den här listan än på en protestlista"
Grönsakspackeri på lista över innovativa företag i Europa.
För halva lönen och med livet som insats - det är verkligheten för gästarbetarna på de italienska tomatfälten
Urusla arbetsvillkor bakom den billiga tomatkrossburken
Ta tillvara gröna tomater genom att göra en smakrik inläggning
Omogna tomater gör sig goda i smakrik lag.
Fisk- och tomatodlingar kan i framtiden leva i symbios – "de godaste tomater jag har ätit"
Fisk- och grönsaksodlare kan dra nytta av varandra.
Stekt nötytterfilé med tomatsallad, svartvinbärsgelé och chiligräddsås
Micke Björklunds recept på biff med tomatsallad.
Strömsö presenterar: de 7 bästa vegetariska recepten
Lär dig använda zucchini, broccoli, blomkål och tomat.
Svep ihop en vegetarisk tomatpasta som vardagsmat
Gör tomatsåsen själv och frys ner för vardagsbehov.
Tomatpaj med hemlagad tomatsås och smakrik ost
Perfekt som tillbehör till kräftfesten.
Fresta med klassisk tomatratatouille på hemlagad tomatsås
Ett oemotståndligt gott långkok.
Pauls mustiga tomatsås – grunden till fem goda vardagsrätter
Frys ner den och ta fram då nöden är som störst.
Tomatpriserna rasade efter midsommar – odlare kan ändå få ett hyfsat resultat
Inte onormalt att priserna rasar just den perioden.
Ge zucchinin ett lyft – grilla den och servera med ricottaost och tomatfyllning
Gör något gott av den bleka och smaklösa zucchinin.
Testa en krämig fänkålsgratäng med stekta tomater
Krydda med bovete, som du rostat själv.
Efter jobbigt år ser tomatodlare ljus i tunneln – "bästa sommarpriset vi haft i mannaminne"
Nu får tomtatodlaren 1,12 euro per kilo tomat.
Överraska med tomatmarmelad på ostbrickan
Smaksätt med kanel, saffran eller citron.
Gör min mormors bästa pastasås - pasta all’ortolana
En pastasås som funkar både för vegetarianer och köttätare.
Tomater kräver både tukt och omsorg
Belgiska humlor pollinerar inhemska tomater.
"Hemma skulle maten vara varmare och godare" - Borgå gymnasium gick över till centralkökets mat
Borgå nya centralkök levererar sina första portioner.
Nyckeln till lyckad mjölksyrning är 2% salt
Alla vegetabilier går att syra!