Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

100-skylt vid riksåttan, förlängningen av Smedsby omfartsväg

Snart gäller sommarhastigheter på vägarna

Vägskyltarna ändras under slutet av veckan.

Reklam. Både Sonera och Elisa hävdar att deras 4G-nät är snabbast.

Elisa och Sonera hävdar båda att just deras 4G-nät är snabbast - hur är det här möjligt?

En professor vid Aalto-universitetet tolkar mätningarna.

Polissymbol på en utevägg.

Mopedist smet undan polisen

Polisen i Jakobstad söker en mopedist som inte stannade trots polisens tillsägelse. Tidigare på torsdag inträffade en kollison mellan en cyklist och en personbil.

En människa som åker på en röd motorcykel. Personen är svarklädd med svart hjälm på huvudet.

Lång raka lockar till fortkörning

Motorcyklister verkar gilla Mårtensbyvägens långa raka i Sibbo. På söndag åkte två motorcyklister fast för fortkörning - igen.

Finlands damlandslag i fotboll, 2013.

VIFK-tjejer på landslagsläger

Igår åkte Linnea Hjerpe, Adelina Ragnäs och Fanny Fors från Vasa IFK till idrotts- och träningsscentret Eerikkilä på landslagsläger. Nu ska de testas och utmanas.

Fortkörning.

Polisen söker fartdåre

Polisen söker efter en person som gjort sig skyldig till ett trafikbrott igår, söndag. Det var vid 15-tiden som en förare i en personbil på riksväg 8 i Kronoby körde rejäl överhastighet, 130 kilometer i timmen på området där det rådde 80-begränsning.

En skylt som visar hastighetsbegränsningen 80 km/h.

Nu blir det vinterhastighet på våra vägar

I dag börjar övergången till vinterhastighetsbegränsningar längs de österbottniska vägarna. Då gäller 80 kilometer i timmen som högsta tillåtna hastighet, istället för 100.

En bil kör på väg där skylten visar hastighetsbegränsning på 80 kilometer per timme.

Fortkörning och rattfylleri under veckoslutet

På veckoslutet sysselsattes de västnyländska poliserna av bland annat rattfyllerister. I Lojo körde en bilist alldeles för fort.

Alkoholmätare

Motorcykeljakt i Vasanatten

Natten till lördag gjorde sig en 26-årig man i Vasa sig skyldig till ett flertal trafikbrott och -förbrytelser. Den drogpåverkade motorcyklisten greps slutligen i Roparnäs

Sebastien Ogier

Ogier kan säkra mästerskapet i Australien

Sebastien Ogier jagar totalsegern redan i Australien men utmanas igen av bl.a. två finländare och kanske Andreas Mikkelsen som leder rallyt efter två specialsträckor.

Polisbil

Mopedförare körde över 100 km/h i Vasa centrum

En 16-årig mopedförare flydde undan polisen i Vasa på tisdag eftermiddag. Under flykten körde han om bilar med en hastighet på över 100 kilometer i timmen.

Bilden tagen från Yle/Oulu

Flera inbrott under helgen

Polisen i Egentliga Finland rapporterar om flera fall av rattfylleri under helgen. Inbrottsjuvar var också i farten, bland annat var det inbrott i en klubblokal i Pikis och i en fritidsbostad.

Rektor Marica Ylinen vid Yttermalax skola

Flera farliga ställen för skolbarn i Malax

I Malax finns det många farliga ställen för den som cyklar eller går till skolan. I alla fall om man får tro de som prickat i farliga ställen på vår interaktiva karta på webben. Rektor Marica Ylinen vid Yttermalax skola håller med.

Polisbil med nödnummer 112 på sidan.

Våldsam avkörning i Salo

I lördags vid halv 12 tiden körde en man av vägen i Salo. Mannen var påväg till Åbo på riksväg 1 i en hastighet på 130 km i timmen då han plötsligt tappade kontroll över bilen.

155 kilometer i timmen på stamvägen i Ingå

En ung man från Helsingfors körde allt för fort på stamväg 51 i Ingå på onsdagseftermiddagen. Flera båtmotorer har åter rapporterats stulna i Raseborg.

Spanska tågföraren varnades tre gånger

Föraren avslutade sitt telefonsamtal med konduktören endast elva sekunder innan tåget spårade ur. Konduktören är ändå inte medskyldig till olyckan.

Spanska lokföraren inför domare

Lokföraren på olyckståget i Santiago de Compostela ska höras av domare på söndag. Tidigare har han vägrat att tala med polisen.

Bil

Rattfyllerist i Hangö körde in i ett träd vid frihamnens port

En ung Hangöbo misstänks för rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Mannen körde på tisdag kväll med hög hastighet från Hangö centrum till frihamnen. Där körde han in i ett träd.

Fartdåre i Österby

En bilist körde 104 km/h på Tenalavägen i Österby i Ekenäs på måndag eftermiddag. Högsta tillåtna hastighet är 50 km/h.

En båt körde för fort in i Norra hamnen i Ekenäs, vågorna skadade andra båtar. Polis och Ekenäs sjöbevakningsstaion på plats.

Topp fem på Västnylands webb

Hög hastighet och en drunkningsolycka lockade läsare på Yle Västnylands webb förra veckan.

En båt körde för fort in i Norra hamnen i Ekenäs, vågorna skadade andra båtar. Polis och Ekenäs sjöbevakningsstaion på plats.

Båtförare körde för fort in i Norra hamnen

Åtminstone fyra båtar skadades i Norra hamnen i Ekenäs då en båtförare körde in i hamnen med för hög hastighet i går kväll.

Motorcyklist körde allt för fort

En 23-årig man är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört motorcykel med rejäl överhastighet.

Fraktfartyg med sovande kapten nära grundstötning

Flera fartyg befann sig i närheten då Gränsbevakningen hindrade fraktfartyget Crown Mary från att köra på grund söder om Kökar. Fartygets kapten var berusad och hade somnat vid rodret. Han svarade inte på anrop och körde på autopilot. Ett annat fartyg måste väja för att undvika att krocka.

En lastbil och några personbilar kör på riksväg 25 i Horsbäck i Raseborg.

Vårdslös långtradarchaufför på riksväg 8 anmäldes

En långtradarchaufför som kört vårdslöst på riksväg 8 togs fast i Pedersöre på onsdag eftermiddag. En medtrafikant larmade nödcentralen när chauffören gjorde farliga omkörningar i hög hastighet i Vörå.

Lukas Podolski, Tyskland-Ecuador maj 2013

Tyskt mål efter sju sekunder – se video

Det tog bara sju sekunder för Lukas Podolski att öppna målskyttet i Tysklands träningslandskamp mot Ecuador. Den förbluffande snabba fullträffen ledde tyskarna till en 4–2-seger.

Rattfyllerist landade i diket

I söndags sladdade en personbil av vägen ner i diket i Storkyro. Bilen voltade och landade på taket.

Motorcyklist körde 170 km/h på riksväg 25

På fredagskvällen körde en 23 år gammal man från Raseborg med motorcykel över 160 kilometer i timmen i Åsenby i Raseborg. På vägavsnitt på riksväg 25 gäller en hastighetsbegränsning på 80 kilometer i timmen.

Fortkörning.

60 km i timmen för fort i Karis

140 kilometer i timmen där 80 var tillåtet gav temporärt körförbud för kvinna i Karis.

Polisrazzia

Biljakt och rattfyllerister höll polisen sysselsatt

Fredagen och natten till lördag var en bråd tid för polisen. En man är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten när han försökte köra undan polisen.

Janne Smeds.

Sommarhastigheterna dröjer

Det dröjer ännu åtminstone en vecka innan vi övergår till sommarhastigheter på våra vägar. Janne Smeds som är trafikinstruktör vid Hälsa& Trafik tycker det är bra.

hastighetsmätare i bil

Fortsatta vinterbegränsningar på vägarna

Vinterbegränsningarna på vägarna fortsätter att gälla i en vecka till. På grund av den kalla våren har närings-, trafik- och miljöcentralerna beslutat att hastighetsbegränsningarna börjar höjas först nästa vecka, och inte i dag vilket tidigare har meddelats.

Trafikljus i Vasa

Trafikljus och rondeller ska få ordning på korsningar i Jakobstad

Det blir trafikljus i den östra infarten till Jakobstad, det vill säga korsningen Bottenviksgatan, Skolgatan och Östra Ringvägen. Det andra alternativet var en rondell men tekniska nämnden föredrog trafikljus. Nämnden var enig trots att båda förslagen haft förespråkare i debatten som föregick beslutet.

