Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Industrihall.

Vd:n för Borgå Potatis döms till böter för hälsobrott

Bristfälligt märkta livsmedel och kött som saknar dokument.

färdiga bruna sojabönor i sina bönkälkar på en odling.

Matens klimatavtryck är större än du tror – så här äter du mera klimatsmart

"Maten är den största orsaken till klimatförändringen".

Köpman Tobias Eriksson håller en mindre skinka och en vegansk julskinka i händerna i sin matbutik.

Är julskinkans tid förbi? Inte än men fler rätter tävlar med julbordets klassiker

I Finland säljs 6,5 miljoner kilo julskinka varje år.

tallrikar fullastade med grönsaker och fruktbitar

Hållbarhetsexpert: Vi kommer inte undan en diskussion om mera vegetarisk mat i framtiden

Forskarna är eniga om att vi måste minska på köttet.

En tio dagar gammal griskulting i Anne-Maj Blomqvists famn.

Sjundeås enda grisgård kämpar för att överleva

Att föda upp grisar har blivit ett otacksamt jobb.

kuvituskuva naudasta

Vet du i vilket land man äter mest kött och hur man får en veganbiff att "blöda"?

Testa hur bra koll du har på framtidens köttproduktion.

en massa olika råa köttbitar

Allt fler finländare vill att vi äter mindre kött – bland de unga tycker sju av tio så

Konsumtionen är i dag trefaldig jämfört med 1950-talet.

En blond, mycket hårig ko av rasen highland cattle stirrar in i kameran på nära håll.

Animalia och SLC kritiska mot svenska WWF:s köttguide

Klassar guiden som en "tyckar-rapport".

Lehmiä laitumella.

Politikerna om IPCC:s köttrekommendation: "Finländarna kan välja själva"

Politiker om IPCC-rapporten: finländarna kan välja rätt.

Grill full med grönsaker och kött.

Det här åt finländarna 2018 – broiler ökar fortsättningsvis i popularitet

Mjölkprodukter, kött och ägg fortfarande populärt.

Kor på Västankvarn gård

Sjuka nötkreatur slaktas i Polen - Livsmedelsverket börjar utreda ifall köttet nått Finland

En första snabbkoll tyder på att det inte importerats hit.

Ett vildsvinshuvud med varningstext

Evira varnar: Ta inte med dig vildsvinskött från Estland!

Afrikansk svinpest sprider sig lätt till tamsvin.

Älgtjur i åker

Bly i älgkött kan utgöra hälsorisk - men bara i teorin

Blyhalten i köttet närmast skottsåret är problemet.

Portion med mangolddolmar på en tallrik

Mangolddolmar

Mangoldblad fyllda med kycklingfärs.

Bakade potatisar paketerade i tidningspapper.

I rövargropen hittar du de saftigaste rotsakerna

Servera gärna med en grillad fläskkotlett

Pulled pork på risbädd.

Listeriabakterier i pulled pork från Malax Kött

Återkallar ett parti med kött.

Axel Ahlvik styckar en ko. Kons bakdel hänger på en krok i taket.

17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri

Axel tycker inte det är svårt att döda djur. De är bara mat.

Isabella Asplund vid Köttdisken

Köttdisken i Malax årets nyföretagare i Vasaregionen

Vågat och lyckat drag att grunda företaget på landsbygden.

Kött i en köttdisk hos Herek i Borgå

ÖSP: Evira hanterade den brasilianska köttskandalen slapphänt

"Olika regler för inhemskt och importerat kött".

Mathylla i S-market i Ekenäs.

Lagförslag: Också köttet i färdigmat måste ursprungsmärkas

I Finland behöver bara helköttsprodukter märkas.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida