Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Karta över Raseborg, inritat finns olika symboler som visar hurdana arbeten som planeras var. Bland annat cykel för cykelväg, spade för vägarbete, rondell osv.

Så här vill Raseborg förbättra trafiken

Raseborgs stad har skickat ett utlåtande till NTM-centralen.

Ingå kommungård

Ingå satsar i god tid på service och trivsel i sommar

Kommunen snyggar upp centrum och hyr ut Wilhelmsdal.

Motion

Träning håller hjärnan i trim

Kan förbättra minnet, koncentrationen och kreativiteten.

Elever från privata svenska flickskolan. Ursins badinrättning i Havshamnen på 1910-talet.

Helsingfors stränder stank av avlopp

Läs om stadens hundraåriga kamp mot smutsvattnet.

Koskövägen i Korsholm

Österbottniska grusvägar förbättras

Elva vägavsnitt granskas.

Lovisavägen i Lappträsk.

Vägarna i Östnyland ska förbättras

Lappträskvägen och väg 170 ska förbättras.

Banarbeten i närheten av Karis järnvägsstation.

Vägarna förbättras för miljoner

Kustbanan får 10 miljoner av sammanlagt 600 miljoner.

Sipilä behöver dig!

Sipilä behöver dig!

Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

Intercity-tåg på Karis järnvägsstation.

"Satsa på kustbanan"

Kustbanan måste förbättras kräver Adlercreutz och Blomqvist.

HS: Kortare kö till läkaren i Esbo

I Esbo har väntetiden till läkaren blivit kortare, skriver Helsingin sanomat. I fjol var väntetiden i genomsnitt mellan 21 och 34 dygn, medan den ännu 2013 var mellan 32 och 39 dygn.

En närbild av händer som tvättar grönsaker under vattenkran.

Karleby följer upp de äldres mat

Personalen på äldreboendena ska ha tillräckligt med tid för att mata de som behöver det. Det är en av de förändringar som nu görs inom äldreomsorgen i Karleby. En arbetsgrupp har jobbat med kosthållet eftersom många äldre på stadens boenden visar tecken på undernäring.

Rasmus Sigg och Jens Lundén

Nu har avfallsbolaget Retex allt på ett och samma ställe

En klar förbättring i logistiken blev det för avfallshanteringsbolaget Retex, som den här veckan flyttade till nya utrymmen bredvid Riksväg 8 i Pjelax. Nu har vi allt samlat på ett och samma ställe, säger VD Rasmus Sigg.

Munksnäs badstrand i Helsingfors.

Vi har för få ögon på oss när vi simmar

Helsingfors badstränder har inte tillräckligt med badvakter. Det här slår man fast i en utredning som Helsingfors miljöcentral låtit göra.

Svinproducent Tomas Långgård i Malax.

"Vi har visst blivit bättre"

Köttproducenterna protesterar mot det bildmaterial som presenterades i veckans upplaga av MTV-programmet 45 minuuttia. Enligt producenterna har det gjorts stora satsningar på djurens välfärd under de senaste åren och såväl svin som nötkreatur och fjäderfä har det bättre än tidigare. Djurrättsaktivisterna som filmat materialet tycker att det fortfarande brister i djurhållningen.

Vy över Vasklot hamn i Vasa.

Umeå hamn steget före Vasa hamn

Umeå hamn ståtar nu med elektrifierad järnväg, väg och sjöfart medan Vasa hamn haltar efter. Samma planer finns i Vasa men infrastrukturen är bättre utvecklad i Umeå och därför är de också före i utvecklingen.

Fäboviken i Jakobstad får bättre rening

Lakvattnet från Vallans farmområde i Jakobstad har i decennier runnit ut i Fäboviken i Jakobstad med övergödning som följd. Nu ska reningen förbättras - i vinter sker planeringen och nästa sommar byggs nya reningsverk på farmområdet.

Nautor gör vinst efter åtta förlustår

Båtvarvet Nautor i Jakobstad gör vinst efter åtta förlustår. Vinsten i fjol blev 300 000 euro.

Sokos får ny rappning

Varuhuset Sokos i Borgå blev klart förra hösten men rappningen görs om redan nu. Orsaken är ojämn kvalitet.