Elfte gången fast utan körrätt

En Salobo åkte i söndags fast för att ha kört bil utan körrätt för elfte gången under ett år. Kvinnan var drogpåverkad.

Bilist i diket på Oljevägen

En ung kvinna körde i diket på Oljevägen i Sibbo vid femtiden i morse. Hon fördes till sjukhus för kontroll.

Snöfall kan leda till förseningar i kollektivtrafiken

De kommande dagarnas snöfall kan leda till att lokalbussarna blir försenade på onsdag och på torsdag.

bil i mörker

Sex skadades i Hangö

Sex personer skadades i en avkörning i Hangö på lördagen. En bilist körde allt för snabbt i Hangö centrum. Färden slutade när bilen körde mot ett träd.

Övervakningskamera.

Brist på pengar gör att hastighetsövervakningen haltar

Trafikverket och polisen har en längre tid planerat en ny form av hastighetsövervakning där man utnyttjar ny teknik för att få fram bilarnas medelhastighet. Planerna skjuts ändå fram i brist på pengar.

Fartdårar och rattfulla sysselsatte polisen

Både i Raseborg och i Lojo kördes det för fort på lördagen (29.9). I Raseborg var det en bilist som hade för bråttom, medan det i Lojo var motorcyklister som körde för fort.

De flesta bilister kör nu sakta i Borgå centrum

Efter några månader med ny, lägre, hastighetsbegränsning i absoluta centrum av Borgå noterar staden inga större förändringar i uppmätta hastigheter.

En bil kör på väg där skylten visar hastighetsbegränsning på 80 kilometer per timme.

Fartdårar åkte fast i Tenala

Tre bilister åkte fast för mycket hög hastighet i Tenala i fredags. Samtliga körde med en hastighet på mellan 130 och 140 kilometer i timmen då hastighetsbegränsningen är 80.

Rörliga polisen övervakar trafik

Höga hastigheter på sommarvägarna

Hastigheterna i trafiken stiger under sommarmånaderna och det är också då de flesta dödsolyckorna inträffar. Enligt rörliga polisen är överhastighet och alkohol ofta inblandade i allvarliga olyckor.

Föråldrad lag farlig för fotgängarna

Brister i vägtrafiklagen leder till farosituationer för fotgängarna. Eftersom lagen inte anpassas efter nya fordon måste fotgängarna dela gatuutrymme med sådana som rör sig betydligt snabbare - bland annat rullskridsko- och longboardåkare.

Christian Bale i Batman begins

Batman skulle kraschlanda

Färsk forskning i Storbritannien visar att superhjälten Batman skulle kunna flyga med hjälp av sin mantel också i det verkliga livet. Att landa skulle däremot vara omöjligt.

Ett polismärke på en polis uniform.

Vansinneskörning med 220 km/h på riksettan

Två ryska män vansinneskörde på riksväg 1 i S:t Karins och Pemar på lördagsmorgonen.

Fartdåre greps i Korsholm

En bilist som körde körde 155 km/h på 100-område greps på söndag kväll på riksväg 8 i Rimal, Korsholm. Föraren, en man född 1988, försattes i körförbud

100 km/h i Österby

En man blev av med körkortet då han körde 100 km/h på riksväg 25 i Österby i Ekenäs på tisdag kväll.

Tre sjöbevakare i båt

Sjöbevakarna väntar sig en jobbig midsommar

Sjöbevakarna på Glosholm i Borgå skärgård väntar sig en jobbig midsommar. Det rätt fina vädret lockar folk ut till sjöss.

Älg.

Varning för älgar!

Trafikskyddet varnar för att risken för älgolyckor ökar så här års. Älgkorna överger sina fjolårskalvar som nu irrar omkring och själv måste söka sin föda. Det säkraste sättet att undvika olyckor är att sänka hastigheten.

Fem miste körkortet i polisens razzia

Fem fortkörare blev av med körkortet när rörliga polisen i Åbo genomförde en razzia på riksettan mellan Åbo och Salo på Kristi himmelsfärdsdag.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida