Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ett par händer bryter ett en bit av ett frasigt vitlöksbröd.

Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret

En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.

Frida Crotts granskar sin egenodlade vitlök. I bakgrunden syns ett växthus.

Frida Crotts vill leva hållbart men vill inte vara för radikal i sitt hushållstänk: ”Det blir mer än en hobby, nästan en sport och det är roligt”

När Frida Crotts fick barn ville hon leva ekologiskt, men bestämde sig för att familjen inte behöver leva lika renlärigt som hennes extremt klimatmedvetna föräldrar. Nu har hon ett hållbarhetstänk där hon inte bara gör uppoffringar för planetens skull.

Torkade grönsaker i burkar.

Torka grönsakerna som blir över – ett bra sätt att minska matsvinnet

Torkning är ett hållbart sätt att ta vara på överskottet.

Glasburk med chili i olja

Ta hand om höstens överflöd – att lägga in är ett sätt att spara det goda till senare

Äpplen, gurkor, tomater, chili och vitkål är som finast just nu.

David Pettersson i blå skjorta utomhus på en innergård i Vasa.

Dyrt att hålla grönsaker i lager – kålen kan skickas till Tyskland

Höga elpriser får odlare att fundera på export.

Frukter till salu i en låda i Berlin. På bilden finns päron, äpplen, vinduvor och lime.

Rapport: Ökad förekomst av skadliga bekämpningsmedel i frukt och grönsaker i EU

Nästan 100 000 prover har analyserats för rapporten.

Nässelsoppa.

Bjud på en mustig nässelsoppa – god, grön och nästan gratis

Pigga upp soppan med popcorn och vinäger.

Tara Junker och Malin Öhman från Kan vi Bara få njuta med ett stort fat risotto.

Festmiddag tillsammans med Kan vi bara få njuta

Recept på en hel festmeny

Inlagd zucchini

Ta tillvara tomater, zucchini och chili

Så här lägger du in tomater och zucchini.

En caponata-smörgås

En caponata-smörgås för svampskogen eller vandringen

Recept på en caponata-smörgås.

färdiga bruna sojabönor i sina bönkälkar på en odling.

Matens klimatavtryck är större än du tror – så här äter du mera klimatsmart

"Maten är den största orsaken till klimatförändringen".

En odling.

Tjuvstarta med höstsådd för att få en tidigare skörd nästa sommar

Testa med morot, palsternacka och vitlök.

Äppel i en trälåda på en bänk

Ta vara på skörden på rätt sätt och ha fina grönsaker långt in på hösten

Genom att välja rätt sorter lyckas du med lagringen.

Två män som ser in i kameran och är glada.

Micke Björklund och Matias Jungar fortsatte leta råvaror i huvudstadsregionen - här kan du läsa tisdagens händelser!

Gårdagens kålrötter, svartkål, svamp och pumpor är historia, och en ny dag är här. Äventyret med att hitta råvaror fortsätter.

Lök på tre sätt

Lök på tre sätt

Billigare mat får man leta efter.

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp

Den smakar precis så fräsch som den ser ut.

Portion med tomater och kött

Gör en vinägrett av en blandning av gröna och röda tomater

Ett syrligt och fräscht tillbehör till kött.

Jordbrukaren Christer Finne står på ett fält framför en bevattningsanläggning.

Dålig åtgång på inhemska grönsaker – odlare: Sämsta säsongen på 30 år

Svårt att få ekonomi i odlandet, säger bonden Christer Finne

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida