Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

bild med texten, Sekretessen på Facebook.

Digiträning: Så här får du bättre koll på dina inställningar på Facebook

Fem tips för bättre sekretess på Facebook - vem kan se vad?

mårten svartström och sonja kailassaari med en okänd figur i mitten

Efter Nio vill ha era gästförslag

Skicka in era förslag senast 10.11.

kaarlelan kivikirkko talven hämärässä, lunta maassa.

Kyrkan i Karleby förknippas med värme och tolerans

Karlebyborna verkar ha en rätt så positiv bild av stadens lutherska kyrka. Det kommer fram i en image-undersökning som Taloustutkimus har gjort på uppdrag av samfälligheten. Kyrkan uppfattas som trovärdig, tolerant och någon som står på de svagas sida.

Vasa Sport började med att hylla Sports legender. Fr.v Mikael Hallbäck, Patrik Westerback, Håkan Hjerpe, Raimo Brax och Vesa Myllyaho.

Vasa Sport lockar hemmapublik

Ishockeylaget Vasa Sport har de bästa publiksiffrorna i mästerskapsserien. Under sina hittills nitton hemmamatcher har Sport i medeltal haft 2400 åskådare på läktarna - knappa 400 mer än statistiktvåan KooKoo.

Gamla, gröna citycyklarna i en ställning.

"Helsingfors är ingen riktig storstad utan citycyklar"

Helsingfors ser ut att bli utan de planerade stadscyklarna. Företaget JCDecaux förlänger inte sin anbudstid för att finansiera cyklarna och det betyder att läget är låst.

Domkyrkotornet.

Åbo och regionens unikhet marknadsförs i Helsingfors

Regioner måste vara tävlingsinriktade i sin profilering och satsa på reklam. Egentliga Finland och Åbo marknadsförs i Helsingfors under två dagar för att locka nya företag och invånare till regionen.

potatis

Kristinestad profilerar sig som potatisrike

Snart ska de som äter potatis i Helsingfors veta att potatisen de skopar upp på tallriken kommer från Kristinestad. I ett projekt ska Kristinestad höja potatisens profil och göra sig känd som potatisriket i Finland.

Esbo centrum.

Nu ska Esbo centrum rustas upp!

Esbo centrum har en dålig image, men nu ska den saken ändras. Cetrum ska få mängder av nya bostäder och ska också erbjuda hundratals nya arbetsplatser i framtiden.

Lovisa historiska hus

Onneli och Anneli kommer till Lovisa

I sommar görs det familjefilm i Lovisa. Staden blir hemstad för Marjatta Kurenniemis populära barnbokskaraktärer i den första filmatiseringen av Onnelis och Annelis äventyr.

Traktor skottar snö

Sämre vägunderhåll i Raseborg

Vägar och gator i Raseborg kommer att lämnas i sämre skick än hittills. Staden ska spara på bland annat snöröjningsarbete och asfalteringsjobb.

Kristinestad satsar på att marknadsföra trähus- och cittaslowstaden.

Kristinestad satsar på marknadsföring

I år satsar Kristinestad stort på att marknadsföra staden. Bland annat kommer man att ha en egen monter på resemässan i Helsingfors i helgen.

SHS-webben attackerar bloggare

Den som bloggar om att hankeiter är tjocka kan råka ut för anonyma våldtäktshot på nätet. Diskussionstråden "Kårens fetaste rumpor" på SHS-webb stängdes efter 113 inlägg och några censurerade kommentarer.

Magdalena Lindroos.

Österbottniska museerna har fått ett lyft

Två innovativa projekt har de senaste par åren arbetat med att utveckla verksamhetsvillkoren för lokalmuseerna i Österbotten. Ett av projekten har varit att starta en webbportal för alla museer - Österbottens museiportal.

Pizza och platåskor nu tillåtna i Nordkorea

Kim Jong-un försöker förbättra sin image genom att häva vissa förbud, till exempel mot viss amerikansk mat. Rösträtt och åsiktsfrihet är dock ännu inte tillåtet.