Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Dessertbordet i buffén på Baltic Princess.

Rederierna har lyckats minska på matsvinnet – mindre portioner är ett enkelt knep

Bufférestaurangerna har tidigare tampats med stort matsvinn.

Buffébordet på Baltic Princess.

Bufféfrossandet till sjöss ska upphöra – rederi inleder nytt projekt med WWF

Tallink, Finnlines och Viking Line minskar på matsvinnet.

Mathjälpsorganisationer får hämta mat ur frysen

Riksdagsmotion vill minska matsvinnet

Upp till tre procent av maten kastas bort i butikerna.

Statens allmänna köpkort

Kriget och nödåren lärde finländarna sparsamhet

Med dagens alla prylar och kläder är det lätt att glömma bort att vi för inte särskilt länge sedan hade det mycket kärvare.

Bröd

Tyskland: Min mat blir din mat

Tusentals ton livsmedel hamnar varje dag på avstjälpningsplatser runtom i Tyskland. På olika håll i landet etablerar sig nu så kallade livsmedelsräddare, som vill sätta stopp för slöseriet. Man samlar in livsmedel, som fördelas bland folk som nöjer sig med gårdagens bröd.

Påven: Att slänga mat är som att stjäla från fattiga

Påven Franciscus har vid flera tillfällen talat emot överkonsumtion i samhället. Han visar inga tecken på att överge ämnet, i ett tal på onsdagen fördömde han slöseri i matväg.

Georg Malmsten i Vi på Lilla torget

Vi sparar på Lilla torget

Barnen får lära sig om växter, djur och pengar.

Personer vid datorer på Finlands börs, 1989

Den snabba klippekonomin i 1980-talets Finland

Vad betyder det för småspararna och löntagarna?