Fungerar välgörenhetsjippon?

Det blir allt populärare med evenemang där man simmar, cyklar eller springer för välgörenhet. Men blir vattnet i Östersjön renare av sådana här påfund, Vanessa Ryan på WWF?

Riksväg 25 i Langansböle, ett bullerskydd i trä syns till vänster, en skylt om kameraövervakning till höger.

Nya tag i kampen mot buller i Åbo

Åbo har presenterat sin första handlingsplan för bullerbekämpning. I den nya planen gick man igenom aktuella projekt och framtida alternativ för bullerbekämpningen.

Ryttare tränar sin häst på travbanan i Vasa.

Turerna kring hästsportcentret får skarp kritik

Vasa stad får skarp kritik av revisionsnämnden för turerna kring hästsportcentret. Revisionsnämnden presenterade sin berättelse för fjolåret på onsdagen och när det gäller hästsportcentret konstaterar man att den interna bevakning och projekthanteringen av hästsportcentret har fallerat kraftigt.

Mat kan vara starkt beroendeframkallande

Stefan: - 9 kg och friskare blod!

I november sade mitt fläsk kring samvetet att jag skall "besikta" mig. Beställde tid och man kollade alla möjliga värden i blodet. Bland annat det dåliga kolesterolvärdet var för högt. Nu togs nytt prov och jag fick resultaten.

Vasa stad har en cykelstrategi

Vasa här till de mera cykeltäta städerna i landet . Och i stadens långtidsplanering skulle man gärna se att cyklarna blir ännu fler. Staden har rentav gjort upp en speciell cykelstrategi för att öka intresset för cykling.

Pojke åker ner för en backe

Var allt bättre förr?

Eller hur var det?

IC-vagn i vinterföre.

Tågen punktligare i februari

Tågen höll tidtabellen avsevärt mycket bättre i februari i år än samma tid i fjol. Också i huvudstadsregionen är tågen i närtrafiken punktligare än för ett år sedan.

Grävmaskin i vägarbete

Lättrafikled kan byggas i Lappfjärd i år

En del av lättrafiklederna i Lappfjärd kanske byggs redan i år. Tanken var att hela investeringspaketet för trafiklederna ska flyttas fram ett år men Kristinestads stadsstyrelse återremitterade ärendet för att se om projekten kan förverkligas i olika delar.

Tegelfabriken Keramia

Kimitoöns tegelfabrik i full gång

Trots kärva tider ser det åtminstone tillsvidare ut att gå bra för tegelfabriken i Mjösund på Kimitoön. Fabriken har fyrtio anställda och orderstocken ser hyfsad ut, säger verkställande direktör Heikki Ryöppy.

Ingå och Sjundeå redo att ta över vården

Både i Sjundeå och i Ingå är det mesta klart inför övertagandet av vården i egen regi efter årsskiftet, då samarbetet med Lost upphör. Det försäkrar kommunernas grundtrygghetschefer.

Logo Raision tehtaat

Raisio säger upp

Det är nu klart att 56 personer får gå från livsmedelskoncernen Raisio. Personalminskningarna berör alla personalgrupper inom koncernen.

Lyftkranar i Vasa hamn.

Vasa hamn vill bli exporthamn

Genom flera förbättringar vill hamnen i Vasa locka storföretagare att flytta sin export till Vasa hamn. I nuläget är hamnen en importhamn.

Borgåungdomar och Saraste nöjda med Konstfabriken

Dirigent Jukka-Pekka Saraste var nöjd med akustiken och utrymmen i Konstfabriken då Nordea Jean Sibeliusorkestern övade inför öppningsveckans konsert. Skolungdomar som följde med övningarna tyckte att Konstfabriken har blivit betydligt snyggare efter att den har renoverats.

"Huvudlöst lite pengar för riksväg 8"

Regeringen satsar för lite på riksåttan, det anser Föreningen riksåttan som tittat på statsrådets trafikpolitiksa redogörelse. Förbättringar är på gång endast mellan Åbo och Björneborg, men i övrigt finns inga satsningar fram till 2022.

Trähus i snöigt Helsingfors.

Förfallna trähuskvarter i Helsingfors 1967

1967 var det inte trendigt att bo i trähus i Helsingfors.