Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Pojke kör fort med moped

Polisen granskade mopeder i Ekenäs - nästan alla hade brister

Det fanns brister i nästan alla kontrollerade mopeder.

Brandbackens servicecenter

Professor: Omförhandla 15 år långa avtal inom äldrevården om de inte fungerar

Arne Nummenmaa: Vi lärde oss via missar i Raseborg.

Bussolyckan nära Sveg i Sverige den 2 april 2017

Sydsvenskan: Kritik riktas mot olycksbussens verkstad

Kritiseras av Arbetsmiljöverket på 19 punkter.

Skylt till Hongas servicehus

Regionförvaltningsverket reagerar på läget vid Hongas servicehus

Regionförvaltningsverket ser det alltid som en stor sak då det handlar om misstankar om brister i grundvården. Det har fått in två anmälningar om servicehuset Hongas i Borgå.

Operation

Hjärtkirurgin för dyr för Vasa sjukvårdsdistrikt

På tisdag avgörs än en gång hjärtkirurgins öde i Vasa sjukvårdsdistrikts fullmäktige. Nu höjer Vasa centralsjukhus förre hjärtkirurg Kari Teittinen ett varningens finger och säger att resurserna måste öka om det ska gå att bevara.

Panikolycka under Love parade i Duisburg den 24 juli 2010.

Tio åtalas för Love Parade-olyckan

I Tyskland har tio människor åtalats för bland annat dödsvållande i samband med festivalolyckan i Duisburg år 2010. Bland de åtalade finns festivalarrangörer och stadens anställda.

Lyssna på barnen

Ann-Mari Stenhammar utreder det stöd som barn och unga med funktionshinder får i Sverige. Hon talar varmt för att barn och unga behöver göras mer delaktiga i de beslut som berör dem.

Hästmaletkött

Brister i kontroll av slakthästars medicinering

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel.

Säkerheten på förbindelsefartyg förbättras

Säkerhetsfrågor på förbindelsebåtar är på tapeten igen. På torsdag fick vi höra att Trafiksäkerhetsverket Trafi fått in en anmälan om tiotals säkerhetsbrister på m/s Satava som trafikerar på Iniörutten.

Byggarbetare.

Polisen utredde byggplatser - 115 fel hittades

Helsingforspolisen kontrollerade identitetskort och skattenummer på 93 byggplatser och hittade 115 fel.

Djur dog av stöt från trasig elkabel

Elkabel gav dödsstöt: Fyra djur döda i dike

Fyra döda djur i ett dike, som fått en stöt av en trasig elkabel väcker diskussion på Facebook. Bilderna på de döda djuren, en hund och tre mårdhundar har omkring 2 500 delningar.

Ingång till Kevas kontor.

Keva: Ingen personalprotest

Pensionsbolaget Keva tillbakavisar uppgifter i medierna om en utmarsch vid ett personalmöte i morse. Det var tidningen Etelä-Suomen Sanomat som skrev att en del av personalen hade lämnat ett personalmöte, som sammankallats av vd:n Merja Ailus. Läs också: Räty: Ailus ledarskap har stora brister

Munksnäs badstrand i Helsingfors.

Vi har för få ögon på oss när vi simmar

Helsingfors badstränder har inte tillräckligt med badvakter. Det här slår man fast i en utredning som Helsingfors miljöcentral låtit göra.

Privatisering är framtidens melodi för Esbo hälsovård

Esbo banar vägar för nytänkande inom hälsovården. Nu gäller det att premiera effektivitet och innovativitet menar SFP:s Stig Kankkonen.

Motorvägsavtaget till Liselund i Vasa.

För bilar skadlig stenkross har använts på motorvägen i Vasa

Även på Vasa motorväg har man använt den speciella sort av stenkross som misstänks ligga bakom problem med bilarnas kamremmar. I somras, när Vasa motorväg delvis fick ny beläggning, användes den här formen av stenkross som bindmedel i asfalten, skriver Helsingin Sanomat idag.

