Senaste artiklar
De rika åt fina efterrätter och drack kaffe, medan allmogen fick nöja sig med bröd, öl och gröt – Lovisa stadsmuseum visar upp mat från 1700- och 1800-talen
Utställningen visas till den 3 mars 2024.
Syrlig lemoncurd utan mjölk – perfekt till en fluffig pavlova
Lemoncurd passar också som pålägg.
Gör italiensk gnudi och servera med trattkantareller för den nordiska touchens skull
Ricottaost är huvudingrediensen i gnudi.
Bjud på granité – frysta drinkar i tre friska smaker, hallon, äpple och citron
Granité smakar gott en solig dag eller efter en tung middag.
Tångsalt är ett enkelt sätt att få havssmak på maten
Så här lätt gör du din egen krydda.
Har du rökt i hemmaugnen? Börja med att testa Strömsös enkla strömmingslåda
Experimenterande matlagning är skoj.
Från mixern till glaset på några minuter – På Grön Kvist, Mary Melon och Mango Tango är tre enkla mocktails
Perfekt om du vill bjuda på något alkoholfritt.
Gör en näringsrik klorofyllshot av ogräset
Den här gröna drinken går snabbt att göra.
Värm dig med två välgörande läsdrinkar i vintertid – Ellas alkoholfria äggtoddy och lemonad
En frisk och syrlig drink samt en fluffig och söt.
La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
En hårsprej av vodka och citron håller frisyren i skick – enkel att göra själv
Här är ett enkelt recept utan kemikalier.
Gör din egen glass - två bäriga sorbeter
Frukt, vatten och socker, så enkelt gör du glass hemma.
Gör årets friska bål med havtorn och äpple på 5 minuter
Läs vidare hur du undviker att frukterna flyter på ytan.
Pepparrotsmajonnäs med brynt smör ger sting
Passar bra till en god räksmörgås eller fisk.
Strömsö presenterar publikens favoriter: 7 recept av kocken Paul Svensson du måste prova
Prova på receptklassikerna från Strömsököket.
Räksmörgås och citronkladdkaka
Amatörkocken Lotten Lindborg-Suhonen placerade sig på tredje plats i Finlands Masterchef och idag delar hon med sig av några påskhelgsläckerheter.
Använd hela citronen - gör skrubb och te av skalet
Citronskal är alldeles för nyttigt för att kastas bort.
Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken
På lördagen får vi besök av kocken Andreas Sandén.
Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken
Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Andreas Sandén.
Veckans inköpslista av Älska sommar-grillmästaren
Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. Först ut är Bruno Köhler, en mästare på grillen.
Vaxa ben med socker och citron
Benvaxning med det du har i köket.
Popcornsgirlang och kristyränglar
Julpynt som man kan äta