Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kuvassa on Stockmannin myymälä Helsingin Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kulmassa.

Nischa sig och sälja bort allt annat - så räddas Stockmann, enligt expert

Är coronapanemin sista spiken i kistan för Stockmann?

Flicka med händerna mot regnig vindruta.

Extrem sjuklighet bland överskuldsatta - skuldstressen förkortar liv

Var sjätte överskuldsatt har försökt ta sitt liv.

Riku Westerlund

Snabblånebolagen jagar på nätet – Riku fastnade i ett skuldträsk och tänkte gå under

Det går alldels för lätt att få snabblån säger drabbade.

siluett av en sittande person mot reflekterade solljus.

Skambelagt att vara överskuldsatt på grund av snabblån

Skuldrådgivare: "Räntorna kan vara upp till 1000 procent".

Greklands finansminister Eucleidis Tsakalotos.

Eurogruppen försiktigt positiv till skuldlättnader för Grekland

Skuldavskrivningar är däremot uteslutna.

Skuldrådgivare Mona Isberg

Många skäms för sina problem med ekonomin

Snabblån ger mycket arbete åt skuldrådgivare.

Jolla använder operativsystemet Sailfisch

Jolla i skuldsanering

Jolla vill få tilläggstid för att få finanserna i skick

Gina Rivera ler mot kameran

Att leva med skuldsanering

De grundade Vasanejdens Stackare r.f.

Man med huvtröja står vänd mot ett stängsel.

Skuldsatta vill ha öppenhet

Skuldsatte Stefan efterlyser hänsyn och öppenhet.

Börshuset i Aten.

Djupdykning i Aten

Politisk oro i Grekland ledde på onsdagen till att aktiekurserna på börsen i Aten föll sällsynt mycket för andra dagen i följd. Samtidigt har räntan på statsobligationer gått upp till nivåer som ohållbara för staten.

Risto Salminen

Pank, skuldsatt och sömnlös? Ring Risto!

"Jag är i sticket!" Så börjar de flesta samtalen till Risto Salminen på skuldrådgivningen i Vanda. Samtidigt larmar stadens social- och patientombudsman för att allt fler hamnar i en skuldspiral.

Urho-Tv

Urho-Tv lägger lapp på luckan

Sportkanalen Urho-Tv avslutar sin verksamhet den 1 april. Urho-Tv äger sändningsrättigheterna till den inhemska fotbolls, basket och volleybolligan.

Räkningar

Esbobor har höga skulder

Kunderna hos Esbo stads ekonomi- och skuldrådgivning har ökat med en fjärdedel sedan 2012, och ansökningar om skuldsanering har ökat med nästan hälften.

Masken i Jakobstad.

17 bostadsbolag blir ett enda bolag i Jakobstad

Fastighetsbolaget Ebba inledde verksamheten i Jakobstad vid årsskiftet. Åratal av diskussioner har föregått beslutet. Bolaget samlar alla 17 kommunala bostadsbolag under en hatt, enda undantaget är studentboendet Bodgärdet som är i skuldsanering.

Nils och Barbro Lindberg utanför huset i Kristinestad.

Kärlek och 22 år av skulder

Nils Lindberg hade varit skuldsatt i åratal. En morgon vaknade han och visste att han skulle träffa kvinnan han skulle leva resten av livet med. Vem det var hade han ingen aning om. Och den dagen mötte han Barbro.

Räkningar

Det ska bli lättare att få skuldsanering

Privata näringsidkare och yrkesutövare ska ges bättre möjligheter till skuldsanering. Det föreslår en arbetsgrupp vid justitieministeriet.

Ingen nödfinansiering för Talvivaara

Det krisdrabbade gruvbolaget Talvivaara har inte lyckats få in de 40 miljoner euro i nödfinansiering, som man skulle ha behövt under den tid bolaget genomgår skuldsanering. Vd Pekka Perä vägrar ta ställning till hur nära konkurs bolaget nu är.

professor Sixten Korkman vid Aaltouni

Korkman: Bankunionen behövs

Professor Sixten Korkman förutspår problem i den europeiska skuldkrisen inom ett år, trots att läget just nu ser lugnt ut. Det är främst läget i Portugal, Grekland och Italien som oroar.

Tuomioja: Grekland kan behöva ett tredje krispaket

Grekland kommer sannolikt att behöva nya krislån, spår utrikesminster Erkki Tuomioja. I en intervju för Sveriges Radio säger Tuomioja att han inte är förvånad över om pengarna till Grekland tryter.

Café Ekborg.

Lapp på luckan för Café Ekborg

Café Ekborg i Svartå stängde sina dörrar den sista maj. Det är en stor förlust för hela bygden anser Svartå byaråds ordförande.

Martti Hetemäki

"Finland ska hålla fast vid säkerheterna"

Finansministeriets statssekreterare Martti Hetemäki anser det självklart att Finland kan motsätta sig en grekisk skuldsanering. Beslutet om en skuldsanering kräver enhällighet mellan euroländerna.

STX behöver nödlån på hundratals miljoner

Det sydkoreanska bolaget STX som äger flera varv i Finland behöver hundratals miljoner euro i nödlån för att kunna fortsätta med sin verksamhet. Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap behöver STX åtminstone 560 miljoner euro i tilläggsfinansiering.

25 personer inför rätta för Kaustbyfestivalens konkurs

På torsdagen inleddes huvudförhandlingen kring Kaustby folkmusikfestivals konkurs vid Mellersta Österbottens Tingsrätt. På grund av det stora antalet åtalade och det mediala intresset hålls förhandlingar undantagsvis i stadshuset Karleby.

Mats Selenius

Tryckeripersonalen vägrar ta skulden

Den tidigare personalen på Ekenäs tryckeri tar inget ansvar för tryckeriets trångmål. Huvudförtroendemannen är förvånad över ägaren Leena Mäkijärvis kritik.

Euro

Euroländerna undertecknade ESM-avtalet

Den europeiska stabilitetsmekanismen ( ESM) har nu officiellt tagits i bruk. Avtalet undertecknades under finansministrarnas euromöte i Luxemburg. Stabilitetsmekanismens syfte är att fungera som en buffert mot framtida ekonomiska kriser i eurozonen.

20 år av med- och motgångar för Logset

På fredagen firade skogsmaskintillverkaren Logset 20 år. Under de två decennierna har företaget haft både med- och motgångar. 2009 var konkursen nära, men företaget klarade sig genom skuldsanering som man dessutom kunde bryta i förtid.

Försvarsminister Jyri Häkämies

Häkämies: Barmhärtigare villkor för skuldsanering

Näringsministern föreslår i tidningen Kauppalehti att företagare som misslyckats ska få sina skulder avskrivna efter två år jämfört med upp till fem år i dag. Skuldsanering hindrar företagare att försöka på nytt.

Nyberg väntar inga goda nyheter om Grekland

Det är ganska uppenbart att Grekland inter har lyckats med de planerade åtstramningarna, säger Peter Nyberg, tidigare överdirektör på Finansministeriet. Enligt Nyberg borde man ha gjort en skuldsanering för länge sedan.

Bildmontage med Grekisk flagga och euromynt

Grekiskt utträde skulle stå Finland dyrt

De direkta förlusterna 2,4 miljarder euro.

Räkningar

Allt fler behöver skuldsanering

Allt fler finländare ansöker om skuldsanering, visar Statistikcentralens uppgifter. I fjol ansökte över 3 500 personer om skuldsanering, en ökning med 10 procent jämfört med året innan.