Brister inom svensk service tas inte på allvar

Äldre får inte hemvård på svenska. Socialtjänsterna är i ena endan av staden då kunderna finns på den andra. Brister inom social- och hälsovården på svenska i Helsingfors har rapporterats men ingenting har hänt.

Brister i funktionshindrades bostäder

Nästan hälften av personer med funktionshinder och person med utvecklingsstörning bor i vanliga bostäder. Det finns ändå stora brister i hemmen.

Sälgrunds fyr i Kaskö.

Sälgrunds fyr har brister i säkerheten

Sälgrund i Kaskö tar emot besökare även i år på internationella fyrdagen på söndag. Men på grund av att Trafikverket stängt fyrarna av säkerhetsskäl kommer det inte att vara möjligt att gå upp i fyren den här gången, berättar Kari Häggblom som sköter transporten ut till ön.

Brister vid planering av ridmanege

Olycksutredningscentralen har gjort framsteg i utredningen av ridmanegen som rasade i Laukas i februari. En 10-årig flicka omkom i olyckan och två personer skadades allvarligt.

småbarnshänder och en vucen kvinnas händer som leker på golvet med träbilar.

Barnskyddsanmälningarna blir liggande för länge

Det finns brister i barnskyddet i många kommuner i Egentliga Finland. Kommunernas pressade ekonomi antas vara en av orsakerna till att barnskyddet inte alltid fungerar som det ska.

Thian Daengna trivs med arbetet som bärplockare

Kollektivavtalet gäller också utländska arbetstagare

Det finns fortfarande många brister i utländska arbetares arbetsförhållanden, säger inspektör Kristiina Linna som granskar utländska arbetstagares förhållanden i bland annat Åboland.

Mjukisdjur

Salo ombeds se över barnskyddet

Salo har fått en föreskrift om att vidta åtgärder så att barnskyddet uppfyller bestämmelserna.

Stålverket Koverhar

Säkerheten bäst på de största fabrikerna

Förra veckans uppståndelse kring Forcits fabrik i Laukas väckte också frågor kring säkerheten på andra fabriker runt om i Finland.

Många barer slarvar med kontrakten

Arbetarskyddet granskade små barer och cafeer - 50 av 70 granskade ställen fick olika sorters anmärkningar gällande kontrakten.

Ryttare tränar sin häst på travbanan i Vasa.

Turerna kring hästsportcentret får skarp kritik

Vasa stad får skarp kritik av revisionsnämnden för turerna kring hästsportcentret. Revisionsnämnden presenterade sin berättelse för fjolåret på onsdagen och när det gäller hästsportcentret konstaterar man att den interna bevakning och projekthanteringen av hästsportcentret har fallerat kraftigt.

Nordsjötullen: "Varannan långtradarlast är en trafikfara"

Många långtradare i utrikestrafik har brister som hotar trafiksäkerheten, men problemen gäller inte bara utländska fordon. På Tullen i Nordsjö hamn, Helsingfors, bedömer man att varannan långtradare slarvar med att surra lasten och därför utgör en säkerhetsrisk.

Södra viken i Ekenäs

Konsult risar Raseborg

Raseborg kan bli Finlands Grekland, säger konsult. Bristande förtroende och fel sorts attityd är något som måste förbättras i Raseborg. Det framkommer ur konsultföretaget Novetos färska förslag till strategi för Raseborgs stad.

Buss

Busstrejken i Vanda slut

Busstrafiken i Vanda torde återgå till det normala i morgon då chaufförerna återvänder till arbetet efter att ha strejkat i en vecka. Bussbolaget Veolias huvudförtroendeman Jani Hartikka bekräftar att strejken är över och att parterna ska börja förhandla.

Nötkött i butiksdisk

Företag slarvar med egenkontrollen av livsmedel

Sydspetsens miljöhälsa tar i med hårdhandskarna mot livsmedelskiosken och grillcaféet Bug´s Center i Ekenäs. Också andra företag i Västnyland har haft brister i egenkontrollen.

Omfattande tjälskador på vägarna

Den ovanligt kalla våren har gjort att många vägar är i uselt skick. Tjälen har gått djupt och lett till stora ojämnheter och sprickor i vägytorna.

