Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Husbyggare

Inveon vill fortsätta förhandla om en fusion med Prakticum

Samgångsavtal skickas tillbaka till ny beredning.

Inger Enberg

Även ett fattigt barn kan få presenter

Om ditt barn fyller år, men du har inte råd att köpa en present till din juvel kan hjälpen vara några klick ifrån. Nödhjälp är ett forum på Facebook som förmedlar hjälp till fattiga i Västnyland.

Tove Jansson

Stordonation från Muminsläkten till konstnärshuset Lallukka

Tove Janssons släkt donerar närmare en halv miljon euro till konstnärshemmet Lallukka i Tölö. Donationen är mycket välkommen, eftersom Lallukka är i akut behov av renovering.

Stränder snyggas upp med donationspengar

Håll Skärgården Ren ordnar igen en städkampanj på de finska stränderna. Det här kan göras tack vare en donation från Ålandsbanken, som ger 60 000 euro till föreningen.

I den här villan finns Bromarf filialbibliotek. Staden Raseborg vill sälja huset och ortsborna är rädda för att bibban försvinner.

Anonym donation räddar filialbiblioteket i Bromarv

Föreningen Bromarf Biblioteks Vänner r.f. köpte i går Furutorp av Raseborgs stad för 278 000 euro och skrev i samma veva under ett hyresavtal med staden. Köpet kunde genomföras tack vare en anonym donation på 290 000 euro.

Ny miljondonation till barnsjukhuset

S-gruppen bidrar med en miljon euro till projektet för att bygga ett nytt barnsjukhus i Helsingfors. Donationen betalas som fyra lika stora rater under åren 2013-16.

Tiina Grönroos är redaktör och arbetar för Svenska Yle

Sagan om bibban

Det här är en saga som är nästan för god för att vara sann!

Röda näsor kämpar för rent vatten och skrivhäften

Den sjunde Näsdagskampanjen är i full gång på olika håll i landet. Humor och underhållning ska locka folk att öppna plånböckerna för utsatta barn i världens fattigaste regioner.

Kontroversiella bilpengar för Merkel

I Tyskland väcker en stor donation till förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater frågor. Familjen bakom biltillverkaren BMW har donerat partiet flera hundratusen euro, samtidigt som Merkels regering satte stopp för striktare utsläppsnormer för europeiska bilar.

Anne Berner är Årets businessman 2009

"Välgörenhet behövs, samhället kan inte stå för allt"

Privata pengar behövs också i framtiden för sjukhus och andra offentliga projekt. Det tror Anne Berner, som är ordförande för Stödföreningen Nya Barnsjukhuset 2017. Det är dags att ge tillbaka till välfärdssystemet som nu blöder, menar Berner.

Nya barnsjukhuset fick miljondonation

Finansgruppen OP-Pohjola donerar en miljon euro för det nya barnsjukhuset som planeras i Helsingfors. Banken uppmanar dessutom sina kunder att också delta i insamlingen.

Berit Öhman

Promenerar för kvinnor i u-länder

Inkommande söndag ordnar Kvinnobanken den landsomfattande kampanjen Gå ett yrke till en kvinna. I svenska Österbotten ordnas evenemanget i Vasa, Jakobstad, Karleby och i Närpes.

Tältläger för flyktingar.

Mera pengar behövs för att hjälpa syrierna

Kyrkans Utlandshjälp har i år fått in 62 000 euro i donationer till Syrien. Det är alldeles för lite för att kunna hjälpa syrierna tillräckligt, säger organisationsledaren Antti Pentikäinen.

Sport samlar in pengar för centralsjukhusets barnavdelning

Den 9 augusti spelar Sport en vänskapsmatch mot ligalaget Lukko från Raumo. De pengar som matchen bringar doneras till barnavdelningen på Vasa centralsjukhus.

Teaterhusen i Åbo gav pengar till anti-våldarbete

Mödra- och skyddshemmet i Åbo har igen fått en donation för sitt arbete mot våld i hemmen. Pengarna kommer från välgörenhetsevenemanget Vaginamonologerna och gav skyddshemmet möjlighet att informera nior om våld i parrelationer.

Syrier får mindre mat

FN tvingas minska matransonerna för hundratusentals syrier på grund av pengabrist. FN:s livsmedelsprogram WFP säger att ytterligare minskningar kan bli nödvändiga om pengarna inte kommer in.

Villa Grantorp, en gul, stor trävilla med vita knutar

Sällvik torp för lägerskolor?

Kultur- och museisektionen i Raseborg ska nu utreda vad Sällvik torp kan användas till. Ett alternativ är att skolklasser kunde använda torpet vid Källträsk i Karis för lägerskolor.

Emmaus-Westervik i Ekenäs

Loppistrenden skapar allt kräsnare kunder

Loppistrenden bara växer och det har blivit allt vanligare att folk själva säljer sina överflödiga prylar, antingen på loppmarknader eller på olika Internet-forum. På Emmaus-Westerviks loppmarknad i Ekenäs har man märkt av det här och kunderna verkar kräva mera nu för tiden.

Röda Korsets fejsare börjar jobba i Västnyland.

"Hej, vill du donera varje månad?"

Röda Korsets proffsinsamlare eller så kallade fejsare inleder nästa vecka sitt arbete i Västnyland. Man kan möta dem på gatan och vid sin egen dörr i Tenala, Hangö, Karis, Ekenäs och Lojo. Målet är att rekrytera månadsdonatorer.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy

Polisen slog till mot Sarkozys fastigheter

Den franska polisen har gjort tillslag mot landets tidigare president Nicolas Sarkozys hem och kansli. Tillslagen är kopplade till misstankar om illegala bidrag till Sarkozys presidentvalskampanj 2007.

Urho Kekkonen håller tal, 1965

Kekkonen håller ett tal om Porkalas återlämnande

Urho Kekkonen talar om betydelsen av Porkalas återlämnande

Porten till Kyrkslätt när det hördes till Ryssland

Efter Porkalaparentesen

Gränsbommen lyftes till Porkala 1956

Porkala återlämnas till Finland, 1956

Porkala återlämnas i januari 1956

Den 26.1.1956 lyftes gränsbommen till Porkala efter 11 år.