Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Stekpannepröd med za'atar i en röd korg

Stekpannebröd med za'atar

Stekpannepröd med za'atar

Anna Alm står vid en maskin som skalar spannmål.

Lantbrukaren Anna Alm tar över Svartå kvarn: Jag vill köra maskineriet själv

Alm tar över efter tidigare kvarnägaren Mika Merisaari.

Så här ser traditionella havregryn från Strömsbergs kvarn se ut

Finlands nästäldsta kvarn mal på i Borgå

Strömsbergs kvarn i Borgå har gamla anor.

Barkbröd.

Fyra mjöl i test - vilka semlor blev godast?

Fyra olika mjöl, fyra väldigt olika små bröd.

Celiakipatienter betalar dyrt för sin mat

Glutenfria produkter kan vara upptill nio gånger dyrare än vanliga produkter. Störst är prisskillnaderna för glutenfria mjöl- och pastasorter.

Operation Matkasse

Tufft för dem som har det sämst ställt

I brödkön till Pingstkyrkan i Åbo står barnfamiljer, arbetslösa, pensionärer, uteliggare och andra behövande. Den här gången är det nästan 100 personer i kön, alltså lite mer än förra gången. Brödköerna växer.

Pentti Sainio

Allt mer populärt att odla nyttoväxter

Sommaren står inför dörren och allt fler har fått upp ögonen för att odla sin egen mat. Plantskolorna säljer massor av nyttoväxter och Yrkesakademin i Österbotten satsar på närodlat.

Halmes bageri i Köklax (bilden tagen ur ett program från år 1995).

Bageripojkarna tröttnar aldrig på sitt bröd och sina bullar

Det är ny den tredje generationen Halme som står och knådar.

Bild på Elantos logo i Ahos & Soldans stumfilm från år 1934.

Vårt dagliga bröd från Elanto

Vi får följa med hela processen på brödfabriken.