Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Nyhetsquizet: Afghanistan, Nordirland och finländskt världsmästerskap

En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

Ekomaten allt mer populär - och inte längre bara för de välbärgade, säger forskare

Försäljningen av ekologisk mat ökar med tio procent per år.

Vi köper ekologiskt odlad mat som aldrig förr - inom branschen tror man att det blir ännu mer

Försäljningen av Luomu-produkter ökade med 13 % på ett år.

Ingåbonde: Det kan vara en fördel att vara ekoodlare en torr sommar

Ekoåkrar kan klara torkan bättre menar Pro Luomu.

Ekologisk pulled pork föll Nykarlebyelever i smaken

Närproducerat och ekologiskt under temavecka

I Mikaelskolan får eleverna närproducerad skolmat

Eleverna verkar ändå inte fundera på varifrån maten kommer.

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Ekoköttproducent: Begreppen är en stor soppa för konsumenten

Allt fler odlar ekologiskt i Åboland

Sextio procents ökning sedan i fjol.

På familjen Groops gård får grisarna leva fritt

Ekologiska grisfarmer ovanliga i Finland.

EU vill stoppa ekologisk växthusodling i Finland

Trädgårdsombudsman: "Ett hot mot växthusproduktionen"

Ekologisk odling vinner terräng

Ekoprodukter odlas mest i de österbottniska landskapen.

Eftersnack frågar: Ska skolbarnen få ekomjölk?

Varför väcker frågan om ekologisk skolmat så mycket känslor?

Hållbart mode måste inte vara tråkigt

Johanna Nilsson har skrivit boken Slow fashion.

Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016

Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.

Ekologisk odling ökar varje år i Egentliga Finland

Över 100 000 ekohöns i landskapet är en ökning med 78 %.

Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter

Reko-ringar intresserar som aldrig förr.

Bra framtid förutspås för våra livsmedel

Kedjornas dominans är ändå ett problem.

Ekogårdar i Pöytis och Koskis öppnar sina dörrar

På lördag firas Finska naturens dag runt om i landet.

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Ansvarfull upphandling ska ge mer inhemsk mat på tallriken.

På eget ansvar inom reko-ringarna

Rekoförsäljningen ökar, men har ingen livsmedelsgranskning.

Ungdomar lär sig konsumera rätt

Seminarium i hållbar konsumtion i Virkby

Hon äger inte en endaste plastpryl

Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.

Närproducerat eller ekologiskt - vad är bättre?

Då ska du välja ekologiskt.

Kål städar kroppen inifrån

Kålväxterna är riktiga superfoods.

Ekologisk odling i Nagu

Aagot Jung tillbringar en underbar dag på Kirjais i Nagu.