Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En biodlare med skyddsdräkt håller upp en ram med honung och bin.

Biodling oftast en bisyssla i skärgården – men efterfrågan på lokala honungsprodukter är stor

Biodling och honung lockar även om det inte är en guldgruva.

Tekopp och sötningsmedel.

Studie: Sötningsmedel skadar tarmbakterierna hos möss

Tarmbakterierna har betydelse för ämnesomsättningen.

Biodlare med skyddsutrustning på öppnar bikupa.

Biodlare: Vädret de kommande veckorna är avgörande för honungsskörden

Den varma försommaren ger bra förutsättningar för skörden.

KD:s partiledning på presskonferens

Kristdemokraterna vill ge till barnfamiljer och ta av sötsugna

Skuggbudgetsäsongen inleddes i riksdagen.

Bin.

Den inhemska honungen är slut - men ännu har inte priset höjts

Honungsskörden har inte varit bra på flera år.

Barn skär upp frukt på daghem.

Slut med söta mellanmål på Kimitoöns daghem

Kimitoön går in för hälsosammare morgon- och mellanmål.

Pepsicos ledning inklusive koncernchefen Indra Nooyi i mitten besökte New York-börsen i juni 2015.

Pepsico drar ner på sockret

Nya smakingredienser gör det möjligt att minska på sockret.

Sockerbetor

Pemar blir huvudort för sockerforskning

Ersätter två enheter i Pikis.

Stenbeläggning med ogräs.

Åbo tar till sött vapen i kampen mot ogräset

Blandning av hett vatten och sockerskum prövas i staden.

Läskedrycker

Lightläsk – är det hälsosammare?

Sommarmånaderna är högsäsong för läskedrycksföretagen.

burk med läskedryck

Amerikaner uppmuntras dricka mer lightläsk

Amerikaner är allt mer skeptiska till läskedrycker.

En köttdisk med korvar och andra köttprodukter av olika slag.

Främmande ämnen i maten

Natriumglutamat, fosfat, ddt, gifter, bakterier, listeria.

Söta kaffet med ansiktsmask?

Ekohandlen Ruohonjuuri säljer malda blad av steviaplantan.