Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

BBC:s artikel om kurser i jämställdhet.

BBC skriver om Raasepori Resort

Kurser i bemötandet av kvinnor har satt Raseborg på kartan.

Cecilia Floris

Cecilia Floris: Gondoljärer och kulturell prostitution

Venedig finns egentligen inte som stad

Aku Hirviniemi

Sju länder, sju kulturer och sju under

Varför åkte Aku Hirviniemi luftballong med en bakfull Miss Libyen som smugglat med sig tequila? Och vem lyckades få honom att äta obehagliga delar av ett får och varför?

Anita Wikberg

Föda i främmande kultur

Anlita en professionell tolk om det saknas gemensamt språk, var lyhörd för de skillnader som finns mellan vår kultur och andra och var medveten om dina egna fördomar - det är några av de praktiska råd som barnmorskan och doktoranden Anita Wikberg vill ge sina kolleger inom mödravården. På fredag disputerar hon vid Åbo Akademi.

Två japaner på konferens i Helsingfors överraskas med bastubad på torget.

Överrumplade utlänningar åker in i bastun

Vad händer om vi knallar in på en internationell konferens, bjuder utländska gäster att bada bastu och sedan släpar iväg med dem på stubinen?

KÄrlekens irrvägar

Hennes drömmar och hans ärlighet

Övervinner kärleken allt? Fyra kanadensiska kvinnor griper chansen och blir upp över öronen kära i män som behandlar dem med respekt, överflödande kärlek och dessutom är romantiska. Sådana män hittar de inte i sin näromgivning.

Kineserna kommer

Stora löften från Kina

2006 kom kineserna till Småland i Sverige för att sätta Kalmar på världskartan. Av storstilade planer och miljoninvesteringar blev till slut ingenting. I dokumentären Kineserna kommer får vi veta vad som egentligen hände.

Lyckan finns i oss själva

Ju mer jag har rest desto närmare har jag kommit mina rötter i Finland. Man letar efter lyckan, men sist och slutligen finns lyckan i oss själva, oberoende av var vi befinner oss.