Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

ÅST

Intensiv och intim musikal

Hon står där helt förkrossad, han minns deras första möte. Så här ser upptakten ut till Åbo Svenska Teaters nya musikal The Last 5 Years. Mi Wegelius recenserar.

En Gudsbild som håller

Johan Westerlund är präst i Pojo som i musiken hittar vägar till en Gudsbild som håller. Därför tre Andrum med en litet överraskande infallsvinkel.

Två luckor i Skata rf:s julkalender

Fönster blir julkalenderluckor i Jakobstad

Det är december och julkalendertid. I Jakobstad har stadsdelsföreningen Skata rf än en gång ställt till med en julkalender där luckorna utgörs av fönster.

Propagandajakten

Kuntsi deltar i museernas propagandakampanj

Med i en ny slags webbkampanj.

Prins William intervjuas av CNN

William: George är en rackare

Den nyblivne fadern prins William i Storbritannien säger att den nya rollen som pappa redan har förändrat honom. Han berättar också att han övade sig i att fästa barnstolen i baksätet av bilen för att inte misslyckas med det inför den samlade pressen.

Unge av bengalisk tiger på djurgård i Peru

Sällsynt vit tigerunge i Peru - se bilder!

En sällsynt vit bengalisk tigerunge blev genast från sin födsel ett dragplåster i djurgården Huachipa i Peru. Den lilla tigerflickan väger nu omkring fem kilo och får mat av sina vårdare eftersom modern inte har tillräckligt med mjölk.

Programboken för alla evenemang under Umeå2014.

Österbotten syns då Umeå blir kulturhuvudstad

Österbottniska kulturaktörer uppmuntras att göra sig mera synliga i och med att Umeå blir Europas kulturhuvudstad 2014. Bland annat blir projektsamarbete aktuellt mellan Vasa och Umeå.

Museichef Selma Green

Museibesökarna i Vasa profileras

I Vasa vill man få större klarhet i vem som egentligen besöker Kuntsis museum för modern konst och Tikanojas museum. Därför kommer man i år att börja profilera museibesökarna berättar museichef Selma Green.

Jyrki Linjama

Kyrkoopea i Kimito i sommar

En unik kyrkoopera ges i Kimito i sommar. Verket Johannes Döparens födelse är komponerad av Jyrki Linjama och framförs den 7 juli i kyrkan i Kimito.

Finlandssvensk rekordsatsning i Jakobstad

Över 40 miljoner euro, närmare än så vill inte fastighetsdirektör Bill Anckar på Stiftelsen för Åbo Akademi precisera campusinvesteringen i Jakobstad. Campuset är den största satsningen i modern tid av Stiftelsen för Åbo Akademi.

Färgbad vid Kuntsis museum i Vasa

Färgbad ger mångsidiga upplevelser

Genom färgbad är det meningen att barnet skall få utforska sin värld utgående från färger och få mångsidiga sinnesupplevelser. Färgbaden riktar sig till barn mellan fyra månader och upp till tre år. Johanna Kull är museipedagog och leder färgbadsgrupperna på svenska.

Ett läkarrecept som har en röd stämpel med texten kultur på recept på sig.

Kultur blir medicin i Vasa

Kultur ger näring åt själen. Det är tanken bakom projektet "Kultur på recept" som kommer att genomföras i Vasa lördagen den 26 januari.

Påven börjar twittra

Nu har även Påven tagit steget in i den moderna kommunikationsteknikens värld. I dag meddelade Vatikanen att Benedictus XVI ska börja twittra.

Snart officiell start för internationellt konstcenter på Sarfsalö

Förra veckoslutet var det inofficiell visning av miljardärparet Zabludowicz konstsamlingar på Sarfsalö för inbjudna gäster. Det var en internationell samling av konstnärer, konstsamlare och konstproffs som bekantade sig med Anita Zabludowicz samlingar. Till de inbjudna hörde också Nina Björkman-Nystedet, ordförande för kulturnämnden i Lovisa.

Nationalbaletten uppträdde på Vasa torg.

Nationalbaletten besökte Vasa

Nationalbaletten firar 90-årsjubileum på turné. På onsdag kväll var det Vasas tur.

Teddybjörnarnas picknick under museiveckan i Vasa.

Museiveckan drog besökare i Vasa

Nästan 1200 personer besökte Kuntsi museum för modern konst och Tikanojas konsthem i Vasa under museiveckan förra veckan. Det är en fördubbling jämfört med museernas normala besökarantal.

Systrarna Alea (Irina Björklund) och Krista (Nina Hukkinen) i vägsjälar, 1998

Tv-serien Vägsjälar om unga människor i ett urbant Helsingfors från 1998

Ett dödsfall flätar samman ungas liv i Helsingfors.

Människor dansar

När diskomusiken kom till Finland

Diskookulturen passiverar och förstör ungdomen, eller?

Spårvagn i helsingfors 1937

Vår vackra huvudstad Helsingfors 1937

Skinande bilar, skramlande spårvagnar och originella vinklar

Kille med hörlurar.

Pål Pressli får en öronlappsstereo

Öronlappsstereo kallar Pål Pressli denna nya grej.

Henry Parland

Henry Parland: modern nu och för hundra år sedan

Hnery Parlands texter lever vidare.