Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Shakshouka i gryta

Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta

En vegetarisk klassiker!

En portion mifuchampinjonsås

Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)

"Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.

En vegetarisk pastarätt

Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen

Många väljer att minska på köttätandet.

En porslinskål med kikärter och sallad.

Här är gymnasiet som serverar endast vegetarisk mat – och eleverna har själva valt det

Kocken David Liebe får nästan bara positiva kommentarer.

En vit skål med potatis och en liten kniv står på ett träbord med en knippe örter i bakgrunden.

Varför misstror vi andras nypotatis - och när kommer de egna?

Många tycker att de inhemska knölarna smakar bäst.

Jessica Edén och Joakim Enegren testar mjöksubstitut

Stor skillnad på mjölk och mjölk

"Hur näringsrika är växtdryckerna?"

EN maträtt på en tallrik.

Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare

Finländsk matinnovation ska ut i världen.

Äpplen i korg.

Äpple - allt annat än förbjuden frukt

"Äpplet är Nordens potatis."

En massa kantareller.

Kantarellen - skogens guld och snapsglas

"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."

Morötter i en trälåda.

Morot - rotfrukten för sött och salt

"Torkad morot är främsta källan till karotener."

Jordgubbar i en plastkorg

Jordgubbe - det jättelika smultronet

"Jordgubbe är för många sommarens höjdpunkt."

Tomater i låda.

Tomat - världens populäraste frukt

"Tomaten är världens mest odlade grönsak."

Två nävar nyplockad potatis

Potatis - roten till det goda

"Ingenting går upp mot färsk nypotatis".

Vy från Gamla saluhallen i Helsingfors

Ät gott på matkulturens dag

"Finländaren vill veta varifrån maten kommer."

Grönsaker och rå köttfärs.

Därför ska du äta mindre kött

Ifall vi ska uppnå klimatmålen måste vi minska på köttet.

potatis

Potatisrätter i urval

I Finland har vi ett femtiotal olika potatissorter.

Svamp och lök till ragu

Återvinn råvaror och lagad mat

Tips på återvinning

OOdlad råg på åker

Råg - Finlands ryggrad

Artikel om råg och maträtter av spannmålet.

Mjölksyrade grönsaker i glasburkar

Konservera grönsaker på ett enkelt och sockerfritt sätt med mjölksyrning

Mjölksyrning är en gammal konserveringsmetod.

skördade rödbetor

Nyttiga rotsaker - det här får du av våra traditionella grönsaker

Hälsosam och mättande mat i regnbågens alla färger.

Ingredienser till Alexandras detox

Ett treveckors detox-program gör både kropp och knopp gladare

Läs Alexandras bästa tips för avgiftning av kroppen.

Nypon- och blåbärspulver

Alexandras kosttillskott (nypon, blåbär och brännässla)

"Nypon, blåbär och brännässla är nyttigt."

Paul Svenssons taboulé med kycklinspett.

Bulgur, couscous, manna och quinoa

Ser du skillnad på gryn och gryn?

Rader av tomatplantor i ett växthus.

Godare tomater i torv

I Sibbo odlar Lindbergs tomater i torv.

Akademat och vegetarisk mat, Yle 2000

Akademat kockar vegemat

Killarna vill fly när de skall bli helt vegetarisk mat.