Pargasborna grillar fastighetschefen

Mögelproblem är på tapeten i Pargas och nu ställer Pargasborna fastighetschef Seppo Pihl mot väggen.

Läkare talar i telefon på mottagning.

Stor brist på läkare i Jakobstad

Det råder stor brist på läkare på hälsovårdscentralen i Jakobstad. Den här veckan finns det bara 70 mottagningstider på läkarmottagningen. Läkarbristen beror på det att tre läkare nyligen har slutat.

"Kanske vi hittar hästkött i Västnyland"

Miljöhälsochef Iiro Koppinen är förvånad över att det finns hästkött i produkter som ska innehålla nötkött. Koppinen säger att det beror på att egenkontrollen hos företagen inte fungerar och att myndigheterna inte gjort sitt jobb.

Haartmanska sjukhuset

"Svårt sjuka låg på golvet"

Sjukskötare Charlotta Malmsten chockades av situationen på Haartmanska sjukhuset, som hon besökte i december. Svårt sjuka var tvungna att ligga på golvet.

Stor brist på dagisvikarier i Karleby

Det är stor brist på vikarier inom dagvården i Karleby. Bristen är speciellt stor på de svenska daghemmen och föräldrar har reagerat på att det förekommer finskspråkiga vikarier.

Bygge

Kampen mot grå ekonomi går långsamt

Det förekommer fortfarande en hel del brister i övervakningen av grå ekonomi på byggplatser. Skatteförvaltningens kontroll av hundra byggplatser på olika håll i Finland visar att det tar en tid att driva igenom förändringar.

Karleby prickas för allvarliga brister i vårdlokaler

Hälsocentralens bäddavdelningar i Karleby har allvarliga brister. Lokalerna är för trånga, patienter ligger i korridoren och virus sprids alltför lätt på grund av gemensamma toaletter.

Ekåsens spykioatriska sjukhus i Ekenäs i vårbild,

Dyr psykoterapeututbildning syns i utbudet

Det är brist på svenskspråkiga psykoterapeuter i huvudstadsregionen. Bristen beror delvis på att utbildningen är dyr för den som vill bli psykoterapeut, delvis på att behovet ökat.

Åldringsvård

Förklaring om äldrevården krävs av Esbo

Esbo måste föklara bristerna inom äldrevården, kräver biträdande justitieombudsmannen. På många äldrevårdsenheter har problem framkommit.

Kärnkraftverket Brunsbüttel i Schleswig-Holstein

EU: Hundratals brister i kärnkraftverken

Hundratals säkerhetsbrister har påträffats i europeiska kärnkraftverk. Flest brister har de franska anläggningarna. Det framgår av en EU-rapport som ännu inte har publicerats.

Elever i skolmatssalen

Esbo inspekterar skolmaten

Nu ska skolmaten i Esbo granskas. Det här har Esbo stad beslutat efter kritiken mot företaget Blue Service Partners Oy.

Alexander Stubb

Stubb: Man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder.

Tehy: Svårt att hitta vårdpersonal

Det blir allt svårare att få tag på behörig vårdpersonal, konstaterar vårdfacket Tehy. Facket har frågat sina huvudförtroendemän runtom i landet om hur personalläget ser ut inför sommaren. Svaren visar att bristen på utbildad vårdpersonal håller på att bli värre.

Gundel Niemi

Elever i behov av skolpsykolog måste vänta till hösten

Bristen på skolpsykologer aktualiserades igen i samband med tragedin i Hyvinge. Gundel Niemi, som är skolpsykolog i Vasa övningsskola, har hand om mellan 800 och 850 elever. Hon säger att hon hinner med långt i från alla. - Jag har lång kö till hösten eftersom mitt arbete tar slut nu då skolan stänger.

Åldringshem

Skärpt granskning av äldreboende

Anhöriga till personer som bor på åldringshem och serviceboenden har blivit flitigare med att påtala brister. Ofta är det också någon i personalen som påtalar missförhållanden och då handlar det ofta om personaltätheten.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida