Senaste artiklar
Sojabönor, avokado eller odlad lax från Norge – 15 frågor om klimatsmart mat
Ett quiz för dig som vill äta klimatsmart.
Ordet växtköttbulle kan bli ett fall för domstolen – företag får bakläxa av miljöhälsovården i Karleby
En vegetarisk biff hade varit okej, enligt miljöhälsovården.
"Om det blir nedgång tror jag inte folk sparar på maten i första hand" - i Södra Karelen ger ryska turister 350 miljoner orsaker att tro på framtiden
Vegetariska alternativ har ökat i volym i julhandeln.
Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta
En vegetarisk klassiker!
Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)
"Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.
Veganmatsförsöket var inte populärt bland Borgåelever – i fortsättningen kommer veganska rätter att serveras mera sällan
Det halvår långa försöket har utvärderats.
Östnylänningar äter allt oftare vegetariskt till lunch - klimatet och hälsan styr valet
Lunchgästerna vill ha ren mat och veta vad de äter.
Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen
Många väljer att minska på köttätandet.
Här är gymnasiet som serverar endast vegetarisk mat – och eleverna har själva valt det
Kocken David Liebe får nästan bara positiva kommentarer.
Varför misstror vi andras nypotatis - och när kommer de egna?
Många tycker att de inhemska knölarna smakar bäst.
Stor skillnad på mjölk och mjölk
"Hur näringsrika är växtdryckerna?"
Stor skillnad på vege och vege - så här skiljer sig råvarorna från varandra
"En titt på nya vegetariska produkter."
Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare
Finländsk matinnovation ska ut i världen.
Äpple - allt annat än förbjuden frukt
"Äpplet är Nordens potatis."
Kantarellen - skogens guld och snapsglas
"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."
Morot - rotfrukten för sött och salt
"Torkad morot är främsta källan till karotener."
Jordgubbe - det jättelika smultronet
"Jordgubbe är för många sommarens höjdpunkt."
Tomat - världens populäraste frukt
"Tomaten är världens mest odlade grönsak."
Potatis - roten till det goda
"Ingenting går upp mot färsk nypotatis".
Ät gott på matkulturens dag
"Finländaren vill veta varifrån maten kommer."
Därför ska du äta mindre kött
Ifall vi ska uppnå klimatmålen måste vi minska på köttet.
Potatisrätter i urval
I Finland har vi ett femtiotal olika potatissorter.
Återvinn råvaror och lagad mat
Tips på återvinning
Råg - Finlands ryggrad
Artikel om råg och maträtter av spannmålet.
Konservera grönsaker på ett enkelt och sockerfritt sätt med mjölksyrning
Mjölksyrning är en gammal konserveringsmetod.
Nyttiga rotsaker - det här får du av våra traditionella grönsaker
Hälsosam och mättande mat i regnbågens alla färger.