Senaste artiklar
Snellman får inte försköna svinuppfödningen i sin reklam
”Djur och svin får inte samma föda”
Nötköttet blev så dyrt att försäljningen störtdök – nu blir uppfödarna stående med slaktfärdiga djur
I juli–september minskade nötköttskonsumtionen nio procent.
De höga köttpriserna påverkar våra köpvanor – shoppingvagnarna fylls allt oftare av griskött och billigare alternativ
Efterfrågan på griskött ökar, produktionen halkar efter.
Byråkrati gör viltkött dyrt men garanterar en viss kvalitet – branschen hoppas att fler ska välja att äta vitsvanshjort
Butiker vill gärna sälja vilt men det är inte så enkelt.
Naturbetande "Madonna" kan bli köttindustrins räddning: "Vi behöver miljövänliga alternativ så konsumenterna får en chans att välja rätt"
Vårdbiotoper och biologisk mångfald vinnare.
Är julskinkans tid förbi? Inte än men fler rätter tävlar med julbordets klassiker
I Finland säljs 6,5 miljoner kilo julskinka varje år.
Hållbarhetsexpert: Vi kommer inte undan en diskussion om mera vegetarisk mat i framtiden
Forskarna är eniga om att vi måste minska på köttet.
Vet du i vilket land man äter mest kött och hur man får en veganbiff att "blöda"?
Testa hur bra koll du har på framtidens köttproduktion.
Öl av kiss, kött av människoceller och middag av alger – framtidens mat är här, är du redo?
Testa hur bra koll du har på framtidens mat.
Gamla hamn i Jakobstad får en lek- och motionspark – Snellmankoncernen firar 70 år med en donation till staden
Byggandet startar till sommaren.
Boskap tar upp en stor del av världens odlingsmarker, säger författaren Risto Isomäki – marker som kunde lindra klimatuppvärmningens effekter
"Vegetarianism kunde lösa många av mänsklighetens problem".
Tyskland först i världen med att förbjuda slakt av tuppkycklingar inom äggindustrin
7 miljarder nykläckta tuppar avlivas i världen varje år.
"Tanken att djuren är en nödvändighet för vår överlevnad är passé" – finska forskare utmanar vårt förhållningssätt till djuren
Vilka rättigheter bör djuren ha?
Familjen Åberg avlar kor av japanska rasen wagyu - Keisari, Korona och Kaya är först på plan i Flyth
Karl Åberg har alltid velat ha kor.
Morgonkollen: Sojakorv och bönburgare kan snart vara ett minne blott – och tre andra nyheter att känna till i dag
Fyra nyheter den här morgonen.
Koldioxidläckage i Atrias fabrik i Kauhajoki – varken människor eller kossor skadades
Personalen har fått återgå till jobbet.
Idrottens skiljedomstol Cas befriade VM-silvermedaljören i längd – fick i sig steroider via kontaminerat kött på restaurang
Jarrion Lawson är fri att tävla i längd igen.
Gasning av grisar har pågått i decennier - kan tolkas som djurskyddsbrott
Industrin anser det vara den bästa metoden.
Kolumn: Varför äta gris och inte hund?
Var ska vi dra gränsen för etiskt kött?
Kardad ull för sårvård? Intresset för den nygamla metoden har vaknat bland hästägare
Proffsryttarens ull från Kimitoön intresserar i Europa.
Bönderna ledsna över klimatdebatten: Vi tänker på klimatet varje dag och odlar smart
Bönderna utbildar sig själva i klimatfrågor.
Inhemskt kött eller utländskt? Rött eller fjäderfä? Intresset för köttets roll i klimatfrågan växer
Vi äter mer broiler och mindre svinkött.
Jessica Aminoff klimatkompenserar för sina kor – vill visa att köttbönder i Finland inte behöver vara klimatbovar
Nästa steg är att hela Rilax gård ska bli klimatneutral.
Borgå potatis prickas för att ha för gammalt kött i sina lager – ägaren skyller på leverantören
Dateringen har också fattats eller varit felaktig.
Årets kock Mikko Kaukonen: "Professionella kockar har ett visst ansvar för att få finländare att minska på köttet"
Jordbrukare: "Man kan äta finländskt kött med gott samvete"
Köttkonsumtionen minskar i Sverige - finländarna äter mer kött än tidigare men ändå mindre än svenskarna
Finländarnas köttkonsumtion ökar fortsättningsvis.
EU-avtal öppnar möjligheter för livsmedelsexport – leverpastej från Jakobstad kan skickas till Japan
Snellman Ab vill börja exportera redan i år.
Både konsumenter och köttproducenter vill ha lokala slakterier - men byråkratin är fortfarande stor
Livsmedelsverket signalerar möjliga lättnader i byråkratin.
WWF:s nya rekommendation: Högst sex ägg i månaden, rött kött en gång i veckan och ett glas mjölk om dagen
Grönsaker, fisk och broiler klassas klimatvänliga.
Svingård i Lappträsk får fortsätta sin verksamhet – förutsatt att trivseln i området inte försämras
Verksamheten får inte förorsaka damm, lukt eller buller.
Vildsvinsjakt är en riktig utmaning – i Lappträsk bedrivs den främst genom lurpassande
Djurets klokhet, skygghet och snabbhet försvårar jakten.
"Som vi har sett med Olkiluoto trean är inte kärnkraft en realistisk lösning för tillfället" - Partiernas ungdomsförbund tycker till om klimatfrågor
Ungdomsförbunden svara på klimatenkäten.
Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen
Köttet är av danskt ursprung.
Nu har Västnyland ett eget slakteri - över 250 får slaktades i oktober
Slakteriet ska nu ta emot får, nötkreatur och grisar.
Snellmans krävs på 25 000 euro för arbetsolycka
Arbetare förlorade två fingrar i en transportskruv.
Ölapokalyps slår till mot Storbritannien - koldioxidbrist kan leda till torra halsar hos VM-firare
Också köttproduktionen lider av koldioxidbristen.
Franska slaktare vädjar till regeringen: Skydda oss från veganerna
Stridslystna veganer vandaliserar.
Nej, du kan inte försvara ditt flygande med att du äter mindre kött
"Globala och individuella miljöpåverkningar blandas ihop."
Köttboskapen tar över i Brusaby efter 50 år av mjölkproduktion
Mjölkkorna i Brusaby flyttar ut - köttdjuren flyttar in.
Åbolands sista grisbonde sadlar om
På Kimitoön har man valt att ställa om grisproduktionen.
Snart äter vi konstgjort kött på restaurangen – för bara fem år sedan kostade en biff 250 000
In Vitro köttet är nästan klart för massproduktion.
Veganmamman Petra: Dagens barn blir tvungna att äta grönare för att rädda planeten
Veganfamiljen vill värna om miljön, djuren och hälsan.
SU-ordförande drar en lans för inhemskt kött
Enligt honom är inhemskt kött en miljögärning.
Nyby gård: Nötköttet borde vara en exportvara
Stor efterfrågan på nötkött ger mer klirr i bondens kassa.
Brist på inhemskt nötkött: "Framtiden ligger i konsumenternas händer"
HKScan: Konsumenten borde beakta köttets ursprung.
USA stoppar import av nötkött från Brasilien
Importförbud efter avslöjanden om mutade köttinspektörer.
Amerikanska testade positivt för dopning – får delta i VM
Ajee Wilson uppges ha fått i sig anabol substans av misstag.
17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri
Axel tycker inte det är svårt att döda djur. De är bara mat.
Marknadsförde tyskt kött som finskt - Perniön Liha dömdes till böter
Bolagets vd får böta nästan 4000 euro.