Senaste artiklar
Fisk- och skaldjursexporten ger rekordklirr i Norges kassa: ”Priserna på krabba har varit hårresande höga i år”
Priserna stiger och Norge blir rikare. Många unga har lockats till fiskebranschen.
"Vi har hela tiden haft brist" – köpmän tar till sociala medier för att hitta kräftor att sälja
I år har det varit extra svårt att få tag på kräftor.
Nytt kräftdjur har observerats längs den östnyländska kusten – populationen är särskilt stor utanför Borgå
Kräftdjuret hör till arten Nippoleucon hinumensis.
Den extrema hettan i Kanada har dödat maritimt liv – solen har stekt musslor och skaldjur
Det kan ta 1–2 år innan musselbäddarna återhämtar sig.
Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikter
God kräftsäsong utlovas men alla delar inte traditionen.
Nu får Norge straffa EU-fiskare som söker efter den delikata snökrabban i Svalbard - men det är ändå mer än krabbor som står på spel
Såväl krabbor som olja och gas intresserar många.
Fräscha upp frysta kräftor med Strömsös hemmagjorda lag - det blir så mycket godare
Hemligheten med goda kräftor är att få till en smakrik lag.
Inhemska jätteräkor odlas i Nystad
Räkorna odlas på ett etiskt hållbart sätt.
Kräfta - tio ben och stor stjärt
"Kräftan är vårt godaste skadjur."
Akademat ordnar housewarmingparty
Housewarming med skaldjurpasta och morotskaka.
Pauls grillskola - kunskap om råvarorna
Paul lär ut om grillning.