Senaste artiklar
Stekpannebröd med za'atar
Stekpannepröd med za'atar
Ett bröd för dagar du går hemma – testa Strömsös tre dagars bröd som inte smakar som något annat bröd
Kalljäsning är hemligheten för att få fram alla smaker.
“Det är som att stiga in i en ritning av Leonardo da Vinci” - arkitekt Kirsti Horn vurmar för väderkvarnar
“Väderkvarnarna måste bevaras, i annat fall försvinner de.”
Insektsfabriken i Strömfors väntas vara klar i september: "Syrsorna har en nötaktig smak"
Insekterna är ett miljövänligt alternativ.
Lantbrukaren Anna Alm tar över Svartå kvarn: Jag vill köra maskineriet själv
Alm tar över efter tidigare kvarnägaren Mika Merisaari.
Finlands nästäldsta kvarn mal på i Borgå
Strömsbergs kvarn i Borgå har gamla anor.
Fyra mjöl i test - vilka semlor blev godast?
Fyra olika mjöl, fyra väldigt olika små bröd.
Celiakipatienter betalar dyrt för sin mat
Glutenfria produkter kan vara upptill nio gånger dyrare än vanliga produkter. Störst är prisskillnaderna för glutenfria mjöl- och pastasorter.
Tufft för dem som har det sämst ställt
I brödkön till Pingstkyrkan i Åbo står barnfamiljer, arbetslösa, pensionärer, uteliggare och andra behövande. Den här gången är det nästan 100 personer i kön, alltså lite mer än förra gången. Brödköerna växer.
Allt mer populärt att odla nyttoväxter
Sommaren står inför dörren och allt fler har fått upp ögonen för att odla sin egen mat. Plantskolorna säljer massor av nyttoväxter och Yrkesakademin i Österbotten satsar på närodlat.
Bageripojkarna tröttnar aldrig på sitt bröd och sina bullar
Det är ny den tredje generationen Halme som står och knådar.
Vårt dagliga bröd från Elanto
Vi får följa med hela processen på brödfabriken.