Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Biodling oftast en bisyssla i skärgården – men efterfrågan på lokala honungsprodukter är stor

Biodling och honung lockar även om det inte är en guldgruva.

Studie: Sötningsmedel skadar tarmbakterierna hos möss

Tarmbakterierna har betydelse för ämnesomsättningen.

Biodlare: Vädret de kommande veckorna är avgörande för honungsskörden

Den varma försommaren ger bra förutsättningar för skörden.

Kristdemokraterna vill ge till barnfamiljer och ta av sötsugna

Skuggbudgetsäsongen inleddes i riksdagen.

Den inhemska honungen är slut - men ännu har inte priset höjts

Honungsskörden har inte varit bra på flera år.

Slut med söta mellanmål på Kimitoöns daghem

Kimitoön går in för hälsosammare morgon- och mellanmål.

Pepsico drar ner på sockret

Nya smakingredienser gör det möjligt att minska på sockret.

Pemar blir huvudort för sockerforskning

Ersätter två enheter i Pikis.

Åbo tar till sött vapen i kampen mot ogräset

Blandning av hett vatten och sockerskum prövas i staden.

Lightläsk – är det hälsosammare?

Sommarmånaderna är högsäsong för läskedrycksföretagen.

Amerikaner uppmuntras dricka mer lightläsk

Amerikaner är allt mer skeptiska till läskedrycker.

Främmande ämnen i maten

Natriumglutamat, fosfat, ddt, gifter, bakterier, listeria.

Söta kaffet med ansiktsmask?

Ekohandlen Ruohonjuuri säljer malda blad av steviaplantan.