Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Cyklande människa

Tre tips för att upprätthålla motivationen och orka fortsätta träna

I tredje veckan känns träningen kanske inte lika kul.

Sannfinländarna Sari Karlström, Jaakko Tamminen och Kari Lindberg.

Sannfinländarnas avhopp godkänns

Jakobstads stadstyrelse godkände motiveringarna.

Ny farlig drog i Helsingfors

”Jag är 28 år och mina barndomsvänner börjar dö”

Peter är 28 år och före detta knarkare. Han har gått på Anonyma Narkomaners möten i nästan åtta år nu, även om han fallit tillbaka till drogerna i längre och kortare perioder under den tiden. Nu har han varit så gott som drogfri i nästan tre år.

"Många har dåliga erfarenheter av vikarier"

Vikarier som jobbar på daghem via bemanningsbolag är inte alltid motiverade att arbeta utan gör det bara för pengarna. Det säger en blivande barnträdgårdslärare, som gör inhopp på olika daghem. Ingen behörighet krävs heller av arbetstagarna.

Hankeiter talar ut om sin motivation

Hankenstuderande är motiverade även om vitsorden inte är i samma klass som på Aalto-universitetet. De pekar på att det är lättare att få en studieplats på Hanken och att Aaltostuderande är färdigt drillade i finska toppgymnasier.

Studiemotivationen varierar genom skolåren

I en psykologisk forskning gjord av årskurs 1G vid Svenska samskolan i Tammerfors undersöktes olika årsklassers skolmotivation och attityder till skolan. I alla årsklasser som intervjuades tyckte de flesta att deras skolgång startat väl under det här grundskoleåret.

Österbottniska företagsledare motiveras

I dag, på tisdag, hålls den stora ledarskapsdagen i Vasa. Både mindre och större företag och organisationer ska förhoppningsvis få inspiration, motivation och en dos nytänk.

Vinst för Finland och Piffen i EM-kvalmatch

Sammantaget blev det en seger för såväl flicklandslaget som arrangören Pargas IF. På läktaren i Pajbacka var det jubelrop över både mål och den lokala föreningen.

Work hard - Play hard

Att motivera dagens arbetstagare

Tiderna då stämpelkort och närvaro är det som räknas, är definitivt förbi. Men hur ska företagen i framtiden motivera sina medarbetare att sträva efter och att vara innovativa och effektiva?

Mållöst mellan ManU och Chelsea

Det blev ingen seger i Premier League för den nya managern David Moyes då han lotsade Manchester United för första gången inför hemmapublik på Old Trafford. Det upphaussade mötet mot José Mourinhos Chelsea slutade 0-0.

Uppstartsföretag blomstrar i Otnäs sommarvärme

I stället för att jobba för andra vässar Aaltostuderande sina egna företagsidéer under projektet "Summer of startups". Det är frågan om företagarsällkapet Aaltoes som drillar tio unga team i nio intensiva veckor.

Vasa IFK:s damer.

Landslagstränare scoutade Vasa IFK-spelare

Det var inte bara säsongspremiär på hemmaplan för Vasa IFK:s damer på söndag eftermiddag. För en del spelare var det extra spännande eftersom landslagstränaren Marianne Miettinen scoutade spelare till EM för U19. IFK-spelarna visade framfötterna och vann över Kuusysi med 7-1.

Anna-Lena Blusi och Lisbeth Bäck är engagerade i Bukklubben

Korsholmare får nytt liv med hjälp av Bukklubben

På tisdag startar Bukklubben i Korsholm. Bukklubben riktar sig till korsholmare, 40+, som är överviktiga och vill börja må bättre genom små livsstilsförändringar. Bukklubben är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun. Anna-Lena Blusi och Lisbeth Bäck är engagerade i Bukklubben.

Sovande hundvalpar

Bilder på söta djur ökar jobbeffektivitet

Är du chef? Vill du att dina anställda ska bli effektivare på jobbet? Då ska du låta dem se på bilder av kattungar eller hundvalpar!

Årskurs 10 i Kronoby har rekordmånga elever

Rekordmånga ungdomar har i höst börjat på årskurs 10 i Kronoby folkhögskola. Det extra skolåret är till för ungdomar som är skoltrötta eller behöver höja sina betyg efter grundskolan. Friluftsliv och scenkonst finns som motvikt till undervisningen i klassrum.

Casey Stoner

Casey Stoner avslutar karriären

Road-Racingföraren Casey Stoner avslutar sin framgångsrika karriär efter den pågående säsongen.