Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Yhdysvaltain presidentiksi valittu Joe Biden nostaa käsiää sivuille puhuessaan.

Nu är det klart: Joe Biden blir USA:s nästa president

Kongressen har bekräftat Bidens seger.

Svenska Yles medarbetare Björn Ådahl.

Ett motvilligt farväl till ett förändrat Hongkong

Vår medarbetare Björn Ådahl styr nu kosan mot Malaysia.

Robert Mugabe håller tal 19.11.2017.

Antiklimax och chock: Mugabe höll ett tv-tal men sade inget om att avgå som president

Arméledningen har förhandlat med Mugabe under dagen.

Konservativa Mauricio Macri tar hem segern i Argentinas presidentval den 22 november 2015.

Ny era i Argentina efter maktskifte

Den konservativa oppositionskandidaten vann presidentvalet.

Justietie- och arbetsminister Jussi Niinistö (Sannf), social- och hälsovårdsminister  Hanna Mäntylä  (Sannf), statsminister Juha Sipilä (C), kommunikationsminister Anne Berner (C) och näringsminister Olli Rehn (C).

Sipiläs regering utnämndes

Under eftermiddagen väljer riksdagen talman och vicetalmän.

Skandinavien i Hitlers järngrepp

Skandinavien i nazismens järngrepp

Femdelad dokumentärserie berättar om nazismens inverkan.

Mujica drog inte nytta av sina presidentförmåner utan fortsatte bo i ett litet hus på landet och körde en gammal Volkswagen.

Världens fattigaste president lämnar över makten

Uruguays givmilde president har nu lämnat över makten. José Mujica donerade nästan hela sin lön till välgörenhet och sa i en intervju till Yle Nyheter i höstas att en president ska leva som sina väljare.

Vänsterförbundare och socialdemokrater går ut för att diskutera innan föravtalet om köpet av FN-Steel behandlas.

Delvis ny stadsstyrelse i Hangö

De två kommande åren är det en del nya ansikten i Hangös stadsstyrelse. Också fullmäktiges andra vice ordförande byts ut.

Giorgio Napolitano vid en presskonferens 30.03.2013.

Italiens president meddelade om avgång

Italiens president Giorgio Napolitano avgår. Den 89-årige Napolitano sa i sitt nyårstal på nyårsafton att han inom kort tänker lämna in sin avskedsansökan.

Människor hurrar i Ouagadougou efter att Blaise Compaoré avgått.

Demonstration mot militärstyret i Burkina Faso

I Burkina Faso meddelar oppositionen att den inte godkänner det nya militärstyret. En demonstration mot militärstyret ska i dag ordnas i huvudstaden Ouagadougou.

"Farliga tecken på separatism" i Ukraina

Ukrainas president varnar för "farliga tecken på separatism" i Ukraina. Samtidigt har parlamentet skjutit upp bildandet av regering till torsdagen, och bestämt att den avsatte presidenten bör ställas inför rätta i den internationella brottmålsdomstolen i Haag.

Parlamentets talman tar över presidentens roll i Ukraina

Ukrainas parlament har utsett sin nyutsedda talman till tillförordnad president och försöker bilda en samlingsregering senast på tisdag. Tysklands förbundskansler Angela Merkel gratulerade i telefon oppositionsledaren Julia Timosjenko till maktskiftet.

Demonstrationer igen i Egypten

Flera tusen demonstranter drog i fredags fram i olika städer i Egypten. I huvudstaden Kairo befarades sammandrabbningar mellan anhängare och motståndare till den avsatte presidenten Muhammad Mursi.

Svenska Yle träffade efterlysta islamistledare

Egyptiska åklagare har utfärdat en arresteringsorder på den andlige ledaren för Muslimska brödraskapet, Muhammed Badie och flera andra ledare för rörelsen. Vår utsände har träffat ett par av de efterlysta männen i brödraskapets protestläger i Kairo.

Spänd stämning i Egypten

Stämningen i Kairo och på andra håll i Egypten beskrevs på lördagen som spänd. Sammandrabbningarna på fredagen krävde minst 30 dödsoffer och nya demonstrationer har aviserats. Dessutom kan landet få en ny premiärminister inom kort.

Adli Mansour svors in som tillfällig president

Ersätter landets avsatta president Muhammad Mursi.

Yle i Kairo: Vem ska avgöra landets framtid?

Just nu ser det ut som om läget i Egypten lugnar ner sig något, rapporterar Yles utsända i Kairo, Aleksi Kalliomäki. Mycket snart börjar ändå kampen om vem som ska få besluta om landets framtid.

Ingen fara för finländarna i Egypten

Det finns ingen orsak att ändra på reserekommendationerna gällande Egypten, fastslår Utrikesministeriet. Finlands ambassadör i Egypten Roberto Tanzi-Albi uppger att läget är lugnt. Han uppmanar ändå turister att inte resa till de stora städerna i Egypten nu på grund av oroligheterna i landet.

Emir Hamad bin Khalifa Al Thani av Qatar

Tronskifte i Qatar

Ett tronskifte ser ut att vara på gång i Qatar. Emir Hamad bin Khalifa al-Thani ge över makten till sin son kronprins Tamim bin Hamad al-Thani.

Cabello kan bli Chávez tillfälliga efterträdare

Nationalförsamlingen i Venezuela har beslutat att låta Diosdado Cabello fortsätta som talman. I och med beslutet kan Cabello bli den som tillfälligt tar över presidentmakten om president Hugo Chávez inte kan fortsätta regera.