Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Tre styckten vita Pekingankor.

Fiskars museum tar hjälp av ankan i kampen mot mördarsnigeln

Fiskars museum har skaffat ankor som ska äta mördarsniglar.

Charlotta Palander tar hand om sina hönor.

Hönor är mysiga och rogivande husdjur

Charlotta Palanders hönor bor i en ombyggd lekstuga.

Små gula plastankor badar i Svartån i Karis.

Karisankorna gör comeback

Efter en paus på tre år tar Lionsklubben i Karis nya tag och ordnar igen det populära Ankracet. Den här gången satsar klubben lite extra och ordnar även en Ankmarknad.

seriekaraktär

Anka mot nazism

Finns det något farligare än en människa med en mission? Den frågan ställde James T Worthingworth 1873 och jag hittar den i Charlie Christensens senaste Arne Anka -album, Dagbok från Svitjod.

Kalle Anka

Då Kalle mördade Långben

Walt Disneys Kalle Anka fyller åttio år. Komiker Alfred Backa är en av den lata ankans tusentals fans och han minns nazistryktena, byxorna som inte existerade och mordet på Långben.

Styrelseordförande Björn Wahlroos

Kungen Wahlroos fascinerar

Han lever till synes i en egen värld, som en kung. Sagan om Björn Wahlroos handlar om en selfmade man som betraktas som en självständig, opartisk tyckare. Det säger medieforskare om varför Wahlroos fascinerar.

Kalle Anka på äventyr i den åboländska skärgården

Handlingen i det senaste numret av finska Kalle Anka-tidningen utspelas i Åbo och den åboländska skärgården. Det är andra gången som ankorna besöker regionen.

Fågelinfluensa

Kinas fågelfarmer hämmas av H7N9-viruset

Den nya fågelinfluensan H7N9 har dragit ner efterfrågan på broilerrätter i Kina. Kinesiska medier rapporterar att landets matindustri har förlorat miljarder sedan man upptäckte de första fallen av viruset.

christina furuhjelm på Hongola gård, 1989

Furuhjelms på Hongola gård

Mor Helena styr i köket och dottern Christine på gården.

Vankande anka

För dem som har småfolk kring sig som väntar på de hårda klapparna har Jim ett tips. Han tar upp kampen mot alla plastiga och pipande leksaker och tillverkar en riktig klassiker.