Senaste artiklar
WHO: Aspartam är nu eventuellt cancerframkallande
WHO rekommenderar vatten framom läsk.
Lite tillsatt socker är hälsosammare än en stor mängd sötningsmedel, säger THL:s sakkunniga angående aspartam
Ser det som ett budskap om att vi borde äta mer naturligt.
WHO: Undvik alla sötningsmedel – bättre med frukt eller helt osötat
Vi behöver hitta andra sätt att minska sockerintaget.
Ny sockerskatt gör livet surare för små läsktillverkare: ”Jag vet inte ett annat land som sysslar med sockerskatt”
Sötsaksskatt? Bra för hälsan, men företagare säger nej.
Också smaksatt vichy kan fräta på dina tänder – tandläkaren berättar vilka drycker som är värst
Ju lägre pH-värde, desto sämre är drycken för tänderna.
Biodling oftast en bisyssla i skärgården – men efterfrågan på lokala honungsprodukter är stor
Biodling och honung lockar även om det inte är en guldgruva.
Studie: Sötningsmedel skadar tarmbakterierna hos möss
Tarmbakterierna har betydelse för ämnesomsättningen.
Den varma hösten räddade sockerbetsskörden - nu förs kampanj för att få fler att odla sockerbetor
Nu levereras sockerbetorna till sockerbruket i Säkylä.
Biodlare: Vädret de kommande veckorna är avgörande för honungsskörden
Den varma försommaren ger bra förutsättningar för skörden.
Jenny har testat olika dieter: Jag lyfter på hatten för dem som äter så här hela tiden
Veganmånaden har hittills varit svårast.
Sockersnålt på daghemmen inte ett problem – ett år senare är det få som knorrar på Kimitoön
Dyrare att servera mindre socker.
Kristdemokraterna vill ge till barnfamiljer och ta av sötsugna
Skuggbudgetsäsongen inleddes i riksdagen.
Den inhemska honungen är slut - men ännu har inte priset höjts
Honungsskörden har inte varit bra på flera år.
Slut med söta mellanmål på Kimitoöns daghem
Kimitoön går in för hälsosammare morgon- och mellanmål.
Pepsico drar ner på sockret
Nya smakingredienser gör det möjligt att minska på sockret.
Pemar blir huvudort för sockerforskning
Ersätter två enheter i Pikis.
Åbo tar till sött vapen i kampen mot ogräset
Blandning av hett vatten och sockerskum prövas i staden.
Lightläsk – är det hälsosammare?
Sommarmånaderna är högsäsong för läskedrycksföretagen.
Amerikaner uppmuntras dricka mer lightläsk
Amerikaner är allt mer skeptiska till läskedrycker.
Sötningsmedel kan öka diabetesrisken
Forskningsresultatet tas emot med en nypa salt i vetenskapsvärlden. Enligt näringsexperter kan man inte dra några definitiva slutsatser på basis av forskningen.
Främmande ämnen i maten
Natriumglutamat, fosfat, ddt, gifter, bakterier, listeria.
Sötningsmedel
Den som håller på med experiment och kemiska ämnen ska aldrig sätta någonting i munnen. Fast en del forskare gör det i alla fall, och tack vare dem har vi i dag flera olika sötningsmedel.
Coca-Cola försvarar aspartam
Coca-Cola försvarar användandet av aspartam i en ny reklamkampanj. Kampanjen är ett svar på att deras lågkaloridryckers försäljningssiffror har sjunkit och på konsumenternas tro att sötningsmedel är ohälsosamt.
Steviaprodukter marknadsförs fortfarande felaktigt
Det är förbjudet att marknadsföra steviaplantan som livsmedel men trots det syns termen fortfarande på många produkter. Vanligtvis innehåller produkterna ändå det tillåtna ämnet stevioliglykosider och inte den olagliga plantan.
Söta kaffet med ansiktsmask?
Ekohandlen Ruohonjuuri säljer malda blad av steviaplantan.