Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Skörda din sommarmat i naturen

Vilda örter och grönsaker är näringsrik och mångsidig mat.

Vad vill du fråga Naturväktarna?

Har du en fråga till Naturväktarnas första sommarsändning?

Vad vill du veta om myror?

Har du en fråga till Naturväktarna?

Solabborrar, varghybrider och mördarsniglar: Nu ska alla bort

Listan på hotfulla främmande arter blir allt längre.

Vad vill du fråga Naturväktarna?

Har du en fråga till Naturväktarna i kväll?

Den enes ogräs är den andres skatt – Ida Holmström tar vara på det naturen har att ge

Många vilda växter går att använda exempelvis i matlagning.

Våga testa maskros och kirskål i köket!

Många vilda växter lämpar sig väl för matlagning.

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

Också kräldjuren vaknar ur sin dvala.

Gör tavlor i lera och stanna tiden en stund

Camilla gör växttryck i hobbylera.

Fråga Alexandra De Paoli om örtapotek

Alexandra De Paoli är Strömsös örtexpert.

Jättebalsaminen tar över Borgå

Jättebalsaminen är en invasiv art som bör utrotas.

Äter rådjuren upp allt i din trädgård? – testa på oljud och glimmer

Rådjuren låter gärna trädgårdens växter smaka.

Blåsippan är inte alltid blå

Den kan vara lila, lilaröd och till och med vit.

Vitsippan känd som morsdagsblomma

Men är våren tidig hinner vitsipporna blomma ut före morsdag

Kalvlekan vissnar i vas

Kalvlekan blommar då kalvarna leker.

Harsyran är vintergrön

De syrliga bladen kan ätas året runt.

Strandens växter ger plättar och sherry

Intresset för vilda örter fyller guidegrupper i Hangö.

Rådgivare i vilda växter

"Du kan utbilda dig till örtexpert."