Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Fysioterapeuten Johanna Landsman i Efter Nios studio, poserar för foto.

Fysioterapeut Johanna Landtman: Man behöver inte stretcha!

Dåligt samvete för att du inte stretchat efter träningen?

TeamGym HGK vann FM-guld (fotokälla: Risto Parkkonen).

Förbundspennan: TeamGym – vad är det?

Snygga rörelser i symmetriska exakta formationer.

Oliver Helander.

Oliver Helander visade prov på styrka med 300 kg på marklyftsstången: "Enkelt"

Spjutkastaren förbereder sig inför friidrottssäsongen.

Fredrik Smulter på tränarbänken i Malax IF, december 2016.

Från bänkpress till tränarbänken – Fredrik Smulter brinner för ishockeyn i Malax

"Bänkpresstävlingar känns avslägsna och lite skrämmande."

Man fäller ner en kniv på sin överarmsmuskel.

Manliga friluftslekar: knivar & armbrytning

Så här fäller man en kniv på sin armmuskel.

Balettpojkarna

Ballet Boys – blod, svett & dans på tårna

Filmhistorien är full av unga människor som drömmer om att bli dansare. Som är beredda att betala priset för framgång. I svett. Veckans dokumentär visar hur verkligheten ser ut. Och musiken framhäver hur den känns.

Fredrik Smulter

Fredrik Smulter: Kanske min topp är om två år

Fredrik Smulter från Malax har världsrekord i bänkpress och nu siktar han på nya rekord också i knäböj och marklyft när det gäller styrkelyft. Drömmen är att kvala in till VM på alla tre styrkelyftsområden.

Chiliolja på flaska och rester.

Chililiniment

De starka chilifrukterna har många hälsoeffekter. De värmer kroppen, motverkar inflammationer och lär ska stärka sexlusten. Alexandra har testat både beprövade och obeprövade chilirecept, varav ett var riktigt märkligt.

Jukka Rajala

Det räcker inte att bara vara stark

Tidigare försökte han bli så stark som möjligt , i den traditionella bemärkelsen. I dag ser Jukka Rajala helt annorlunda på styrka. Nu handlar det om att skapa en kropp som också är flexibel och rörlig, samt anpassar sig och lär sig snabbt. Med andra ord, en intelligent kropp. Nyfiken på Jukka Rajalas träningsfilosofi? Kolla in Sportmagasinet i kväll kl 21 på Yle fem.

Tempolopp i Åbo

Hur står det till med din bålstabilitet?

Musklerna i bålen spelar en viktig roll både i vardagen och om man ska utöva idrott. Med ett enkelt test kan man kontrollera hur det står till med ens egen bålstabilitet.

Putin och Halonen på Talludden

Halonen: Läget är mycket allvarligt

- Situationen är mycket allvarlig men alla parter måste nu behålla fattningen, det säger president Tarja Halonen om läget i Ukraina.

Finlands damlandslag i fotboll, 2013.

VIFK-tjejer på landslagsläger

Igår åkte Linnea Hjerpe, Adelina Ragnäs och Fanny Fors från Vasa IFK till idrotts- och träningsscentret Eerikkilä på landslagsläger. Nu ska de testas och utmanas.

Afrikanska pirater (arkivbild från 2008)

Somalisk sjörövare får bråkdel av lösen

Den enskilda sjörövaren utanför Somalias kust blir sällan rik på kuppen, men finansiärerna har kammat in hundratals miljoner, visar en färsk rapport av FN, Världsbanken och Interpol. En särskild styrka borde tillsättas för att sätta stopp för penningflödet, anser skribenterna.

Hanne Ivars

Konst från golv till tak på Elverket

Pro Artibus nya utställning presenterar fyra mycket olika konstnärer. Samtliga utforskar var gränsen går mellan det verkliga och det fiktiva. Se Video

Barn inspekterar islamisternas förstörda fordon i Diabaly

FN tar över säkerheten i Mali

FN tar från och med i dag över ansvaret för säkerheten i det konflikthärjade Mali. Operationen är en av de största inom FN just nu.

Svensk befälhavare: "Mer nordiskt samarbete"

Sveriges överbefälhavare Sverker Göranson vill snabbt utöka försvarssamarbetet med Finlands och Norge, skriver SVT. Han hoppas att en samnordisk styrka ska börja öva redan år 2016.

Pris delades ut till Carina Appels minne

På onsdagen delades det första Carina Appel-priset ut i Sideby i Kristinestad. Priset gick till fotografen Meeri Koutaniemi. I samband med prisutdelningen öppnades också en utställning till Appels minne.

Andrée Jeglertz, chefstränare, damlandslaget

Damlandslaget är i skick inför EM

I dryga två år har damlandslagets spelare fokuserat på att förbättra sin fysiska kapacitet för att klara av att spela på internationell nivå. Då Andrée Jeglertz började som chefstränare för landslaget kunde han snabbt konstatera att spelarnas fysik inte var tillräckligt bra.

Gunvor och Seppo Rannanpää

Aktivare pensionärer efterlyses i Karleby

Nu ska Karlebypensionärerna upp ur soffan. Flera hundra personer inbjuds att delta i ett projekt som kartlägger deras kondition.

Tiotals döda i jordskalv i Guatemala

Ett femtiotal människor har omkommit och 150 skadats i ett jordskalv med styrkan 7,4 i Guatemala. Dessutom saknas över 100 människor efter skalvet.

Nya strider rasar i Syrien

Från Syrien kommer det rapporter om nya strider i landets två största städer. I provinsen Hama ska över 50 milismän som stöder regimen ha dödats i en bilbomb.

Viljami Hautaviita

Stålmannen Viljami Hautaviita

Finlands starkaste man från Lappfjärd.