Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor - förgyller helgens långfrukost

Pomerannsskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.

Rawfoodkaka med blåbär – himmelskt god och nyttig

Fri från laktos, gluten och socker och bakad utan ugn.

Sverige medger på Twitter: Den svenska köttbullen är egentligen turkisk

Karl XII tog receptet till Sverige på 1700-talet.

Sven-Olof lagar memma på gammaldags vis

Rågmjöl, malt, vatten, salt - det är allt!

Skolmaten - så här tyckte Svenska Yles publik

Reaktionerna om skolmaten lät inte vänta på sig.

Johanna Dikert: Är vi redo för en köttfri skola?

Det bästa är ju att alla vinner på vegetarisk kost.

Läkare varnar för parasiter i sushi

Parasit som finns i rå fisk kan orsaka sjukdom.

När Strufwor och Mjöd blef en del af Valborgshelgen

"Valborgshelgen firas med medeltida bakverk".

Embla - nytt matpris som hyllar det nordiska köket

"Ny tävling i nordiskt mathantverk."

Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor

Inga nya finländska stjärnor i årets guide.

Vilken champagne till nyårsmiddagen?

"Hur du kombinerar mat och champagne."

Julbord i Jesu anda

"Vad hade Jesus ätit om han firat jul?

Mathantverkare - en växande yrkeskår

Stort intresse för mathantverk i Svenskfinland.

Kräfta - tio ben och stor stjärt

"Kräftan är vårt godaste skadjur."

Äpple - allt annat än förbjuden frukt

"Äpplet är Nordens potatis."

Skulle det smaka med en larv?

Nästan alla som provsmakade gillade larverna.

Ät gott på matkulturens dag

"Finländaren vill veta varifrån maten kommer."

Alternativ till julbordet

Alternativ till det traditionella julbordet

En fransk jul på den finländska herrgården

Utställning i Gamla rådhuset visar hur ett julbord såg ut.

Julstämning på Klosterbacken i Åbo

Upplev hela julen på Klosterbacken i Åbo.

President Obama benådade kalkoner

Kalkonen Abe blir USA:s första kalkon.

Korvskola med Michael och Paul

I korvskolan lär du dig göra korv från smet till läckerhet.

Råg - Finlands ryggrad

Artikel om råg och maträtter av spannmålet.

Det vietnamesiska köket

Artikel om smaker från Vietnam

Tomater - guldäpplen från Medelhavet

"Alexandra skriver om det goda med färska grönsaker i maten.

Gör godis och efterrätt av bär - här är recepten för vattlingon och fruktläder

Ta vara på bären utan socker och med vitaminerna i behåll.

Mat vid medeltida slott

"Maten var mångsidig vid medeltida slott."

Skolmat är gott!

"Många elever tycker bra om skolmaten".

Ätliga insekter - 1400 arter kan bli mat

Det finns dryga 1400 ätbara arter i världen. Mums!

Odla din egen sparris

Populärt i Norden sedan slutet av 1600-talet.

Vårt dagliga kaffe

Koffeinet är en substans som påverkar vårt nervsystem.

Bulgur, couscous, manna och quinoa

Ser du skillnad på gryn och gryn?

Blinier och pannkakor

Nu går vi mot bättre tider- blinitider.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida