Senaste artiklar
Efterfrågan på ekologiskt kött har minskat – köttproducent: ”Vårt ekologiska kött är helt ute då varken slakterierna eller kunderna vill ha det”
Orsaken kan vara nya trender eller stigande pris på kött.
Efterfrågan på ekomat minskar – trots tufft läge vill östnyländska ekobönder inte återgå till konventionell odling
Tröskeln är högre att sluta köpa mat direkt av bonden.
Åbo satsar på ekomjölk och ekoflingor inom kosthållet på skolor och daghem
Åbo stad kommer att satsa mer på ekologiskt producerade produkter inom kosthållet på skolor och daghem från och med måndagen den 27 mars.
Staden är med i projektet ”Stegvis mot eko”, vars mål är att öka antalet ekologiska produkter inom det offentliga kosthållet och på restauranger.
Därför börjar staden köpa in ekologisk fettfri mjölk och ekologiska flingor till skolor och daghem. Därmed är 12 procent av de livsmedel som används ekologiskt producerade, meddelar Åbo stad.
Christian Nyholm i Ingå slutar odla ekologiskt – minskad lönsamhet och mer ogräs bakom beslutet
Nyholm ångrar inget utan säger att han lärt sig mycket.
"Ekogårdarna har hamnat i skruvstäd" – mjölkuppköpare tror att ekogårdar och vanliga gårdar blir allt mer lika framöver
Oavsett hur mjölken produceras är det tuffa tider.
Det är utmanande att driva ekologiskt värdshus: "Allting återvinns och ges tillbaka till verksamheten här"
Paret Söderström i Sibbo driver ekologiskt värdshus.
Nyhetsquizet: Afghanistan, Nordirland och finländskt världsmästerskap
En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap
Morgonkollen: Snart kan vi ha ett underskott på 4000 småbarnspedagoger – och fyra andra nyheter att känna till den här morgonen
Vi uppdaterar dig om nattens och morgonens nyheter.
Svårt att hitta ekologiska råvaror trots ökande utbud och efterfrågan - restauranger jagar varor varje vecka
Det är ont om inhemska grönsaker året runt.
Veckoslutsläsning: Stödfusk, vintergolf och skräp-tv-beroende
Artikelpaket för lördagen.
Ekomaten allt mer populär - och inte längre bara för de välbärgade, säger forskare
Försäljningen av ekologisk mat ökar med tio procent per år.
Jord- och skogsbruksministern: Vi har missbedömt behovet av stöd till ekologiskt jordbruk
Statens stödpengar tog slut i höstas.
Många jordbrukare lägger ekoplanerna på is - statens stödpengar räckte inte till
Pengarna till nya ekologiska jordbruk är slut.
Mjölk från ekogårdar säljs som vanlig mjölk, eftersom få vill betala mer för ekologisk – "Ohållbart" säger SLC-basen
Höga priser bromsar efterfrågan på ekoprodukter.
Vi köper ekologiskt odlad mat som aldrig förr - inom branschen tror man att det blir ännu mer
Försäljningen av Luomu-produkter ökade med 13 % på ett år.
Låt det lokala utbudet styra vad du äter – Markus Bergfors gick in för närmat
Låt det lokala utbudet styra vad du äter.
Ingåbonde: Det kan vara en fördel att vara ekoodlare en torr sommar
Ekoåkrar kan klara torkan bättre menar Pro Luomu.
Grönsaksodlare Mats Nyman odlar ekologiskt: ”Det är nog så här man ska producera mat!”
Ekoodlare Mats Nymans specialitet är pumpor.
Det lönar sig att odla ekologiskt - allt fler lantbrukare överger konventionella metoder
Tredubbel inkomst för ekoodlare.
Ekologisk odling upplever sällan skådat uppsving – 500 nya odlare i år
500 nya gårdar i år.
Ekologisk pulled pork föll Nykarlebyelever i smaken
Närproducerat och ekologiskt under temavecka
I Mikaelskolan får eleverna närproducerad skolmat
Eleverna verkar ändå inte fundera på varifrån maten kommer.
Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!
Ekoköttproducent: Begreppen är en stor soppa för konsumenten
Allt fler odlar ekologiskt i Åboland
Sextio procents ökning sedan i fjol.
På familjen Groops gård får grisarna leva fritt
Ekologiska grisfarmer ovanliga i Finland.
EU vill stoppa ekologisk växthusodling i Finland
Trädgårdsombudsman: "Ett hot mot växthusproduktionen"
Ekologisk odling vinner terräng
Ekoprodukter odlas mest i de österbottniska landskapen.
Eftersnack frågar: Ska skolbarnen få ekomjölk?
Varför väcker frågan om ekologisk skolmat så mycket känslor?
Hållbart mode måste inte vara tråkigt
Johanna Nilsson har skrivit boken Slow fashion.
Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016
Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.
Ekologisk odling ökar varje år i Egentliga Finland
Över 100 000 ekohöns i landskapet är en ökning med 78 %.
Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter
Reko-ringar intresserar som aldrig förr.
Bra framtid förutspås för våra livsmedel
Kedjornas dominans är ändå ett problem.
Ekogårdar i Pöytis och Koskis öppnar sina dörrar
På lördag firas Finska naturens dag runt om i landet.
Nyland får fler småproducenter - lättare regelverk välkomnas
Intresset för närproducerat ökar.
Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"
Ansvarfull upphandling ska ge mer inhemsk mat på tallriken.
På eget ansvar inom reko-ringarna
Rekoförsäljningen ökar, men har ingen livsmedelsgranskning.
Ungdomar lär sig konsumera rätt
Seminarium i hållbar konsumtion i Virkby
Hon äger inte en endaste plastpryl
Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.
Närproducerat eller ekologiskt - vad är bättre?
Då ska du välja ekologiskt.
Kål städar kroppen inifrån
Kålväxterna är riktiga superfoods.
Mammalåda med örter
I Finland välkomnas alla nyfödda med en fantastisk present – mammalådan, eller moderskapsförpackningen. Det mesta mor och barn behöver för den första tiden finns i lådan, men jag saknade några saker och skapade en egen låda: Örtmammalådan.
Kvinnoörter
Kvinnobesvär är något det talas väldigt lite om i kafferum och vid middagsbord, men nu tar vi in mensvärken, sexlusten och humörsvängningarna i salongen. Alexandra listar nyttiga kvinnoörter.
Pojoföretag gör årets ekoprodukt
Årets ekologiska livsmedel kommer från Pojo. Förbundet för Naturenlig odling Luomuliitto utsåg en av företaget West Charks skinkor til årets ekoprodukt.
Ät & bli pank
Under hösten har flera som satsar på ekologiskt och närproducerat varit tvungna sätta lapp i luckan. De sämre ekonomiska tiderna slår hårt mot ekobutikerna.
Ekoprodukter i fokus i stor undersökning
En stor undersökning som kartlägger ekoprodukternas samhälleliga värde startar i höst. Det är Vasa universitet tillsammans med Jyväskylä- och Helsingfors universitet som kommer att undersöka närmare den samhälleliga diskussionen kring ekologiska produkter.
Ekologisk odling i Nagu
Aagot Jung tillbringar en underbar dag på Kirjais i Nagu.