Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Yle Nyhetsskolans logo och ett kollage av bilder från olika nyhetshändelser.

Nyhetsquizet: Afghanistan, Nordirland och finländskt världsmästerskap

En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

ekomat i hagnäs hall

Ekomaten allt mer populär - och inte längre bara för de välbärgade, säger forskare

Försäljningen av ekologisk mat ökar med tio procent per år.

Ekologiskt odlad barnmat på en butikshylla.

Vi köper ekologiskt odlad mat som aldrig förr - inom branschen tror man att det blir ännu mer

Försäljningen av Luomu-produkter ökade med 13 % på ett år.

Havrestrå i närbild.

Ingåbonde: Det kan vara en fördel att vara ekoodlare en torr sommar

Ekoåkrar kan klara torkan bättre menar Pro Luomu.

Julien Huéber och Thomas Snellman i en skolmatsal.

Ekologisk pulled pork föll Nykarlebyelever i smaken

Närproducerat och ekologiskt under temavecka

Ladugård med tillbyggnad.

I Mikaelskolan får eleverna närproducerad skolmat

Eleverna verkar ändå inte fundera på varifrån maten kommer.

Anders Norrback står och ser på ett tjugotal får.

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Ekoköttproducent: Begreppen är en stor soppa för konsumenten

Ung man med havrefält och hav i bakgrunden.

Allt fler odlar ekologiskt i Åboland

Sextio procents ökning sedan i fjol.

En grisfamilj på en ekologisk svingård i Övermark.

På familjen Groops gård får grisarna leva fritt

Ekologiska grisfarmer ovanliga i Finland.

Grönsaker

EU vill stoppa ekologisk växthusodling i Finland

Trädgårdsombudsman: "Ett hot mot växthusproduktionen"

Havre växer på åker, ax i närbild.

Ekologisk odling vinner terräng

Ekoprodukter odlas mest i de österbottniska landskapen.

Slaget efter tolv

Eftersnack frågar: Ska skolbarnen få ekomjölk?

Varför väcker frågan om ekologisk skolmat så mycket känslor?

Johanna Nilsson som skrivit boken Slow fashion.

Hållbart mode måste inte vara tråkigt

Johanna Nilsson har skrivit boken Slow fashion.

Erkki Mikola, Samuli Suominen och Olli Suominen

Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016

Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.

Rita Bergmans höns i Kårlax, Pargas.

Ekologisk odling ökar varje år i Egentliga Finland

Över 100 000 ekohöns i landskapet är en ökning med 78 %.

JOnna Milaya Pokki i Rekotingen i Borgå

Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter

Reko-ringar intresserar som aldrig förr.

Matutdelning vid Ekenäs matbank.

Bra framtid förutspås för våra livsmedel

Kedjornas dominans är ändå ett problem.

Kor i galopp.

Ekogårdar i Pöytis och Koskis öppnar sina dörrar

På lördag firas Finska naturens dag runt om i landet.

Elever tar åt sig skolmat.

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Ansvarfull upphandling ska ge mer inhemsk mat på tallriken.

Beställda rekoprodukter delas ut på utdelningsdagen.

På eget ansvar inom reko-ringarna

Rekoförsäljningen ökar, men har ingen livsmedelsgranskning.

Internationellt seminarium om hållbar konsumtion vid Källhagens skola i Virkby

Ungdomar lär sig konsumera rätt

Seminarium i hållbar konsumtion i Virkby

Ila Nordman

Hon äger inte en endaste plastpryl

Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.

Ko på Mörby Gård

Närproducerat eller ekologiskt - vad är bättre?

Då ska du välja ekologiskt.

Alexandra De Paoli bland grönkål

Kål städar kroppen inifrån

Kålväxterna är riktiga superfoods.

Ekologisk odling i Nagu, Södergårds

Ekologisk odling i Nagu

Aagot Jung tillbringar en underbar dag på Kirjais i Nagu.